Pankūkas bez olām? Viss ir iespējams!

28. Feb 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pankūka ir PATS labākais, kas var notikt ar ģimenes brokastīm. To pagatavošanas veidu ir tik ārkārtīgi daudz un vēl nebeidzamās iespējas dažādot to visu ar pildījumiem, ievārījumiem. Un beigu beigās – no pankūkām var izveidot arī torti! Bet šoreiz gan – kaut kas vienkāršāks, bet ne mazāk garšīgs – pilngraudu pankūkas bez olām.

20180227141428-97001.jpg

Īpaši piemērotas tās būs cilvēkiem, kam ļoti rūp uzturs, tā uzturvērtība, tāpēc uztura speciāliste Dita Lase parādīs, kā parūpēties par to, lai pankūka garšo pēc pankūkām, pat ja to gatavošanā netiek izmantoti ierastie kviešu milti un olas.

Kopā ar uztura speciālisti pankūkas gatavoja arī Māmiņu kluba portāla galvenā redaktore, trīs bērnu mamma Kristīne Damškalne.

Nepieciešamais pankūku pagatavošanai:

20180227141401-16710.jpg

Panna

Taukvielas

Ievārījums

Miltu maisījums, kurš sastāv no:

  • Aprikozu pulveris, kuru var aizstāt arī ar citu augļu pulveriem.
  • Kastaņu milti – ļoti garšīgi, bagātīgu, saldu riekstu garšu un dod pankūkām skaistu, brūnganu nokrāsu
  • Nedaudz balto miltu – pavisam nedaudz, jo to sastāvā ir glutēns, kas tās satur kopā
  • Turku zirņu milti
  • Kvinojas milti
  • Amoranta milti

Brūnais cukurs- 1/3 no kopējā miltu apjoma

Glāze piena

Gatavošana

20180227141451-37955.jpg

Sajaucam visas sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei

Ja gatavojam pankūkas un klāt neliekam olas, tad mīklai ir jābūt nedaudz biezākai, nekā parasti. Ja būs ļoti bieza nevarēsim izliet uz pannas.

Savukārt, kad mīkla kārtīgi sajaukta – noliekam to uz minūtēm 15 atpūsties un uzbriest un kārtīgi sasūkties, jo ja neļausim, tad cepšanas laikā pankūkas uz pannas būs grūti apgriezt uz otru pusi un tās “savilksies kaudzītē”

Pankūku cepšanai īpaša instrukcija gan nav nepieciešama. Tas cepam kā parasti un nedaudz ietaukotas pannas, griežam uz otru pusi ar lāpstiņu vai metam gaisā – tas lai paliek Jūsu ziņā!

Lai labi garšo!

Māmiņu klubs, 2018