Nicas tradicionālais ēdiens: Sīpolu pica

Nicas tradicionālais ēdiens: Sīpolu pica

21. Oct 2014, 21:42 inleila inleila

Izlasot jau receptes nosaukuma sīpolu nemīlētājiem gribēsies pateikt: fui! negaršīgi! Bet...

Es arī no zupas un salātiem "zvejoju" ārā sīpolus, bet šoreiz lielas intereses pēc gribēju izmēģināt recepti, un arī ideāla recepte, ja mājās gandrīz nekā nav!:)

Sīpolu pica ir Nicas tradicionālais ēdiens.

Sastāvdaļās: 500 g kārtainās mīklas

6-7 ēdk.olīveļļas (sīpolu apcepšanai)

1 kg sīpolu 

2ķiploku galviņas

timiāns (ja nepatīk var nelikt), sāls pipari

20141021155521-19491.jpg

Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem. Sasmalcina sīpolus plānas ripiņās. Nomizo, sasmalcina ķiplokus.

20141021155638-96400.jpg

20141021155700-75092.jpg

Dziļā pannā uzkarsē eļļu, sautē sīpolus, līdz tie viegli zeltaini.Pievieno sāli, piparus, pielej nedaudz ūdens (vai baltvīna), pievieno ķiplokus, timiānu.

20141021155854-42926.jpg

Uzliek vāku pannai un uz mazas uguns sautē.

Kamēr sautējas tikmēr izrullē mīklu cepšanai, izklāj uz cepešpannas, izveido apkārt biezākas maliņas. Uz mīklas liek sīpolu masu un izkārto.

20141021160050-76112.jpg

Maliņas var apsmērēt ar sakultu olu. Liek krāsnī un cep 15 minūtes 220 grādos, tad 200 grādos vēl 20-25minūtes, kamēr sāk brūnēt mīkla un pildījums kļuvis zeltains.

20141021160250-62548.jpg

20141021160304-41745.jpg

Sanāk ļoti sātīga, garšīga, var ēst gan siltu, gan atdzisušu.

Un galvenais visi vīrusi muks prom!:)