Pēc gastroenterologa ieteikuma - "sēdēšu" uz diētas

Pēc gastroenterologa ieteikuma - "sēdēšu" uz diētas

08. Dec 2017, 09:31 FejuFeja FejuFeja

Jau labu laiku kopš pirmā bērna piedzimšanas cīnos ar gāzu uzkrāšanos vēderā. No malas tas varbūt izklausās smieklīgi, bet pašsajūtu un dzīves kvalitāti bojā gan.

Visu laiku cietos, cietos. Neatkarīgi no tā, lai arī cik veselīgi es censtos ēst, ejot ar līkumu bulciņām, kūciņām, saldumiem, trekniem un asiem ēdieniem, nekā. Vēders kā burbuļo, tā burbuļo.

Tāpēc šonedēļ metu kaunu pie malas un pierakstījos pie gastroenterologa. Jau iepriekš ģimenes ārstei un ginekoloģei biju stāstījusi par savu problēmu, un viņas vien noteikušas, ka pāries utt, taču nepārgāja gan. Ņemot vērā, ka man vēl ir derīga darba izsniegtā veselības apdrošināšana, lai tiktu pie speciālista, šoreiz pie ģimenes ārstes pēc nosūtījuma pat vairs negāju.

Vienkārši Austrumu slimnīcas mājas lapā aizpildīju pieteikuma formu, nākamās dienas rītā saņēmu vēstuli ar informāciju par to, ka jau nākamajā dienā man jābūt pie ārsta. Godīgi sakot, ļoti augstu novērtēju iespēju pieteikties pie speciālistiem elektroniski, jo nav jātērē nervi, desmitiem minūšu “sēžot uz trubas” un gaidot savienojumu.

Tad nu vakar devos pie ārsta. Izrādās, mans gastroenterologs ir gados jauns puisis, kurš izprašņāja par manu veselību visu tik smalki, ka dažbrīd nodomāju, ka kur nu vēl vairāk. Ha, kurš gan normāls cilvēks atceras, kāda diagnoze 4 gadu vecumā tika uzstādīta viņa nierēm!

Dakterītis izčamdīja, izklausījās, izbakstīja un sapurināja manu vēderu (kurš kā sazvērējies tieši vizītes laikā neburbuļoja) un smīnot noteica, ka man būs jāievēro ļoti strikta viņa sastādīta diēta. Dakteris laikam gaidīja, ka sākšu bēdāties un izplūdīšu asarās, tāpēc liels bija viņa pārsteigums, kad vien noteicu: “Ja tas palīdzēs justies labāk, nekādu problēmu!” Ko es nedrīkstu lietot uzturā? Pienu, sēkliņas, riekstus, tomātus, sīpolus, ķiplokus, žāvējumus utt., utjp. Jāteic, ka lielu daļu no šiem produktiem tāpat nelietoju uzturā, taču maizi ar sēkliņām un klijas biju iecienījusi gan, tāpat kā piena produktus, kas ir neatņemama mana ikdienas ēdienreizes sastāvdaļa.

Taču izmēģināsim daktera ieteikto variantu un patestēsim, vai tas nāks par labu. Zinot manu dzelžaino raksturu, zinu, ka tad, ja diēta līdzēs, nebūs ne mazāko problēmu ar to sadzīvot arī turpmāk.

Un ir viena lieta, kurā pavisam noteikti piekrītu ārsta teiktajam (patiesībā, divas lietas). Proti, ja gribi apēst bulciņu, tad apēd vienu, bet izcep to mājās pati, lai zinātu, kas iekšā. Izvēloties produktus, pievērs uzmanību to sastāvam – izvēlies labus produktus. Labāk mazāk, bet kvalitatīvus.

Vai arī kādai no jums pēc bērnu piedzimšanas saasinājušās kādas veselības problēmas?