Pankūciņas - kūciņas.

Pankūciņas - kūciņas.

17. Apr 2014, 14:42 taschinka taschinka

Sastāvdaļas krēmam:

250ml piens

250ml saldais krējums der jebkura treknuma

4 ēd.k kukurūzas ciete

3 ēd.k ūdens

3 ēd.k cukurs vai pēc garšas

baltmaize 3-4 šķēles,es izmantoju pašas ceptu

vaniļas cukurs

mandeles,sablenderētas 2 ēd.k

 

Sastāvdaļas pankūkām:

1 glāze piens

1 glāze kviešu milti

0,5 glāze ūdens

1/2 tēj.k cepamais pulveris

1/2 tēj.k sausais raugs

ap 1 ēd.k cukurs

un ja vēlas vaniļas cukurs

šķipsniņa sāls

 

Sākam ar krēmu:

Krēmu gatavojam vai nu iepriekšējā vakarā,vai 3 stundas pirms pankūku cepšanas,lai tas paspēj pilnībā atdzist.

Katliņā lejam pienu,saldo krējumu,liekam cukuru,vaniļu un baltmaizi,kas sagriezta mazos gabaliņos var arī sablenderēt drupačās.

Karsējam maisot līdz baltmaize izšķīst.Ūdenī iemaisam kukurūzas cieti.Lejam kopējā katliņā un karsējam nepārtraukti maisot līdz labi sabiezē.

 

20140417140720-80991.jpg

 

Iemaisam sablenderētas mandeles.Atdzesējam krēmu.Lai krēmam virskārtiņa neapkalst,apsedzam ar pārtikas plēvi.

20140417140731-73489.jpg

 

Pilnīgi atdzisušu liekam ledusskapī līdz brīdim,kad izmantosim.

20140417140747-45932.jpg

 

Ķeramies pie pankūkām:

Bļodā lejam ūdeni,liekam klāt cukuru,raugu.Atstājam uz 5 minūtēm.Izmaisam,pievienojam 1/3 miltus,kas samaisīti ar cepamo pulveri.Kārtīgi izmaisam,lai nav kunkuļi.Pievienojam sāli,vaniļu,lejam klāt pienu pa daļām.Sākumā 1/4 daļu,izmaisam līdz viendabīgs,tad vēl 1/3 milti,izmaisam,tad atkal piens,izmaisam.Tālāk atlikušie milti un,kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem,pielejam atlikušo pienu.Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūstam mīklu bez kunkuļiem.

Mīkla sanāk diezgan šķidra.

Apsedzam un ļaujam 30 minūtes atpūsties.

20140417140757-88202.jpg

 

 Ņemam pannu,liekam uz uguns-sakarsējam.

Uz karstas,sausas pannas lejam mīklu pavisam nedaudz.Lai pankūkas sanākstu skaisti apaļas,mīklu lejam vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.

Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.

20140417140809-33242.jpg

 

Vēl vairāk burbulīši..cepam uz vidējas uguns bez vāka.

20140417140820-96108.jpg

 

Pankūkas cepam līdz 10cm diametrā.

20140417140832-64186.jpg

 

Kārtīgi izburbuļojusies pankūka sāk nogatavoties.

20140417140844-13142.jpg

 

Pēc 90 sekundēm gatava.Gatava,tad,kad virspuse nav slapja.Vizuāli tas redzams.

20140417140854-37869.jpg

 

Noņemam no pannas,cepam tālāk.

20140417140917-43324.jpg

 

Šāda sanāk pankūkas apakša.

20140417140933-91363.jpg

 

Kamēr cepas nākamā pankūka,gatavo mēs salipinam.Salokam uz pusēm un saspiežam ciet maliņas līdz pusei,lai izveidojas tūtiņa.Līp kopā ļoti labi.

20140417140943-22193.jpg

 

 Kad pankūkas uzceptas sapildam tās ar krēmu,pildīju ar konditorejas maisiņu.10cm diametra pankūkas sanāca 20 gabalas.Un krēms tieši tik cik nepieciešams.

20140417141011-10687.jpg

 

Sanāca skaisti....

20140417141033-42945.jpg

 

Varam pankūkām uz krēma uzkaisīt kanēli vai cukura graudiņus.

20140417141053-25467.jpg

 

Ļoti labi iederēsies arī odziņas.

20140417141108-38159.jpg

 

 Burvīgs kārums....noņemam cukuru,vaniļu un pildam ar sāļo pildījumu,piemēram biezpiens ar zaļumiem un laša gabaliņu.

20140417141125-83416.jpg

 

Gatavošana neprasa daudz laika.Arī nekā sarežģīta te nav.

20140417141140-86161.jpg

 

Lieliska deserta versija gan svētkos,gan ikdienā.

Tā kā krēms tur savu formu arī siltumā,tad piknikā šādas pankūciņas ar ver ņemt līdz.

Es uzcepu 10cm diametra pankūkas un secināju,ka labāk nedaudz mazākas,jo pārāk daudz krēms ielien lielās pankūkās.8cm būtu ideāli-krēma un pankūku balanss.

Vīrs un dēls iekārdināti bija ar smaržu vien.Tālāk jau sekoja kārdinošs vizuālais skats un nobeigumā fantastiskā garša.

Piedāvāja uz svētkiem šos te kārumus tortes vietā gatavot....

 

20140417141150-93653.jpg

Recepšu konkurss: krāsainie Lieldienu ēdieni

20140403102300-68723.jpg

 

taschinka taschinka 17. Apr 2014, 16:52 INGA_HARTIKA

Plānās pankūkas iesaku ar alu,sanāk debešķīgas,bet biezās cepu reti.Bet šīs ir citādas,interesantas un gardas.

taschinka taschinka 17. Apr 2014, 16:20 INGA_HARTIKA

Ir tiešām nenormāli gardi,un tik vienkāŗša gatavošana,ar tik vienkāršām sastāvdaļām.

taschinka taschinka 17. Apr 2014, 16:19 dagnusis

Krēms garšo līdzīgi pudiņam,klasiskajam vārītajam krēmam.Dēls piesēdās ar karoti pie krēma bļodas 😃
Sātīgs,bet nav trekns,ja vien neizmanto pašu treknāko saldo krējumu,būtībā saldais krējums nepieciešams vien garšas uzlabošanai,lai ir tā saldā krējuma maigā garša,izmantoju 10%.