Nr. 23 Ilze: Nedaudz romantikas un vakars var sākties.....

Nr. 23 Ilze: Nedaudz romantikas un vakars var sākties.....

03. Feb 2013, 10:21 mamma27 mamma27

Mēs kopā esam jau vienpadsmit gadus ,precējušies piecus gadus ,bet dzīvojam diendienā kopā sešus gadus. Grūti teikt vai attiecībās sajutām garlaicību, bet kaut kādu asāku sajūtu reiz pa reizei sāk pietrūkt. Un tā nopietni šādu sajūtu sāka pietrūkt ,kad dēlam palika četri gadi. Daudz laika tika pavadīts darbā, audzinot bērnu , visas lietas pakārtotas bērnam ,bet par sevi sākām piemirst. Tad nu šķita,ka kaut kas tak ir jādara. Citādāk sākās biežāki strīdi, mājas darbu uzkraušana no vieniem pleciem uz otriem….Mans ikdienas darbs ar bērniem bija mani izpumpējis un vakaros gribējās padarīt ko citu. Tai pat laikā dēls mācās virsū un pieprasīja uzmanību sev. Es liku vīram spēlēties ar viņu ,lai pati atpūstos. Tomēr arī viņš dienu pavadījis darbā gribēja atpūsties,tad nu izcēlās strīdi , nesaprašanās…  Tad nāca vasara un mēs sākām izkrāsot savu ikdienu- devāmies apceļot Latviju. Tā visu vasaru pavadot ceļojumos attiecībās atkal atgriezās dzirkstele.

Mēs abi saprotam,ka ikdienas pienākumus ir jādala uz pusēm, abiem vienādi jācenšas iesaistīties trauku mazgāšanā, istabas tīrīšanā, mājas kārtošanā , bērnu audzināšanā. Bet vieglāk to ir pateikt kā izdarīt. Tāpēc mēs viennozīmīgi varam teikt,ka mēs  mācāmies dalīt savus ikdienas pienākumus un mācāmies dzīvot saskanīgi. Un domājams to darīsim visu savu mūžu.

Lai izpildītu šo uzdevumu , abi ar vīru cītīgi pārrunājām ,ko tad esam darījuši, ko vajadzētu darīt,lai dzīve būtu interesantāka, neiestātos pieradums vienam pret otru un vienmēr būtu sajūta ,ka esam tikko iemīlējušies.

