Notāru dienās pirmo reizi apmeklētājiem būs pieejamas bezmaksas juridiskās konsultācijas t/p ALFA

Notāru dienās pirmo reizi apmeklētājiem būs pieejamas bezmaksas juridiskās konsultācijas t/p ALFA

28. Feb 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

4. un 5. martā visā Latvijā notiks jau desmitās Notāru dienas

Lai arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju varētu izmantot iespēju saņemt notāra konsultāciju juridiskos jautājumos, pirmo reizi Notāru dienās 4. un 5. martā darbosies īpašs Notāru dienu birojs tirdzniecības parkā ALFA, Rīgā. Tajā ikvienam būs iespēja pārrunāt sev būtiskus juridiska rakstura jautājumus un bez maksas saņemt zvērināta notāra padomu. Divas dienas Notāru dienu birojā  laikā no plkst. 12:00 līdz 20:00 iedzīvotājus konsultēs četri zvērināti notāri.  

„Šogad jau desmito reizi visā Latvijā notiks Notāru dienas, kuru laikā notāru birojos visā Latvijā ikvienam iedzīvotājam būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas. Lai būtu vēl tuvāk Latvijas cilvēkiem viņu saspringtajā ikdienā, pirmo reizi Notāru dienu laikā atvērsim īpašu Notāru dienu biroju lielākajā Rīgas tirdzniecības parkā - Alfa. Šis ir jauns veids kādā Latvijas notāri  piedāvā iespēju satikt viņus klātienē un pārrunāt tiesiskās drošības jautājumus nekustamā īpašuma jomā. Mēs vēlamies mudināt cilvēkus domāt par sava īpašuma drošību un par ikdienas paradumu veidot konsultēšanos pie profesionāļa,” stāsta Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore Vija Piziča. 

„Šo iespēju īpaši novērtēs steidzīgie un ģimenes cilvēki, kam ikdienas gaitās jāpagūst izdarīt ļoti daudzas lietas. Citkārt varbūt cilvēkam būtu īpaši jāsaņemas, jāieplāno noteikts laiks un jārēķinās arī ar papildu izdevumiem, lai saņemtu nepieciešamās konsultācijas, bet šajās dienās tos varēs ērti apvienot ar iepirkšanos vai kino apmeklējumu. Saņemt profesionālu juridisku konsultāciju bez maksas, ja tāda ir nepieciešama, ir ļoti noderīga lieta, ko noteikti daudzi mūsu klienti izmantos un novērtēs, īpaši ģimenes, kas plāno iegādāties jaunu mājokli,” stāsta tirdzniecības parka vadītāja Liene Apine.   

Notāru dienu birojs  t/p Alfa apmeklētājiem būs atvērts  4. un 5. martā no plkst. 12:00 līdz 20:00. Tajā bezmaksas juridiskās konsultācijas sniegs četri zvērināti notāri, īpaši vēršot iedzīvotāju uzmanību uz riskiem, kas saistīti ar nekustamā īpašuma darījumiem, izvēloties slēgt privātos līgumus un pievienojot tiem vien nostiprinājuma lūgumu. Notāru dienu laikā bezmaksas juridiskās konsultācijas varēs saņemt arī 111 notāru birojos 29 Latvijas pilsētās. 

Notāru dienu norise:

Laiks: 4. un 5. marts

Konsultāciju saņemšanas iespējas:

  • Notāru biroji visā Latvijā no plkst. 10:00 līdz plkst. 16:00 (adreses pieejamas ej.uz/notaruadreses)
  • Tirdzniecības parkā ALFA 1. stāvā (blakus Informācijas centram) no plkst.12:00 līdz 20:00
  • Uzdodot jautājumus Skype (lietotājvārds: Notaru_dienas)
  • Sūtot jautājumus Twitter @NotaruDienas