Izlasot jau receptes nosaukuma sīpolu nemīlētājiem gribēsies pateikt: fui! negaršīgi! Bet...
Es arī no zupas un salātiem "zvejoju" ārā sīpolus, bet šoreiz lielas intereses pēc gribēju izmēģināt recepti, un arī ideāla recepte, ja mājās gandrīz nekā nav!:)
Sīpolu pica ir Nicas tradicionālais ēdiens.
Sastāvdaļās: 500 g kārtainās mīklas
6-7 ēdk.olīveļļas (sīpolu apcepšanai)
1 kg sīpolu
2ķiploku galviņas
timiāns (ja nepatīk var nelikt), sāls pipari
Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem. Sasmalcina sīpolus plānas ripiņās. Nomizo, sasmalcina ķiplokus.
Dziļā pannā uzkarsē eļļu, sautē sīpolus, līdz tie viegli zeltaini.Pievieno sāli, piparus, pielej nedaudz ūdens (vai baltvīna), pievieno ķiplokus, timiānu.
Uzliek vāku pannai un uz mazas uguns sautē.
Kamēr sautējas tikmēr izrullē mīklu cepšanai, izklāj uz cepešpannas, izveido apkārt biezākas maliņas. Uz mīklas liek sīpolu masu un izkārto.
Maliņas var apsmērēt ar sakultu olu. Liek krāsnī un cep 15 minūtes 220 grādos, tad 200 grādos vēl 20-25minūtes, kamēr sāk brūnēt mīkla un pildījums kļuvis zeltains.
Sanāk ļoti sātīga, garšīga, var ēst gan siltu, gan atdzisušu.
Un galvenais visi vīrusi muks prom!:)