Sastāvdaļas krēmam:
250ml piens
250ml saldais krējums der jebkura treknuma
4 ēd.k kukurūzas ciete
3 ēd.k ūdens
3 ēd.k cukurs vai pēc garšas
baltmaize 3-4 šķēles,es izmantoju pašas ceptu
vaniļas cukurs
mandeles,sablenderētas 2 ēd.k
Sastāvdaļas pankūkām:
1 glāze piens
1 glāze kviešu milti
0,5 glāze ūdens
1/2 tēj.k cepamais pulveris
1/2 tēj.k sausais raugs
ap 1 ēd.k cukurs
un ja vēlas vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
Sākam ar krēmu:
Krēmu gatavojam vai nu iepriekšējā vakarā,vai 3 stundas pirms pankūku cepšanas,lai tas paspēj pilnībā atdzist.
Katliņā lejam pienu,saldo krējumu,liekam cukuru,vaniļu un baltmaizi,kas sagriezta mazos gabaliņos var arī sablenderēt drupačās.
Karsējam maisot līdz baltmaize izšķīst.Ūdenī iemaisam kukurūzas cieti.Lejam kopējā katliņā un karsējam nepārtraukti maisot līdz labi sabiezē.
Iemaisam sablenderētas mandeles.Atdzesējam krēmu.Lai krēmam virskārtiņa neapkalst,apsedzam ar pārtikas plēvi.
Pilnīgi atdzisušu liekam ledusskapī līdz brīdim,kad izmantosim.
Ķeramies pie pankūkām:
Bļodā lejam ūdeni,liekam klāt cukuru,raugu.Atstājam uz 5 minūtēm.Izmaisam,pievienojam 1/3 miltus,kas samaisīti ar cepamo pulveri.Kārtīgi izmaisam,lai nav kunkuļi.Pievienojam sāli,vaniļu,lejam klāt pienu pa daļām.Sākumā 1/4 daļu,izmaisam līdz viendabīgs,tad vēl 1/3 milti,izmaisam,tad atkal piens,izmaisam.Tālāk atlikušie milti un,kad mīkla viendabīga bez kunkuļiem,pielejam atlikušo pienu.Šādi pa daļām liekot miltus un pienu viegli iegūstam mīklu bez kunkuļiem.
Mīkla sanāk diezgan šķidra.
Apsedzam un ļaujam 30 minūtes atpūsties.
Ņemam pannu,liekam uz uguns-sakarsējam.
Uz karstas,sausas pannas lejam mīklu pavisam nedaudz.Lai pankūkas sanākstu skaisti apaļas,mīklu lejam vienā punktā un tā pati vienmērīgi tek uz sāniem.
Pēc pāris sekundēm sāk veidoties burbulīši.
Vēl vairāk burbulīši..cepam uz vidējas uguns bez vāka.
Pankūkas cepam līdz 10cm diametrā.
Kārtīgi izburbuļojusies pankūka sāk nogatavoties.
Pēc 90 sekundēm gatava.Gatava,tad,kad virspuse nav slapja.Vizuāli tas redzams.
Noņemam no pannas,cepam tālāk.
Šāda sanāk pankūkas apakša.
Kamēr cepas nākamā pankūka,gatavo mēs salipinam.Salokam uz pusēm un saspiežam ciet maliņas līdz pusei,lai izveidojas tūtiņa.Līp kopā ļoti labi.
Kad pankūkas uzceptas sapildam tās ar krēmu,pildīju ar konditorejas maisiņu.10cm diametra pankūkas sanāca 20 gabalas.Un krēms tieši tik cik nepieciešams.
Sanāca skaisti....
Varam pankūkām uz krēma uzkaisīt kanēli vai cukura graudiņus.
Ļoti labi iederēsies arī odziņas.
Burvīgs kārums....noņemam cukuru,vaniļu un pildam ar sāļo pildījumu,piemēram biezpiens ar zaļumiem un laša gabaliņu.
Gatavošana neprasa daudz laika.Arī nekā sarežģīta te nav.
Lieliska deserta versija gan svētkos,gan ikdienā.
Tā kā krēms tur savu formu arī siltumā,tad piknikā šādas pankūciņas ar ver ņemt līdz.
Es uzcepu 10cm diametra pankūkas un secināju,ka labāk nedaudz mazākas,jo pārāk daudz krēms ielien lielās pankūkās.8cm būtu ideāli-krēma un pankūku balanss.
Vīrs un dēls iekārdināti bija ar smaržu vien.Tālāk jau sekoja kārdinošs vizuālais skats un nobeigumā fantastiskā garša.
Piedāvāja uz svētkiem šos te kārumus tortes vietā gatavot....
Recepšu konkurss: krāsainie Lieldienu ēdieni
Plānās pankūkas iesaku ar alu,sanāk debešķīgas,bet biezās cepu reti.Bet šīs ir citādas,interesantas un gardas.
Ir tiešām nenormāli gardi,un tik vienkāŗša gatavošana,ar tik vienkāršām sastāvdaļām.
Krēms garšo līdzīgi pudiņam,klasiskajam vārītajam krēmam.Dēls piesēdās ar karoti pie krēma bļodas 😃
Sātīgs,bet nav trekns,ja vien neizmanto pašu treknāko saldo krējumu,būtībā saldais krējums nepieciešams vien garšas uzlabošanai,lai ir tā saldā krējuma maigā garša,izmantoju 10%.