Par svētkiem, sajūtām un vēlējumiem

Par svētkiem, sajūtām un vēlējumiem

07. May 2013, 11:18 nosiguldas nosiguldas

Savu stāstu sākšu ar jaukām un patīkamām bērnības atmiņām. Manas mammas un omes māmiņu diena bija 8. marts un man jāpiekrīt , ka skaitlī "8", ir kas ļoti maģisks. Tie bija pasakaini skasti apsveikumi, kurus mēs gatavojām mammām, astotnieks un pūpolu zari, es piemēram mācījos pareizi uzzīmēt vizbulītes.

20130507103419-57580.jpg

Es ātri aizmirstu dzejoļus, bet māmiņu dienas dziesmas un dzejolīšus atceros vēl šodien:

Silta jauka istabiņa 

Bērza malkas kurināta,

Vēl siltāka, vēl jaukāka,

Kad māmiņa istabā.

Tas bija, kas ļoti īpašs, ne tikai mammai, bet arī man. Atceros, kā mēs ar draudzeni, bridām grāvī, kur sniegs mums bija līdz viduklim, lai mammai salauztu īstos pūpola zarus. Kad es pieaugu, tāpat katru 8. martu, centos mammu iepriecināt ar ko īpašu. Tā kā dzīvoju Siguldā, sešos no rīta braucu uz Krimuldas gravu, jo tur jau ziedēja pirmās vizbulītes. Katros māmiņu svētkos  cenšos kaut kā īpaši atzīmēt savas mammas- mammu un vīramāti. Tā var būt kopēja fotogrāfija ar jauku uzrakstu, vai pašu gatavota vāze, ziedu pušķītis, nav svarīgi cik liela ir šī īpašā dāvaniņa, galvenais tā ir no sirds. Mēs savā aizņemtībā tik bieži aizmirstam mūsu mammām pateikt, cik ļoti viņas mīlam, tapēc šo dienu cenšos padarīt viņām par ļoti īpašu.

20130507105757-70122.jpg

Tad astoto martu nomainīja uz 12. maiju.  Mani lielie bērni sveica mani mātes dienā, bet tas vairāk bija kā obligāts pasākums. Diemžēl man nav palicis atmiņā kāds īpašs apsveikums, ko gribētos atcerēties. Bērni dāvināja ziedus, bija obligāts pasākums- koncerts un viss.  

Tagad ir paaugusies  mana mazā saulīte un pagājušā māmiņu dienā viņa man apsēdās klēpī un mīļi apņēma ap kakliņu un klusiņām iečukstēja ausī:

Mīļā mīļā māmiņa,

Es tevi mīlu kā nevienu

Tu esi manim dārgāka, 

par saulīti un baltu dienu.

Bija tik silti un patīkami, tomēr cik svarīgs ir audzinātāju un skolotāju darbs, ja tu iedod mazajam cilvēciņam, to mazo saulesstariņu, viņš to glabā un nes sev līdz. 

MĪĻĀS MEITIŅAS, ESMU MEITA, MĀTE UN NU JAU ARĪ OMĪTE, ar šī sajūtām gribu Jums ieteikt: šogad, pirms pacelt klausuli un mammai pateikt standarta frāzi, aizbrauciet pie viņas, viņai nevajag ne dāvanas, ne ziedus, bet gan Jūs, jūsu mīļu apskāvienu un jauku čukstu. Iespējams, ka viņa nezin, cik ļoti Jūs viņu mīlat un kā dievinat, pasakiet to viņai un šī iespējams būs viņas visskaistākā māmiņu diena.

Blogu konkurss: Tā es mīlu savu mammu!

20130503093045-19184.jpg

07. May 2013, 15:43

Skaisti 🌷❤❤🤗