Sastāvdaļas krēmam:
250ml saldais krējums
250g ķirbja biezenis (gatavs)
50g baltā šokolāde
6g želatīns + 36ml ūdens
vaniļas cukurs
Ķirbja biezeni gatavoju sekojoši: Samizoju kirbi,sagriežu mazos gabaliņos. Lieku katlā kopā ar brūno cukuru, aptuveni 3-4 ēdamkarotes. Sautēju zem vāka līdz šķīst un tad sablenderēju. Kamēr gatavojas ķirbis želatīnu aplejam ar aukstu ūdeni,lai uzbriest. Nomērīju 250g biezeni liku katlā kopā ar balto sokolādi un uzbriedušo želatīnu. Karsēju uz mazas uguns maisot līdz viss viendabīgs. Atdzesēju,atdziestot massa sabiezē.
Saputoju saldo krējumu ar vaniļu,iemaisīju (nevis ieputoju) atdzisušu ķirbja biezeni. Gatavs. Stings, skaists krēms.
Ābolu ievārījums:
Samizojam,sagriežam ābolus (antonovka) liekam katliņā ar piciņu sviesta un brūno cukuru pēc garšas.Sautējam maisot līdz āboli izšķīdusi,tad turpinam vārīt bez vāka līdz sabiezē.Ja gadījumā tā pat ievārījums pašķīdrs,iemaisam kādu tējkaroti mannā.Atdzesējam.
Sastāvdaļas pankūkām:
1 glāze piens
1 glāze kviešu milti
0,5 glāze ūdens
1/2 tēj.k cepamais pulveris
1/2 tēj.k sausais raugs
ap 1 ēd.k cukurs
un ja vēlas vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Ķeramies pie pankūkām:
Bļodā lejam ūdeni,liekam klāt cukuru,raugu.Atstājam uz 5 minūtēm.Izmaisam,pievienojam 1/3 miltus,kas samaisīti ar cepamo pulveri.Kārtīgi izmaisam,lai nav kunkuļi.Pievienojam sāli,vaniļu,lejam klāt pienu pa daļām.Sākumā 1/4 daļu,izmaisam līdz viendabīgs,tad vēl 1/3 milti,izmaisam,tad atkal piens,izmaisam.Tālāk atlikušie milti un,kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem,pielejam atlikušo pienu.Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūstam mīklu bez kunkuļiem.
Mīkla sanāk diezgan šķidra.
Apsedzam un ļaujam 30 minūtes atpūsties.
Ņemam pannu,liekam uz uguns-sakarsējam.
Uz karstas,sausas pannas lejam mīklu pavisam nedaudz.Lai pankūkas sanākstu skaisti apaļas,mīklu lejam vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.
Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.
Vēl vairāk burbulīši..cepam uz vidējas uguns bez vāka.
Pankūkas cepam līdz 10cm diametrā.Es leju tieši divas ēdamkarotes mīklu.
Kārtīgi izburbuļojusies pankūka sāk nogatavoties.
Pēc 90 sekundēm gatava.Gatava,tad,kad virspuse nav slapja.Vizuāli tas redzams.
Noņemam no pannas,cepam tālāk.
Šāda sanāk pankūkas apakša.
Kamēr cepas nākamā pankūka,gatavo mēs salipinam.Salokam uz pusēm un saspiežam ciet maliņas līdz pusei,lai izveidojas tūtiņa.Līp kopā ļoti labi.
Pankūkas kad pastāv,tās kļūst maigas,zīdainas.(nepildītas glabājam apsegtas ar pārtikas plēvi.
Kad pankūkas gatavas,atdzisušas sapildīju tās ar ābolu ievārījumu un tad vēl bagātīgi ar ķirbja putukrējumu.
Gan ievārījums, gan krēms man sanāca izcili.Biezs, labi turas iekšs pankūciņām.
Garšo satriecoši. Manējie ķirbju neēdāji notiesāja gardām mutēm nezinot,ka tas ir ķirbja putukrējums.
Svaigi,maigi,aromātiski. Rudenīgā izskatā ar kārtīgu rudens garšu.
Tā kā šāda veida pankūkas gatavoju ne pirmo reizi,eksperiments bija abi pildījumi,tad zināju,ka tieši avenes šeit iederas vislabāk. Tās dod skaistu akcentu un papildina kopējo garšas buķeti.
Pāris gadus ņemos pa virtuvi,patīk ne tikai gatavot un iepriecināt un pārsteigt citus,bet patīk atklāt ko jaunu,neparastu un ar to iepriecināt sevi.😉
Ļoti skaisti izskatās. Ticu, ka arī garšīgi. Tu vispār esi liela kulināre, spriežot pēc fotoblogiem. Malacis!