Par pazudušo darbnespējas lapu

Par pazudušo darbnespējas lapu

08. Feb 2018, 13:07 sandux sandux

Tad, kad bērns slimo, mēs nedomājam par slimības lapām un ar tām saistītajiem pabalstiem. Tāpēc vēl jo jaukāk, ka kopš gada sākuma vairs nav apgrūtinošo papīra slimības jeb darbnespējas lapu. Pietiek atvērt latvija.lv (https://www.latvija.lv/lv/Aktualitates/2016/VSAA_slimibas_lapa) un ar dažiem klikšķiem pieprasīt slimības pabalstu. Bet ar mani gadījās citādi.

Janvāra vidū ar bērnu nonācām slimnīcā, par ko tika izrakstīta un noslēgta viena darbnespējas lapa B. Ar to viss kārtībā. No nākamās dienas nākamā slimības lapa B tika atvērta pie ģimenes ārsta. Kad devos uz darbu, tā tika slēgta. Tomēr darbā man tika jautāts - kur ir tava slimības lapa par periodu, kuru it kā bijām uzskaitē pie ģimenes ārsta? Zvanu ģimenes ārstes māsiņai, viņa dievojas, ka viss īstajā dienā izdarīts, lapa noslēgta. Bet vienalga ne pēc divām, ne trijām, ne vairāk dienām tā sistēmā neparādās. Apzvanīju visus iespējamos atbalsta dienestus visās atbildīgajās lapās (VSAA, eveselība).

Esot ģimenes ārsta vaina, lai viņi paši sazvanās, kas nav izdarīts pareizi. Tikmēr jau biju aizgājusi pie ārstes izņemt papīra darbnespējas lapu, ko iesniegt darba devējam (citādi nemaksās algu un uzskatīs par darba bastotāju). Arī māsiņa sazvanījusies ar atbalsta dienestiem, viņi pat pieslēgušies viņu kontam un redzējuši, ka viss sapildīts, bet lapas sistēmā joprojām nav. Māsiņa izdzēsa manu slimības lapu no sistēmas, ierakstīja vēlreiz. Nav! Jau divas nedēļas nav! Braucu vēlreiz pie viņiem, lai paņemtu otro papīra versiju, ko iesniegt VSAA, lai saņemtu pabalstu par slimības laiku, ko pavadīju ar bērnu ģimenes ārstes uzraudzībā. Iesniedzu VSAA. Pēc dažām stundām saņēmu zvanu no VSAA, ka tāda lapa nederot, kāpēc nav elektroniskajā sistēmā. Lai zvanot ārstam. Vai tad es zinu, kāpēc nav? Varbūt nepatīk skaitļu kombinācija:) Izskaidroju situāciju, un darbiniece ar lielu nopūtu teica, ka mēģināšot dot tālāk.

Tad nu tagad gaidu, vai saņemšu kādu pabalstu vai ne. Par elektroniskās darbnespējas lapas parādīšanos sistēmās nemaz nesapņoju:)