Pavasara sulu kūre

Pavasara sulu kūre

19. Mar 2015, 13:02 Cielavinna Cielavinna

ĒDIENS- kam gan tas negaršo, kuram gan izdzirdot šo vārdu, domās neiešaujas  kaut kas ņamīgs.  Katrs cilvēks izvēlas sev pieņemamo, garšīgāko, veselīgāko, neveselīgāko ēdienu, cits var būt ēd visu ko dot. Es esmu visam kaut kur pa vidiņu, jo ēdu ko vēlos un needu to kas negaršo, piemēram, miežu un zirņu putras vai vārītu rīsu putru. Esmu liela saldummīle, kam grūti atteikties no to lietošanas, vienīgais es mācos sevi ierobežot, lai katra veikala apmeklējums nebeidzas ar ko saldu somā.

Vis pareizāk es ēdu darba dienās, jo esmu darbā un nav laika nedz našķoties, nedz domāt par ēdienu, gadās citriez pat izlaist kādu ēdienreizi, jo jāstrādā. Darba dienu rīti sākas ar auzu pārslu putru un linsēklām, pusdienas zupa, pārdienām gaļa ar salātiem, bet vakariņās tiek lietots kāds veselīgs kokteilīts, jo īsti negribas ēst, jo tur kur mēs braucam ēst pusdienas ir ļoti labas porcijas.

Lūk, viena kokteiļa recepte, kas man garšo un varētu ieteikt izmēģināt:

Vajadzēs: zemenes-150 g, mellenes- 150 g, mango- viens gabals, dzeramais ūdens- 300 ml. Visu saliekam blenderī un sablenderējam, vakariņas gatavas. Zemenes un mellenes ziemas laikā no ledusskapja krājumiem, vasarā protams, ka svaigas.

20150319130106-16119.jpg

Savukārt brīvdienās ēdam putras, pusdienās cenšos zupu vārīt un vakariņās- augļi vai kāda maizīte ar tēju, protams, sanāk arī panašķēties, bet tagad tā našķēšanās aprobežojas tikai ar šokolādi, agrāk bija arī cepumi un bulciņas, negribēju būt bulciņa, nācās tos atmest nost. Dienā sanāk ēst kādas piecas reizes, ja ābols vai banāns skaitās kā ēdienreize.

Runājot par maniem ēšanas noteikumiem tad vados pēc šāda principa: Brokastis ēd kārtīgi, pusdienas dalies, vakariņas atdod. Vēl cenšos neest divas stundas pirms gulētiešanas vakarā. Rītu sāku ar zaļo tēju, veselīgi.

Ūdens dzeršana ir mana lielākā problēma, jo NEGRIBAS un grūti piespiest sevi padzerties. Tagad kad var iegādāties bērzu sulas, tad dienā izdzeru vienu litru bērzu sulu. Cenšos jau sagrabināt vismaz vienu litru šķidrumu pa dienu, bet grūti iet, gan jau pienāks diena, ka pievarēšu arī tos divus litrus ūdens. Bijušas dienas, ka izdzeru tik divas standarta krūzītes ar šķidrumu. Saprotu, ka tā nevar, tāpēc mācos tā nedarīt, jo negribas savam organismam apzināti darīt pāri.

Runājot par neveselīgo ēdienu, tad saldumi ņam ņam un sakam jā, bet hesburgeriem nē. Cik ļoti ūdens ir mana stihija, tik stipri man garšo saldumi. Brīžiem liekas, ka man asens vietā tek salda sula, bet cenšos no daudz kā atradināties. Dotajā brīdī nelietoju: cepumus, bulkas, sieriņus, sulas tetrpakās, baltmaizi ar zapti vai medu, končas visa veida, šad tad pa vienai končai apēdu. Mazajam ar pērkam tik tās končas kas gatavotas mājās, mums tirdziņā tādas pārdod. Ja tomēr uznāk kāre pēc kā salda, tad tagad 100 % pārbaudu ko pērku, vairs nav SNIKERI, TWIKSI, bet kārtīga šokolāde un cenšos tik ēst"Laimas" šokolādes. Dzerot tēju lieku tik vienu karotīti cukura, divu vietā. Gāzētiem dzērieniem arī saku NĒ. Runājot par ātrās ēdināšanas iestādēm, tas apmeklēju labi ja četros mēnešos reizi, man galīgi tas ēdiens neprasās un nesaista.

OnePlate šķīvi jau noskatīju, kad viņa radītājas par to runāja iekš MK, man patika un protams, tādu arī gribētu sev, būtu labs atgādinājums pareizai porcijai.

Diētas neesmu ievērojusi NEKAD, jo tādām muļķībām neticu,  ja cilvēks grib būt slaids un veselīgs to var panākt tikai ar sportu un savas ēdienkartes sakārtošanu.

Domājams katram cilvēkam reiz nākas saprast, ka kaut kas nav labi un jāsāk domāt par to, ko ēd. Katrs cilvēks jau pats atbild par savu organismu un es nenosodu, ja kāds domā ka kola un hamburgeri vai čipši ir- OK.

Nobeigumā gribējās Jums piedāvāt vēl vienu kokteilīti, garšīgām vakariņām.

Nepieciešamas: avenes- 250 g, grieķu jogurts- 400g, marakuja- viens gabals, pilngraudu auzu pārslas- viena sauja, goži ogas- viena sauja. Visu saliekam blenderī un sablendarējam. Lai labi garšo!

P.S. Šī mēneša atklājums- goži ogas. Pagaršoju, iepatikas, lietoju uzturā.  Bildes no mātes googles.lv