Paplašinās labdarības projekta neauglības ārstēšanai “Labu darot!” mazuļu pulks – trīs ģimenes ir bērniņu gaidībās!

Paplašinās labdarības projekta neauglības ārstēšanai “Labu darot!” mazuļu pulks – trīs ģimenes ir bērniņu gaidībās!

27. Mar 2017, 11:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neauglības ārstēšanas kampaņas “Labu darot!” ietvaros sniegtā palīdzība vainagojas ar panākumiem – septiņu mazuļu pulkam drīzumā pievienosies vēl trīs bērniņi, jo trīs ģimenes no Saulkrastiem, Stopiņu novada un Babītes novada ir mazuļu gaidībās. Akcijas idejas autore, SIA ELVI Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine, stāstot par šī projekta virzību, saka: “Latvijai ir svarīgs katrs mazulis, tādēļ es priecājos, ka varam būt kopā ar ģimenēm, kas izturējušas neauglības ārstēšanas periodu, un gaida mīlētus, lolotus un ļoti gribētus bērniņus!”

Labdarības projekts neauglības ārstēšanai “Labu darot!”, kura būtību iemieso tās sauklis “Palīdzi piepildīt sapni par ilgi gaidītu bērniņu!”, tika uzsākta 2013. gada maijā, un ar sabiedrības atbalstu triju gadu laikā sniegta palīdzība vairāk kā 30 ģimenēm, 7 pāri jau audzina savus mazulīšus, savukārt 3 ģimenes ir bērniņu gaidībās. Šogad aktīvu ārstēšanas kursu uzsākuši septiņi pāri visos Latvijas novados, kas palīdzību varējuši saņemt par 2016. gadā saziedotajiem līdzekļiem, taču ārstēšanos vēl arvien turpina arī dažas ģimenes, kurām atbalsts bijis nepieciešams iepriekšējos gados.

L. Vārtukapteine stāsta: “Ģimenes, kas saņēmušas neauglības ārstēšanu un, pateicoties sabiedrības atbalstam, sagaidījušas savus mazulīšus, ļoti saudzē savas ģimenes un bērnu labsajūtu, tādēļ visbiežāk par piedzīvoto nevēlas publiski dalīties, taču mēs esam priecīgi un gandarīti katru reizi, kad saņemam klīnikas speciālistu ziņas – ir piedzimis bērniņš vai ģimenei iestājusies veiksmīga grūtniecība. Tas visiem šajā labdarības projektā iesaistītajiem un arī tiem, ka ar savu ziedojumu pauduši atbalstu saviem līdzcilvēkiem, apliecina – kopīgi esam palīdzējuši notikt brīnumam! Priecājos, ka šo pavasari varam iesākt ar labām ziņām un domās būt kopā ar trim jaukām Latvijas ģimenēm, kas izdzīvo skaisto mazulīša gaidību laiku!”

L.Vārtukapteine turpina:  “Esmu gandarīta, ka labdarības ideja, kas dzimusi nacionālajā pārtikas mazumtirdzniecības tīklā ELVI, ir spējusi aizraut daudzus sadarbības partnerus un šobrīd ziedojumu kastītes naudas vākšanai ir izvietotas gandrīz 350 vietās visā Latvijā – par mūsu partneriem kļuvuši ne vien “Klīnika EGV” un akcijas organizētājs – biedrība “Taureņa efekts”, bet arī “Mēness Aptiekas”, “Centrālā Laboratorija”, “AlkOutlet”, “Kristīne-RR” un “Virši-A”.

2016. gada laikā šai labdarības programmai saziedots 21 587,24 eiro. Četru gadu laikā kopā neauglības ārstēšanai savākti nepilni 90 000 eiro. Pāri, kam nepieciešama palīdzība neauglības ārstēšanai, var pietiekties, aizpildot pieteikuma veidlapu projekta mājaslapā www.labudarot.lv. Ģimenes, kas saņem atbalstu, tiek izvēlētas reizi gadā, izlozējot pārus no visiem Latvijas reģioniem. Laimīgo pretendentu skaitu nosaka katra gada laikā savāktā finansējuma apmērs, 2016.gada laikā izdevās savākt līdzekļus septiņu ģimeņu atbalstam. Ziedot iespējams, atstājot naudu ziedojumu kastītēs visā Latvijā vai zvanot uz ziedojumu tālruni 9000 62 82 (maksa par zvanu 1,42 EUR).