Par mammu nepiedzimst

Par mammu nepiedzimst

07. Apr 2017, 16:49 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Pēdējā laikā ļoti bieži saskaros ar jauno māmiņu jautājumiem par to, vai viņas maz spēs būt labas mammītes. Kā spēs tikt galā ar pienākumiem, kā spēs saģērbt bērniņu, kā mācēs pārkārtot ikdienu un, vai tiešām būs laba mamma, ja iepriekš ikdienu ar mazuli nekad nav iztēlojušās. 

Vakar viena mammīte, kura mūs apciemoja, lai iegādātos  pirmo komplektiņu, no mums aizgāja ļoti priecīga un teica:"Cik labi, ka es beidzot līdz Jums atnācu..." Iespējams, mums mammām, kuras audzina nu jau trīs mazuļus, šī izpratne par ikdienu un mammu būšanu ir lielāka, bet, vai šī neziņa arī mūsos nebija gaidot savu pirmo? Noteikti bija, noteikti bija arī šie mulsinoši plāni, ka dzīve ar mazo nebūs nekas sarežģīts, nekas savādāks - gan jau tāpat darīsim savas lietas, gan jau mazais pagaidīs, gan jau uz darbu iešu un mazajam sameklēšu auklīti, gan jau mans mazais neslimos, jo mums būs vislabākais ārsts Rīgā, gan jau ....

Par mammu nepiedzimst, bet gan par mammu kļūst, par mammu mēs iemācāmies būt. Ne jau tikai vārds "mamma" mūs padara par mammām. Savam bērniņam "mamma" esam viss VIŅA plašajā pasaulē, lai arī liekas, kas tad tur, bet kādam mēs esam VISS. To saprotu pēc visiem trim saviem bērniem.  Atceros, kā gaidīju savu puiku, kalu tādus Napaleona plānus... tagad smiekli nāk par to visu, kā plānoju - pēc dzemdībām 3-4 dienas slimnīcā, tad būsim mājās, tad tajā sestdienā brauksim tur, tad es aiziešu izdarīt to....  Īstenībā ar mammu būšanu nesanāk neko daudz saplānot, jo mammu ikdiena ir pavisam savādāka, nekā citiem un līdz ar mazuļa piedzimšanu mēs iemācāmies būt par mammām, un arī sirdī daudz kas mainās, sirdī tieši šajā brīdī ir kāds cits, ne tikai mēs paši, vecāki, vīrs... Ar šo visu emocionālo bagātību, kas tajā brīdī mūs piepilda, mēs iemācāmies viņus saģērbt un tur cita mamma ar piecu mazuļu pieredzi nebūs labāka šai lomai, jo saviem bērniņiem mēs būsim vislabākās mammītes pasaulē un līdz ar sava mazuļa paņemšanu rokās mēs iemācāmies visas mammu lietas, tādēļ nesatraucieties, jaunās mammītes, Jūs mācēsiet būt vislabākās mamma savam bērniņam.

Lai skaists mazulīša gaidīšanas laiks un ar mammu būšanu Jums viss izdosies!