Šī vakara sarunās parunāsim par draudzību?

Šī vakara sarunās parunāsim par draudzību?

30. Jan 2014, 16:33 Banija Banija

Zini, ir vien daži cilvēki, kurus saucu par saviem draugiem. Dzīvesbiedru un studiju laikā iemantotu draudzeni. Diemžēl bērniņa piedzimšana ir manu draugu pulku ir padarījusi vēl šaurāku. Ir, protams, paziņas, arī darba kolēģi, ar kuriem var papļāpāt par dzīvi, bet tikai draugiem var atklāties līdz dvēseles dziļumam, tikai draugu priekšā nav jāizliekas baltākam un labākam nekā patiesībā esi.

Ar savu draudzeni dzīvojam dažādās pilsētās, tādēļ pēdējos gados komunikācija ir vairāk izvērsusies, pateicoties sociālajiem tīkliem. Čatiņš draugiem.lv, sms un telefona zvans. Bet tad nāca 2011.gads un manas draudzenes ģimenē ienāca mazulītis, gandrīz precīzi pēc gana – arī manā ģimenē ienāca mazs bosiks. Un jāteic, ka diemžēl līdz ar mazuļu piedzimšanu mūsu komunikācija ir sarukusi teju līdz nullei. Jo neesot laika... Piedāvājumi aizbraukt ciemos, aizbraukt kopīgi līdz Tērvetei, Zoo vai vēl kur citur, tiek noraidīti, jo nav laika... Arī piedāvājums atbraukt ciemos. Atceros, pagājušajā rudenī ieminējos, ka Rīgā būs kārtējais Staro Rīga pasākums, ar domu, ka varētu uzaicināt ciemos, mazie bosiki beidzot iepazīties, bet... jāteic, ka līdz ar tekstu par to, ka tas pasākums esot stulbs, dūša sašļuka papēžos, tādēļ savu piedāvājumu līdz galam tā arī neizteicu.

Jā, sāp, jo neesam tikušās jau kopš 2012.gada vasaras.

Zinot, ka ar gadiem draugus ir iegūt aizvien grūtāk, gribas glābt to, kas sāk izdzist, taču viens jau nav cīnītājs.

Dalies pieredzē, kā Tu saudzē un glabā savu draudzību? Vai pēc mazuļa ienākšanas Tavā vai Tavas draudzenes ģimenē jūsu attiecības ir mainījušās?

Misteria Misteria 30. Jan 2014, 22:09

Es laikam viena tāda pasaulē, kura netic - īstai, tīrai, nesavtīgai draudzībai....
Man ir ļoti daudz labu draudzeņu/paziņu, bet sirdsdraudzenēm neticu..

dandelion2013 dandelion2013 30. Jan 2014, 21:23

Man reizem liekas, kaa katraa dzives posmaa mums blakus ir cilveki kuriem ir jabut un nav to kuriem nav jabut..... kad biju meitens man bija draudzenes skolaa ari bija, bet pec tam jau pec tiem 18 tu sak jau sapratigak domat un saprast kursh un kadelj tev ir blakus..... diemzel vai par laimi nezinu, bet labak visu viiram izstastu nekaa draudzenei kura pec tam vel 5 savam draudzenem.... Ta kaa draudzibai ir dazhadas puses.... bet pazinjas jaa, nav ne vainas, satiecies paklachojies par nebutiskam lietam un ej majas 😃

Banija Banija 30. Jan 2014, 20:55 mammuks20

Cik līdzīga situācija 😀

LvMomi LvMomi 30. Jan 2014, 19:00

Tagad esmu gaidībās un bieži dzirdu, ka par draugiem un draudzenēm esmu aizmirsusi. Man vnk dzīvē tāds posms ar kuru negribu dalīties... man patīk daudz gulēt, necelt telefonu un aprobežoties ar bēbīšu tēmām. Tāpat nezinu vai tā vnk gribēšu rādīt mazuli kādam. Laikam privātīpašnieciskums. Bet par spīti visam ticu ,ka tās īstās draudzenes paliks... sapratīs.