Nobody is perfect

Nobody is perfect

23. Jan 2018, 11:55 Ilvija82 Ilvija82

Sveiki!

Manuprāt, perfekcionisms ir tiekšanās visās dzīves jomās būt super labam. Vai tas ir viegli? Nebūt nē! Domāju, ka pasaulē nav perfektu cilvēku, jo katram ir kāds trūkums. Mēs varam tiekties būt perfekti visās jomās, bet tas ir ļoti smags darbs. Vai tas mums ir vajdzīgs? Mēs dzīvojam šodien un tagad, dzīve nesāksies tad, kad mēs būsim sasnieguši sava perfekcionisma virsotni. 

Man patīk būt perfektai mājās, patīk kārtība un trība. Priecājos, ja lieta, kuru esmu nolikusi pirms divām nedēļām plauktā, tur arī ir atrodama. Es neciešu pilnu izlietni ar nenomazgātiem traukiem, kaudzi ar nemazgātu veļu, putekļus .....

Darbā gribas visu izdarīt pēc iespējas labāk. Ir nācies vilties, jo bieži ir pierādījies, jo tu perfektāk gribēsi izdarīt un pats domāsi, ka viss ir super labi, rezultātā "čiks" vien sanāk. Darbā bija situācija, kad bija jāveido dokumentu mape pēc konkrētiem kritērijiem, visu izdarīju laicīgi, perfekti un biju viena no pirmajām, kas to bija paveikusi. Biju priecīga, bet beigās izradījās, ka viss ir jāpārtaisa, jo pedējā mirklī mainījās spēles noteikumi un plānojums. Kur mans perfekcionisms - paveikt visu labi un kvalitatīvi? Pārtaisīju ātri, jo bija jau jānodod....beigu beigās, nekāds perfektais darbs nesanāca. 

Kad gaidīju dēliņu, domāju, ka būšu perfekta mamma - balsi nepacelšu, nelietošu vārdus ar "ne", mājās nebūs "daktera bērziņa" utt.... Protams, es cenšos būt laba mamma, bet vai man jābūt perfektai? Manuprāt, svarīgi ir iemācīt bērnam mīlēt, būt pieklājīgam, kārtīgam, saprast, ka nekas dzīvē nav bezmaksas...ir jāstrādā....lai kaut kas būtu. Es negribu, lai puika izaug par lūdzēju, bet no viņa neprasu būt perfektam, jo mēs neviens tāds neesam.

Attiecībās ar vīru un mūsu abu vecākiem, necenšos neko tēlot. Es spēju atzīt savas kļūdas, lūgt piedošanu un teikt, ka mīlu. 

Es neesmu perfekta, jo "nobody is perfect". 

Ilvija