Pavlovas kūciņas recepte

Māmiņu klubs
Māmiņu klubs 13. aprīlis 2017 00:05
1279

20170407145505-10361.jpg

Gatavojot kūkas vai citus konditorejas izstrādājumus, nākas būt radošiem un reizēm var nedaudz atkāpties no receptes! Šajā reizē mēs iesakām gatavot nevis vienu lielu kūku,bet vairākas mazas!

KŪKAS PAMATNES SASTĀVDAĻAS

4 olu baltumi

200 g pūdercukura

šķipsniņa sāls

1 tējk. citronu sulas

Pamatnes pagatavošana  

- Atdalām olu baltumus no dzeltenumiem, lai olu baltumu var sakult stingrās.

- Putojam stingrās putās 5 minūtes, pakāpeniski pievienojot 200 gramus pūdercukura.

-  Tad olu baltumiem pievienojam šķipsniņu sāls un putojam, sākumā lēnāk, tad straujāk, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru.

- Pirms olu baltumi sakulti nepieciešamajā konsistencē pievienojam aptuveni tējkaroti citronu sulas un ar miksera palīdzību to iemaisām olu baltumu masā. 

- Tad uzkarsējam cepeškrāsni līdz 160 grādu temperatūrai un sagatavojam pannu cepšanai.

- Ieziežam kūciņām paredzētās vietas ar plānu sviesta kārtu un tad liekam olas baltumu plastmasas tūtā.  Ja mums tādas nav, varam izmantot arī plastmasas maisīņu.

- Uz pannas no sakultiem olu baltumiem veidojam tādas kā ligzdiņas ar augstākām malām, lai būtu vieta krēma pildījumam.

Liekam Pavlovu kūciņu pamatnes cepties 160 grādu temperatūrā pirmās piecas minūtes, tad temperatūru samazinām līdz 140 grādiem un cepam vēl 25 minūtes. Kad tas būs noticis, olu baltumi ir jākaltē vēl 2 stundas izslēgtā cepeškrāsnī.

 

KŪKAS KRĒMA SASTĀVDAĻAS:

200 - 250ml 35% saldā krējuma

100 – 150g cukura

vaniļas cukurs

saldā krējuma biezinātājs

200g svaigā siera

 

Pagatavošana: 

- Vispirms kulsim saldo krējumu kopā ar cukuru. 

- Kuļot saldo krējumu, cukuru pievienojam pakāpeniski, taču atceramies, ka saldais krējums ļoti ātri var kļūt par sviestu, tāpēc sekojam līdzi tā konsistencei. Pievienojam vaniļas cukuru.

- Mēs varam izmantot arī vaniļas pāksti, lai gan ir arī vaniļas cukuri, kuriem ir pievienota īsta vaniļas orhideja – mazie, melnie punktiņi ir vaniļas orhidejas augļapvalka gabaliņi. 

- Vēl nedaudz putojam saldo krējumu un tad to pašu darām ar svaigo sieru, taču tam gan neko nepievienojam. Svaigais siers ir saputots, kad tā masa ir kļuvusi vijīga.

- Iecilājam saldo krējumu svaigā siera masā. Kad tas paveikts, atliek kūkas bezē pamatnes pildīt ar krēmu.

- Tad beram virsū mellenes tā bagātīgi, taču patiesībā varam izmantot jebkādas ogas, zemeņu laikā zemenes un arī kādu piparmētru lapiņu, tāpat avenes, pat persikus un plūmes. Pārkaisām visu ar pūdercukuru.

Pavlova kūka nu reiz ir tas gardums, ar kuru drīkst mieloties pat balerīnas, jo kā izrādās šo recepti radījis kāds šefpavārs, kurš vēlējies palutināt svaleno krievu balerīnu Annu Pavlovu pagājušā gadsimta divdesmitajos gados. 

Lai garda gatavošana!

 

20170410121802-85051.jpg

20170407145505-10361.jpg

www.labscukurs.lv


Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies