Paprikas krēmzupa ar siera suflē

Paprikas krēmzupa ar siera suflē

20. Nov 2013, 18:28 taschinka taschinka


Sastāvdaļas zupai:

3 vidēja lieluma sarkanās paprikas

1 neliels rācenis

1 sīpols

1 glāze buljons,man bija vistas (pašu vārīts)

sāls,pipari

1 ķiplokdaiviņa

4 ēd.k greifrūta sula

2 ēd.k džiugas siers,kas sarīvēts uz smalkās rīves

 

Sastāvdaļas siera suflē:

1 sīpols

2 krustnagliņas

5 piparu graudiņi

2 mazas olas

2 kārtīgas ēd.k milti

250ml piens

50g džiugas siers

50g sviests

pipari

šķipsniņa sāls

 

Gatavojam zupu:

Papriku sagriežam un liekam uz folija,kas viegli apsmērēts ar eļļu,cepam cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

20131120180053-48422.jpg

 

Katliņā ielejam eļļu un liekam cepties sīpolu,kas ssagriezts pusgredzenos.

20131120180146-61699.jpg

 

Kad sīpols apcepies,pievienojam papriku,ķiplokdaiviņu un sagrieztu gabaliņos rāceni.

20131120180228-61354.jpg

 

Visu apcepam uz lielas uguns 5 minūtes maisot ,tad pielejam buljonu,pievienojam garšvielas un vāram zem vāka 10 minūtes uz nelielas uguns.

 

Pa to laiku gatavojam suflē:

Sīpolā ieduram krustnagliņas.Šīpolu un piaprus liekam piena katliņā un vāram līdz būs nepieciešams.Vaktējam,lai piens neaizmūk.

Citā katliņā liekam sviestu,izkausējam.

20131120180527-69504.jpg

 

Turot uz uguns sviestā iemaisam miltus līdz viendabīgai massai.

20131120180603-90374.jpg

 

Pienu izkāšam un lejam maisot sviesta maisījumā,joprojām turam uz uguns.

Karsējam maisot 3 minūtes.

20131120180910-47671.jpg

 

Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.

Noņemam katliņu no uguns un intensīvi maisot  iemaisam dzeltenumus,tad rīvētu uz smalkās rīves sieru.

Liekam uz uguns un karsējam maisot līdz massa sabiezē.

Noņemam no uguns un vēl nedaudz izmaisam,tad noliekam malā,lai padziest.

Sanāk maiga,krēmīga,vijīga massa.Līdzīga kā plaucētā mīkla,maisot atdalas no katliņa malām.

20131120181043-51155.jpg

 

Kamēr dziest mīkla,putojam olas baltumus.

Olas baltumus putojam ar sķipsniņu sāli līdz stingrām putām.

Iecilājam padzisušajā mīklā,nav jāgaida līdz atdziest pilnībā.Neputojam mīklu,bet maisam vienā virzienā,lai baltumi mīklu padara pufīgu.

Formiņas iesmērējam ar sviestu un apberam ar rīvmaizi.

20131120181315-86424.jpg

 

Liekam formiņās mīklu.

20131120181341-27249.jpg

 

Formiņas liekam lielā formā,kur ielejam karstu ūdeni līdz mazās formiņas līdz pusei ūdenī.

Liekam cepties jau iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 15-20 minūtēm līdz suflē virma skaisti apbrūnē un paceļas augšā.

 

Kamēr cepas suflē,atgriežamies pie zupas.Massu sablenderējam,nogaršojam sāls daudzumu.

20131120181627-33335.jpg

 

Pievienojam greifrūta sulu un rīvētu sieru,liekam karsēties līdz siers izkūst un sajaucas ar zupu viendabīgā massā.

Un suflē arī jau gatavi.

20131120181751-97089.jpg

 

Buvīgi un aromātiski....

 Atdziestot tie nedaudz var nosēsties,tas nekas.

20131120181853-47383.jpg

 

Šķīvī lejam zupu,vidū liekam suflē.Tie nāk ļoti vienkārši ārā no formiņām.

20131120181957-65756.jpg

 

Dekorēju ar paprikas šķēli,kas tika cepta cepeškrāsnī.

20131120182034-50144.jpg

 

Esmu liela paprikas fane un siers ir  mans viens no vismīļākajiem produktiem.

20131120182146-79872.jpg

 

Divas tik spilgti izteiktas garšas ,siers un paprika,nu garšo fantastiski kopā.

Tās viena otru izceļ un papildina.

20131120182243-10775.jpg

 

Siera suflē ir kaut kas vienreizēji gards un zupā lielsiki iederas ar savu maigo struktūru.

20131120182405-93452.jpg

 

Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: TREŠAIS uzdevums

20131105163152-12842.jpg