Noslēgusies SEB dzīvības apdrošināšanas aptauja par nodokļu atvieglojumiem!

Noslēgusies SEB dzīvības apdrošināšanas aptauja par nodokļu atvieglojumiem!

06. Dec 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pagājušo nedēļu jautājām Jums, ko ziniet par nodokļu atvieglojumiem, vai tos izmantojiet.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 60% no aptaujātajiem zina, kas ir nodokļu atvieglojumi un katru gadu izmanto arī iespēju atgūt nodokli. Savukārt, 25% nav informēti par nodokļu atvieglojumiem, bet labprāt uzzinātu vairāk.

Lielākā daļa aptaujāto – 45% izmanto iespēju saņemt atpakaļ nodokli par medicīnas pakalpojumu izmantošanu, savukārt 26% par mācību maksu. Par uzkrājumiem pensiju 3.līmenī un uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā, nodokļus atpakaļ atgūst 22% aptaujāto.

Uz jautājumu, vai nodokļu atvieglojumu saņemšanas iespēja veicina veidot uzkrājumu, 41% uzskata, ka veicina, bet tas nav noteicošais faktors, kāpēc tiek veidots uzkrājums. Savukārt 22% uzskata, ka nodokļu atvieglojumi ir būtisks papildu ieguvums uzkrājumu veidošanā.

Aptaujātie, kuri neizmanto nodokļu atvieglojumus, lielākoties, kā argumentu min, ka navīsti informēti, par ko tieši var saņemt nodokļu atvieglojumus, savukārt12% aptaujāto nodokļu atvieglojumu saņemšana liekas sarežģīta, tāpēc šo iespēju neizmanto.

Lai arī lielākā daļa atbildēja, ka zina, kas ir nodokļu atvieglojumi, tomēr, uz jautājumu, cik procentus viņi saņem atpakaļ nodokli, atbildēja neprecīzi vai nezināja atbildi.

Ko varam secināt? Lielākā daļa no aptaujātajiem zina, kas ir nodokļu atvieglojumi un šīs iespējas arī izmanto. Tāpat arī ir vēlme uzzināt vairāk par nodokļu atvieglojumiem - gan tieši par ko var saņemt atpakaļ nodokli, gan to, kādā veidā var saņemt nodokļa atmaksu.

Paldies visiem, kas piedalījās aptaujā un izteica savu viedokli! Ņemot vērā tēmas aktualitāti, centīsimies par to runāt arī turpmāk.

SEB bankas sarūpētun pledu/spilventiņu saņem 

kintija.rozberga@...

20131128145923-83117.jpg

Pēc balvas gaidīsim no 10. decembra līdz 10.janvārim Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-3 (ieeja no Elizabetes ielas)!