Organisma attīrīšana ar ajūrvēdas metodēm

Organisma attīrīšana ar ajūrvēdas metodēm

22. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasarī plaukst zaļās lapiņas, čivina putniņi, zied pirmie ziedi. Katra no mums pamana kaut ko savu, un šajā laikā mums visām gribas plaukt, dziedāt un ziedēt līdzi dabai. Lai tas patiesi izdotos, nenokavē – vēl vari pagūt attīrīt savu organismu! Par attīrīšanos stāsta ajūrvēdas speciāliste Inga Ruņģe.

Indijā to sauc par Pančakarmu. Tā ir iekšējā attīrīšanās procedūra, ar kuras palīdzību iespējams novērst toksīnu nosprostojumus un harmonizēt organisma fizioloģiskos procesus.

Pančakarmu ir pieci terapijas veidi, ar kuru palīdzību varam veikt sava dvēseles skapja ģenerāltīrīšanu, bet katram no mums ir iespēja izvēlēties savu.

Tad, ja mēs ik dienu censtos ievērot tikai dažas lietas, tad tā, saucamā pavasara noguruma pēdas nemaz nebūtu manāmas. Diemžēl, ne vienmēr tas ir iespējams, tādēļ ķeramies nu klāt sevis attīrīšanas procedūrai!

„Domāju, ka ikviena sieviete vismaz reizi gadā savu drēbju skapi iztīra no liekajām un nevajadzīgajām mantām. Tieši tāpat ir ar mūsu ķermeni, kas ir mūsu dvēseles skapis, un kuru vismaz reizi gadā būtu nepieciešams iztīrīt no nevajadzīgā, kas gada garumā vai pat ilgāk ir uzkrājies.

Periodā no marta līdz maijam – vasanta, ir vispiemērotākais laiks, lai parūpētos par savu dvēseles skapi. Tieši šajā periodā vislabāk no organisma izvadīt liekās, tajā uzkrājušās gļotas.

Māte daba tieši pavasarī mums katram sniedz savu atbalstošo roku, tāpēc šis laiks ir īpaši piemērots, lai atbrīvotos no saviem „mīļajiem uzkrājumiem”.

Lai gūtu uzvaru pār nogurumu, iesaku iziet kursu. Pilnais kurs ir 21 dienu garš, bet intensīvais - septiņas dienas pēc kārtas. Katrs var izvēlēties sev tīkamāko, un to sakombinēt pēc savām iespējām un veselības stāvokļa.

Pirms uzsākt šo organisma attīrīšanas kursu, ieteicams sazināties ar savu ārstu vai ajūrvēdas speciālistu, kas spēs novērtēt veselības stāvokli! 

7 dienu kurss

Šī kursa laikā, septiņas dienas pēc kārtas ir jāceļas pirms saullēkta, jāuzņem pietiekami daudz šķidruma, jāievēro pareizas ēšanas ieradumi (diēta), jāmeditē, jānodarbojas ar jogu, jāveic vispārīgā ķeremņa masāža, elpošanas tehnikas un jādzer ajūrvēdiskais preparāts Trifala, kas domāta toksīnu izvadīšanai no organisma.

Pirmās dienas rītā iesaku veikt Prakšalanu, sava zarnu traka attīrīšanai.

21 dienas kurss

Arī 21 dienas kursā tiek darīts viss tas pats, kas septiņu dienu organisma attīrīšanas periodā, tikai papildus visam iepriekšminētajam, papildus jāveic arī aknu attīrīšana (pirmajās trīs dienas) ar ābolu sulu!

Šo trīs dienu laikā uzturā netiek lietots nekas cits, tikai svaigi spiesta ābolu sula. Kopumā vienas dienas laikā ir jāizdzer 2 – 3 litri ābolu sulas.

Kā tu attīri savu organismu? 

Eksperts

Inga Ruņģe

ajūrvēdas speciāliste
Inga Ruņģe Vecāku skolā