DIENAS DISKUSIJA: Ko likt uz Jaunā gada svinību galda?!

DIENAS DISKUSIJA: Ko likt uz Jaunā gada svinību galda?!

30. Dec 2013, 01:02 mamma27 mamma27

Šogad pirmo gadu Jauno gadu svinēsim Rīgā. Līdz šim visi svētki pavadīti pie vecvecākiem.Pagājušajā gadā svinējām pie draugiem. Tas man ļoti patika.Šogad nolēmām mierīgu Jaunā gada sagaidīšanu savās mājās,lai mazajiem mierīgāk un paši sev saimnieki.

Bet te nu bija mierīgi- piedāvājām pāris draugiem,ka varētu arī viņi pievienoties!Sākumā neviens tā īsti neko neteica,bet te pēdējā vakarā zvana viens pēc otra un piesakās ciemos.Tad nu sacepu pirparkūkas ar vēlējumiem,kā pārsteigumu ciemiņiem. 

Bet jautājums -ko gardu, ātru un veselīgu- atbilstoši Zirga gadam celt galdā. Man kā divu bērnu mātei,laika nav, un spēka arī nav,gribētos uzklausīt kādu vienkāršu ,bet gardu recepti. :) gatavot patīk,bet zinu ,ka neko sarežģītu nesanāks uzmeistarot!

20131230010231-88349.jpg

Ko jūs celsiet galdā vecgada vakarā? Kā izklaidēsiet viesus?!

mamma27 mamma27 30. Dec 2013, 10:54

Paldies meitenes! par lavašu biju pavisam piemirsusi. Vista maisā- idiāli. Taisīsim ar dārzeņiem.
Un jau draudzenes pašas pieteicās paņemt groziņu.
Tad nu ceru ,ka izdosies. Protams gribas jau pašai ko īpašu pagatavot, bet laikam jau laika nemaz nebūs. Mazā Denīze šausmīgi klepot sāka un tik pa klēpi šodien. ☹

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 30. Dec 2013, 10:32

Jā, Jaunā gada svinībām droši var pieteikt ciemiņiem ierasties ar groziņiem, sadalot,kurš nesīs sāļo, kurš saldo, lai nesanāk visi ar piparkūkām😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 30. Dec 2013, 10:31

Vesela cepta vista cepeškrāsnī, var izmantot cepamo maisiņu, tad vista iznāks ļoti mīksta

Ņem veselu vistu, nosusina ar papīra dvieli, ierīvē ar vistai paredzētām garšvielām Santa Maria maisījumu, piemēram, vai arī sāli, papriku un adžiku (ļoti labi sanāk!!)

Vistai iekšā liek gabaliņos sagrieztus ābolus, timiānu, zaļumus, kārtīgi ieziež arī iekšpusi ar adžiku.

Visu vistu liek cepamajā maisiņā, aizsien ciet un uz 180 grādiem cep vismaz 1,5 stundu. Beigās var atvērt maisiņu, aplaistīt vistu ar iztecējušām sulām un apbrūnināt.

lauvinja lauvinja 30. Dec 2013, 10:22

Ātri un gardi - rekomendēju "pīrāgus" no kārtainās mīklas - pildījums atkarīgs no garšām, vēlmēm un vēlēšanās tērēties.

Kārtainā mīkla tik daudz, lai var mazliet parullējot izklāt plāti ar pāris cm augstām malām (man pietiek ar 1/2 kg iepakojumu).

Pildījums 1) apcepts puravs (daudz purava)+ svaigs lasis plānās šķēlēs, 2) kapāts šķiņķis + sīpols 3) apcepts sīpols/puravs + kārbiņtuncis; 4) rīvēts siers + svaigi tomāti(šo pēdējo parasti pieprasa bērni);

Visu pārlej ar sakultām pāris olām + saldo vai skābo krējumu + garšvielas ( ar tām uzmanīgi, īpaši ja pildījuma produkti ir sāļi);

Smukumam var pāri veidot tīkojumu no kārtainās mīklas, bet mierīgi var neķēpāties.

Cep 180- 200 grādos 30-45 minūtes atkarībā no cepeškrāsns - pasniegt var gan siltu, gan aukstu (aukstā veidā ir gana stingrs, lai var ņemt rokās un ēst).

Par veselīgu gan to pīrāgu grūti būs laikam nodēvēt 😃

aab aab 30. Dec 2013, 09:42

es ieteiktu viesiem pateikt, lai nāk ar groziņiem. kārtīgi ciemiņi paši sapratīs, ka namamātei nav jāstāv visu dienu pie plīts. ja kāds to arī nesaprot, tad pats vainīgs.
kad piedzima meita, tad Jaunajā gadā draugi, radi brauca pie mums. teicām, lai nāk ar groziņiem. tā arī nāca, visi priecīgi, apmierināti, nekādu problēmu.