Pareiza matu mazgāšanas tehnika: iesaka dermatoloģe

Pareiza matu mazgāšanas tehnika: iesaka dermatoloģe

05. Apr 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mata dzīvā struktūra, mata folikuls jeb sīpoliņš atrodas ādā, tādēļ, rodoties kādām galvas ādas problēmām, no tā cietīs arī mati. Šī iemesla dēļ ikdienā ir būtiski pielietot pareizu matu un galvas ādas mazgāšanas tehniku, uzsvaru liekot tieši uz matu saknēm un galvas ādu. Par to vairāk stāsta Lauma Valeine, skaistuma klīnikas 4.Dimensija dermatoloģe.

Izvēlies piemērotu šampūnu  

Tātad vispirms galvas ādas un matu kopšanai nepieciešams izvēlēties piemērotu šampūnu. „Ja nekādu problēmu ar galvas ādu nav, būtu jāizvēlas saudzīgs šampūns, kas piemērots ikdienas lietošanai (šī norāde jāmeklē uz iepakojuma).

Savukārt runājot par galvas ādas īpašu kopšanu, gadījumos, kad jau piemeklējušas kādas, ar to saistītas problēmas, attīrošais līdzeklis noteikti būtu jāpielāgo nevis matiem, piemēram, krāsotiem, nekrāsotiem, sausiem vai taukainiem, bet gan galvas ādai!

Šos šampūnus iespējams nopirkt aptiekās, un uz to iepakojuma ir norādīts – tie paredzēti sausas vai taukainas galvas ādas (nevis matu!) kopšanai. Tātad šajā gadījumā šampūnu jāizvēlas, atkarībā no galvas ādas stāvokļa un problēmām,” skaidro dermatoloģe.

Pareiza mazgāšanas tehnika

1. Mazgāšanas līdzekli ir jāliek nevis sausos, bet mitros matos, tāpēc pirms mazgāšanas, matus nedaudz jāsaslapina.   

2. Noteikti jāpatur prātā tas, ka mati nebūs tīrāki, ja mēs lietosim vairāk šampūna! Tādēļ vispareizāk to ir uzliet uz plaukstas, tad vienmērīgi izdalīt pa abām plaukstām un šādi šampūnu ieklāt matos un uz galvas ādas.

3. Tad apļveida kustībām, it kā masējot galvas ādu, izmazgāt gan matus, gan galvas ādas virsmu.

4. Savukārt pēc tam ļoti būtiski ir matus rūpīgi izskalot, lai neveicinātu galvas ādas sausumu.

Sievietes, kurām mati ir taukaināki vai biezāki, šo mazgāšanas procedūru var atkārtot divreiz!

"Vēl svarīgi atcerēties, ka ieklājot balzāmu, to neliekam uz matu saknēm, bet tikai galos, lai nenoslogotu mata tauku dziedzeri!

Katrs mūsu mats ir saistīts ar tauku dziedzeri, un galvā tie ir aktīvāki un lielāki. Lai tie nenosprostotos, lai uz galvas ādas neveidotos iekaisumi un citas problēmas, tās virsmu attīrām, bet nekādas eļļas vai balzāmus, kas var sataukot galvas ādu un matu saknes, noteikti nelietojam,” iesaka Lauma Valeine.

Sieviešu Klubs

Sieviešu Klubs matu kopšanai un izkrišanas problēmas risināšanai izvēlas Plantur matu kopšanas līdzekļus!

20130307170913-91042.jpg

PLANTUR 39 un PLANTUR 21 matu kopšanas līdzekļi satur fito-kofeīna kompleksu, kas iegūts no baltās tējas, kas bagātināti ar cinku, niacīnu, aktivizē novājinātas matu saknes, novērš pastiprinātu matu izkrišanu un atjauno bojātu matu struktūru. Vairāk informācijas: www.matuizkrisana.lv

bibii bibii 05. Apr 2013, 16:55 njuks

Man arī ir jūtīga galvas āda un pēc Drogās nopērkamajiem šampūniem galva tā niez, ka vienreiz sakasīju pat līdz asinīm. Tagad lietoju tikai profesionālos šampūnus. Ar tiem man šādas problēmas nav. Un profesionālos šampūnus pērku vai nu Stockmann, frizētavā vai Frizieru servisa veikalā. Tie profesionālie šampūni, kuri pārdodas Drogās, nav profesionālie un neviens frizieris neizmanto. Tur arī piemeklēju kādu vajag (krāsotiem, balinātiem, kuplinošo utt) un no tiem man nekad galva nav niezējusi.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 02. Apr 2013, 17:31

Konsultējāmies ar Dr.Pudovu un diemžēl universālu līdzekļu nav. Līdz ar to nāksies upurēt matu krāsu galvas ādas veselības labā.

Varētu rīkoties tā, ka, kad galvas āda ir nomierinājusies un nav kairināta, piemēram, pēc Linola Shampoo lietošanas, tad pāriet uz kādu matu krāsu saudzējošu šampūnu, piemēram, Plantur 21 šampūnu.

Teorētiski, varētu mēģināt jau tagad lietot Plantur šampūnu, jo tas ir diezgan maigs. Taču praktiski ir jāsaprot, cik ļoti jutīga ir galvas āda šobrīd. Un varbūt viens no jutīgas ādas iemesliem ir tieši matu krāsošana?!