Patīkami jaunumi tiem, kas ceļo ar vilcienu

Patīkami jaunumi tiem, kas ceļo ar vilcienu

24. Apr 2013, 10:10 nosiguldas nosiguldas

Sveicieni visiem šajā jaukajā saulainajā dienā. Rīts sākās ar to, ka nekādi nevarēju savākties un rezultātātā braucu ar vilcienu, jo draudzenei bija Rīgā jābūt ātrāk. Iekāpu Valgas vilcienā, gandrīz visas vietas aizņemtas, vagonā kā parasti nav gaisa. Te manu uzmanību pievērsa vagons ar aizvērtiem aizkariem, biju dzirdējusi par papildus komforta vagonu. Griezos pie konduktores ar jautājumu, cik tas prieks maksā. Piemaksa ir 1. lats.

Piecēlos un devos uz jauno vietu. Mani sagaidīja jauka konduktore, kas ierādīja vietu, vagonā bija tikai daži cilvēki, miers, klusums un galvenais svaigs gaiss. Pasūtīju kafiju un norēķinājos ar karti (0.70 Ls). Visu ceļu lasīju jaunāko presi un malkoju patiesi stipru un labu kafiju.

Pajautāju par to kā ir ar bērniem, vai par tiem arī jāmaksā piemaksa, meitene man nevarēja īsti atbildēt, bet apsolīja noskaidrot. Es labprāt piemaksātu latu, lai mazā varētu visu ceļu, piemēram zīmēt, jo starp krēsliem ir ērts galdiņš. Ja piemaksa būs divi lati arī par bērnu, es protams padomāšu, vai izmantot šo iespēju.

Protams, tas iznāk dārgi, ja ir jābrauc katru dienu, bet ja to dara reizēm it īpaši piemēram vēlu vakarā, kad labprāt gribas pagulēt, tad šis variants ir patiesi labs.

No vilciena izkāpu labā garastāvoklī un atpūtusies, jo neviens nešņāca blakus, neklepoja un pa pusvagonu nestāstīja par savām nedienām darbā vai mājās.

MĪNUSS- piemaksu jāmaksā skaidrā naudā, tātad kāpjot tādā vagonā biļete jāpērk uzreiz kasē ar piebildi par paaugstināta komforta vagonu, vai kabatā jābūt skaidrai naudai, latiņam.

Lai Jums jauka diena

no siguldas

engellis1 engellis1 24. Apr 2013, 10:20

Tas ir tik Jauki, ka LV ir šāda iespēja braukt ar vilcienu, un pasūtīt kafiju 😀
Es bieži vien, kad esmu ārzemēs, domāju cik tur ir jauki vilcieni, ar galdiņu pa vidu, paklāji un tiešām ļoti, ļoti ērti!