Pankūciņas-kūciņas ar āboliem un ķirbi

Pankūciņas-kūciņas ar āboliem un ķirbi

07. Oct 2015, 17:21 taschinka taschinka

Sastāvdaļas krēmam: 

250ml saldais krējums

250g ķirbja biezenis (gatavs)

50g baltā šokolāde

6g želatīns + 36ml ūdens

vaniļas cukurs

Ķirbja biezeni gatavoju sekojoši: Samizoju kirbi,sagriežu mazos gabaliņos. Lieku katlā kopā ar brūno cukuru, aptuveni 3-4 ēdamkarotes. Sautēju zem vāka līdz šķīst un tad sablenderēju. Kamēr gatavojas ķirbis želatīnu aplejam ar aukstu ūdeni,lai uzbriest. Nomērīju 250g biezeni liku katlā kopā ar balto sokolādi un uzbriedušo želatīnu. Karsēju uz mazas uguns maisot līdz viss viendabīgs. Atdzesēju,atdziestot massa sabiezē.

20151007171141-51744.jpg

 

Saputoju saldo krējumu ar vaniļu,iemaisīju (nevis ieputoju) atdzisušu ķirbja biezeni. Gatavs. Stings, skaists krēms.

20151007171120-59929.jpg

 

Ābolu ievārījums:

Samizojam,sagriežam ābolus (antonovka) liekam katliņā ar piciņu sviesta un brūno cukuru pēc garšas.Sautējam maisot līdz āboli izšķīdusi,tad turpinam vārīt bez vāka līdz sabiezē.Ja gadījumā tā pat ievārījums pašķīdrs,iemaisam kādu tējkaroti mannā.Atdzesējam.

 20151007171234-43248.jpg

 

Sastāvdaļas pankūkām:

1 glāze piens

1 glāze kviešu milti

0,5 glāze ūdens

1/2 tēj.k cepamais pulveris

1/2 tēj.k sausais raugs

ap 1 ēd.k cukurs

un ja vēlas vaniļas cukurs

šķipsniņa sāls

 

Ķeramies pie pankūkām:

Bļodā lejam ūdeni,liekam klāt cukuru,raugu.Atstājam uz 5 minūtēm.Izmaisam,pievienojam 1/3 miltus,kas samaisīti ar cepamo pulveri.Kārtīgi izmaisam,lai nav kunkuļi.Pievienojam sāli,vaniļu,lejam klāt pienu pa daļām.Sākumā 1/4 daļu,izmaisam līdz viendabīgs,tad vēl 1/3 milti,izmaisam,tad atkal piens,izmaisam.Tālāk atlikušie milti un,kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem,pielejam atlikušo pienu.Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūstam mīklu bez kunkuļiem.

Mīkla sanāk diezgan šķidra.

Apsedzam un ļaujam 30 minūtes atpūsties.

20140417140757-88202.jpg

 20151007170706-27063.jpg

Ņemam pannu,liekam uz uguns-sakarsējam.

Uz karstas,sausas pannas lejam mīklu pavisam nedaudz.Lai pankūkas sanākstu skaisti apaļas,mīklu lejam vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.

Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.

20140417140809-33242.jpg

 20151007170722-62943.jpg

Vēl vairāk burbulīši..cepam uz vidējas uguns bez vāka.

20140417140820-96108.jpg

 20151007170737-73583.jpg

Pankūkas cepam līdz 10cm diametrā.Es leju tieši divas ēdamkarotes mīklu.

20140417140832-64186.jpg

 20151007170801-76834.jpg

Kārtīgi izburbuļojusies pankūka sāk nogatavoties.

20140417140844-13142.jpg

 20151007170751-70758.jpg

Pēc 90 sekundēm gatava.Gatava,tad,kad virspuse nav slapja.Vizuāli tas redzams.

20140417140854-37869.jpg

Noņemam no pannas,cepam tālāk.

20140417140917-43324.jpg

 

Šāda sanāk pankūkas apakša.

20140417140933-91363.jpg

 20151007170855-36617.jpg

 

Kamēr cepas nākamā pankūka,gatavo mēs salipinam.Salokam uz pusēm un saspiežam ciet maliņas līdz pusei,lai izveidojas tūtiņa.Līp kopā ļoti labi.

20140417140943-22193.jpg

 20151007170908-21238.jpg

 Pankūkas kad pastāv,tās kļūst maigas,zīdainas.(nepildītas glabājam apsegtas ar pārtikas plēvi.

20151007171037-78686.jpg

 

Kad pankūkas gatavas,atdzisušas sapildīju tās ar ābolu ievārījumu un tad vēl bagātīgi ar ķirbja putukrējumu.

20151007171101-72726.jpg

 

20140417141108-38159.jpgGan ievārījums, gan krēms man sanāca izcili.Biezs, labi turas iekšs pankūciņām.

20151007171253-12209.jpg

 

Garšo satriecoši. Manējie ķirbju neēdāji notiesāja gardām mutēm nezinot,ka tas ir ķirbja putukrējums.

20151007171302-42314.jpg

 

Svaigi,maigi,aromātiski. Rudenīgā izskatā ar kārtīgu rudens garšu.

20151007171322-48655.jpg

 

Tā kā šāda veida pankūkas gatavoju ne pirmo reizi,eksperiments bija abi pildījumi,tad zināju,ka tieši avenes šeit iederas vislabāk. Tās dod skaistu akcentu un papildina kopējo garšas buķeti.

20151007171330-94460.jpg

 

20151007171340-86114.jpg

20140417141140-86161.jpg

 

taschinka taschinka 07. Oct 2015, 18:47 IlvaV

Pāris gadus ņemos pa virtuvi,patīk ne tikai gatavot un iepriecināt un pārsteigt citus,bet patīk atklāt ko jaunu,neparastu un ar to iepriecināt sevi.😉

IlvaV IlvaV 07. Oct 2015, 18:16

Ļoti skaisti izskatās. Ticu, ka arī garšīgi. Tu vispār esi liela kulināre, spriežot pēc fotoblogiem. Malacis!