  1. Pirmā lieta ,kas man nāk prātā ir dzīvošana atsevišķi. Ne jau tā, ka tagad šķiramies un dzīvojam kādu laiku atsevišķi. Bet ,kā mēs to vasarās darām. Es ar bērniem dodos uz laukiem pie omītes nedēļu padzīvot. Vīrs tikmēr Rīgā strādā. Tad nu satiekoties pēc nedēļas tiešām ir jūtams emocionāls vilnis , kaisle un kā magnēts pievelkamies viens pie otra!
  2. Ceļojums divatā. Šī ir lieta,par ko varam tikai sapņot! Mums ir divi bērni, un ja jau lielo nekad līdz šim neesmu atstājusi pie neviena ilgāk par dažām stundām,tad mazo noteikti arī nevarētu atstāt. Tad nu mums pagaidām atliek ceļojumi visiem kopā,kas arī sniedz nebijušas un jaukas izjūtas attiecībās. Bet cerība ,ka bērni pieaugs un mēs varēsim kaut kur doties arī tikai divi vien.
  3. Romantiskas vakariņas . šī ir lieta ,ko var īstenot gan mājās,gan ārpus tās. Tā kā kārtējo reizi mums šķērslis iziet ārpus mājas pavakariņot ir bērni,tad šoreiz rīkojām vakariņas mājās,kad bērni jau guļ……..bet par to 3.uzdevumā.
  4. Vīrs par jauku dzirksteles piešķilšanas veidu nosauca- jauna,seksīga apakšveļa. Nu ko ,laikam jau vīriešiem tas ir svarīgi. Tad nu arī šī lieta tika iegādāta un viņš bija gana apmierināts;)
  5. Aktīvi pavadīta diena dabā. Te var minēt slēpošanu, slidošanu, meža kaķi, sēņošanu un ogošanu. Kas nu kurā gadalaikā. Bet kopā pavadīta diena visai ģimenei ārpus mājas, svaigā gaisā piešķiļ patīkamas emocijas un pozitīvu enerģiju kādam laikam.
  6. SPA , tas atkal tāds romantisks pasākums, kur jauki ir ja to var baudīt divatā, vai arī katrs atsevišķi relaksēties un pēc tam pēc patīkamas atpūtas un atjaunotiem spēkiem dzīvot kopā.
  7. Masāža mājās.  Te nu domājams katrs būtu priecīgs,ja pārnākot no darba ,pēc saspringtas dienas sieva sagaidītu vīru , liktu viņam atgulties un kārtīgi viņu izmasētu. Vīrietis būtu atslābinājies, atguvis spēkus un domāju,ka turpmāko vakaru pilnvērtīgi varētu nodoties mājas darbiem. Bet to pašu varētu darīt arī vīrs ,ja sieva ir pārgurusi un bijusi smaga darba diena.
  8. Kopīgs emocionāls pārdzīvojums-dzemdības. Mēs pie šī punkta gribētu nosaukt bērna nākšanu pasaulē. Bijām vienisprātis, ka jaukāka ,skaistāka un emocionālāka mirkļa par mūsu bērnu dzimšanu nav bijis. Piedalīšanās dzemdībās vīrs uzskatīja par ļoti svarīgu lietu, tāpēc viņam tas saistās ar ko īpašu. Un neapšaubāmi, tas mūsu attiecības ir tikai stiprinājis.
  9. Kaislīga nakts.  Lai vai kā šī ir lieta, kas ienes asumiņu visās attiecībās. Tas ir nepieciešams!
  10. Vaļasprieks. Vaļasprieks ir nepieciešams katram savs. Jo, tad kad mēs katrs būsim atpūtušies un izdarījuši ko jauku ,lai iepriecinātu sevi, tad arī atradīsies laiks otram un būs divtik vairāk spēka un prieka pievērsties attiecībām.

Mēs šoreiz piepildījām vairākus punktus apvienojot tos vienā. Mūsu burvīgais vakars sākās ar vakariņām un šampanieti. 20130203101850-26491.jpg

20130203101919-82658.jpgPēc tam jau bērni tika nolikti gulēt ,un īstais vakars varēja sākties. Kā pārsteigumu biju sagatavojusi vīram augļu Fondue, kas nebija baudīts jau ļoti ilgu laiku. 20130203101945-22759.jpg

20130203102013-46799.jpgTad nu tērpusies jaunā apakšveļā, degot svecēm malkojām šampanieti , ēdām augļus ,skatījāmies filmu un pavadījām pāris stundas romantiskā gaisotnē. 20130203102051-60813.jpgPar to kā beidzās vakars ,vēsture klusē…………

Bet otrā rītā bija jūtama citādāka attieksme no vīra puses. Tika pagatavotas brokastis ,bez prasīšanas. Saģērbti bērni, sakārtota virtuve. Un protams arī bučas dabūju vairākas reizes dienā. Tuvojoties vakaram, viņš jautāja ,vai atkārtosim ? Tas jau nozīmē, ka laikam patika! Saprotu, ka ir šādi vakari jāievieš pēc iespējas biežāk. Un ,ja kaut reizi mēnesī varētu piepildīt kaut vienu no punktiem, attiecībās nekad neiestātos garlaicība, nogurums vienam no otra vai apnikums.

Labākā sieva: trešajā nedēļā meklēsim veidus,

kā atbrīvoties no ikdienas problēmām attiecībās

 

20130117184701-65317.jpg