Pamatlikumi ķermeņa kopšanai vasarā

Pamatlikumi ķermeņa kopšanai vasarā

22. Jun 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Siltajās vasaras dienās tā vien gribas pavērst seju pret saulīti, atkailināt plecus un kājas, lai nosauļotos. Bet neaizmirsti, ka, baudot siltos un patīkamos  saules starus tev jābūt uzmanīgai, lai tu neapdegtu un nenodarītu pāri savai ādai. 

Katrā gadalaikā ir sava ādas kopšanas specifika. Vasarā saules gaisma palīdz mums sintezēt D vitamīnu, kas ir ļoti labi, tomēr pārāk ilga sēdēšana saulē būs kaitīga - tu vari dabūt saules dūrienu, kā arī iedzīvoties apdegumos. Tāpat pārāk intensīva sauļošanās veicina ādas novecošanos, tāpēc ievēro dažus padomus un vasarā parūpējies par savu ķermeni kā nākas.

Ejot saulē, jāatceras par aizsargrēma lietošanu, it sevišķi tad, ja tev ir jutīga āda. Skaties uz aizsargfaktoru, kas norādīts uz krēma pudelītes - izvēlies kā minimums SPF 15. Bērniem šis aizsarfiltrs būs lielāks - līdz pat SPF 30. Nebaidies, arī ar šiem krēmiem iedegums veidosies, tikai lēnāk, drošāk un vienmērīgāk. Ir ļoti svarīgi, lai līdzeklis, kas pasargā no saules,  būtu ūdens izturīgs, jo saules stari tieši iedarbojas uz ādu pat tad, kad atrodamies ūdenī. Ieteicams lietot biezāku produktu, tā iedarbība būs efektīvāka. 

Vasarā karstā laikā būtiski ir ādu mitrināt. Ielej ūdeni smidzinātājā un ik pa laikam appūt seju vai visu ķermeni. Speciāls ūdens ir nopērkams arī aptiekās. Tāpat vari atsvaidzināt seju ar ziedūdeni, ko iespējams iegādāties profesionālajos aromterapijas veikalos. Tur arī vari pajautāt par dabiskajiem ādas kopšanas līdzekliem, kas būs piemēroti tavai ādai pirms vai pēc sauļošanās vai uzturēšanās saulē.

Dzer daudz ūdens! Tādējādi tiks veikta ādas mitrināšanu no iekšpuses. Kā zināms, ieteicamā dienas deva jebkurā gadalaikā cilvēkam ir 2l ūdens. Vasarā mitrumu papildus vari iegūt no augļiem. 

Neaizmirsti, ka arī matus vasarā jāpasargā no saules stariem - saules ietekmē matu struktūra bojājas, tāpēc sauļojies cepurītē vai lakatiņā. Ir arī līdzekļi, ko ieziest matos, lai mazinātu nelabvēlīgo ietekmi - piemēram, kokosriekstu sviests. 

Paturi prātā - visspēcīgākā saule ir no 10:00 rītā līdz 16:00 pēcpusdienā. Šajā laikā par ādu un aizsardzību pret kaitīgajiem UV stariem piedomā īpaši rūpīgi.

Cik bieži Tev patīk sauļoties?