Pēc šīs reklāmas noteikti nekad neizvēlēšos NIVEA produkciju

18. Feb 2013, 15:58 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Antireklāma arī ir reklāma. Mūsdienu reklāmu pārbaztajā pasaulē katrs meklē savu veidu, kā izlauzties līdz "patērētājam" -t.i. līdz mums, stulbajām aitām, kas uzķersies uz āķa.

Zīmols NIVEA izlaidis jaunāko viral reklāmu, kuras mērķis ir šokēt. Nu ko, tas izdevies,reklāma aizgājusi pa visu pasauli, bet man ir jautājums, kādēļ man  -sievietei, mammai, būtu turpmāk jāizvēlas šī zīmola preces, kas dēļ šīs reklāmas ir parādījis savu anti-humānisko pusi?

Reklāma ir necilvēcīga, pārkāpj robežas, spekulē uz "ala terorisma" tēmu, taču tie, kas ir ceļojuši un kam pieriebušās  trakās lidostu pārbaudes; tie daudzie cilvēki, kas patiešām cietuši no terorisma (piemēram, es arī esmu cietusi terora aktā), tiem šāds globālas kompānijas ziņojums šķitīs stulbs un nepieņemams.

Kā Tev patīk šī reklāma? Uzrunā pirkt NIVEA?

p.s. no šodienas apsolos nekad mūžā vairs šo produkciju nepirkt. Nepirkšu un citiem neieteikšu. Kāpēc? A tāpēc ka globālās kompānijas ar savu reklāmas naudu ietekmē - izvieto reklāmas miljoniem dolāru vērtībā plašsaziņu līdzekļos, tādejādi arī ietekmējot ar savu saturu publisko telpu. Kādu ziņojumu tās ar savu reklāmas naudu nes? 

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 18. Feb 2013, 21:09

Piemēram, mūsu lV kompānijas kā Madara - arī daudz darbojas labdarībā. Nevarētu iedomāties Madaru tik drausmīgā reklāmā

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 18. Feb 2013, 21:08

Arī nivea varēja atbalstīt sievietes vai bērnus, kas pasaulē cietuši terora aktos - tādu tak nupat bija simtiem....

Es nerunāju par to,ka man reklāma būtu nepieņemama in general , iet runa par kompāniju globālajām stratēģijām.
Pateicoties Huggies vispār ir iespējams Māmiņu klubs - šis portāls, tv raidījumi, bez maksas pasākumi, daudzas lietas, tam,ka Huggies nolēma atbalstīt šo projektu pirms 8 gadiem, ir rezultāti.
Tieši Huggies varēja izvēlēties ražot reklāmu un laist masveida reklāmas kampaņas , kā to dara citi autiņbiksīšu ražotāji - vienkārši reklamē.
Bet šeit ir liels atbalsts sniegts tieši sociālajā jomā.
Protams, ka tā ir arī reklāma, neviens jau to neslēpj, bet tas ir arī milzīgs atbalsts bijis. Un šis atbalsts nav tērēts reklāmā.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 18. Feb 2013, 19:02 maija

Protams, ka tas IR inscinējums, bet jebkurā gadījumā tas tiek pasniegts kā īsts. Lai cilvēki speciāli lauza galvu - ka tas ir pa īstam. Nav jau grūti radīt masu psihozi, pūst miglu acīs, izjokot, tikai saprotot, ka tie izjokotie ir reklāmas mērķauditorija, paliek skumji ka tādas globālas kompānijas labāk izvēlas laist muļķi par nebūt ne smieklīgām tēmām, nevis dot kādu pozitīvu pienesumu sabiedrībai.
Šīs kompānijas ražo ķīmijas preces, pelna miljonus, un āksta cilvēkus

Es nepērku produktus, kuru globālā stratēģija kretinē.
Tāds ir mans princips

princesemince princesemince 18. Feb 2013, 16:33

Es Nivea produktus nepērku to sastāva dēļ, bet reklāma tāda... nezinu, vai reklāma mani uzrunāja. Ja iedomājos sevi esam to cilvēku vietā, es laikam gan prātā sajuktu savas lielās emocionalitātes dēļ.

Misteria Misteria 18. Feb 2013, 16:19

No malas, es teiktu "jautri" bet, ja es buutu taa kura tur seedeetu, diez cik jautri nebuutu....
Isti nezinu vai man kkas shajaa reklaamaa liekas loti slikts vai briesmiigs....

Parasti gan mans pirkums nebalstaas uz reklaamaam, bet gan uz paarbaudiitaam veertiibaam vai arii taa teikt no "ietinamaa papiira"