Netaktisks jautājums: Kāpēc vēl neesi apprecējusies?

14. Aug 2014, 13:45 FejuFeja FejuFeja

Domājams, ka ir pavisam normāli, ka ik nedēļu Māmiņu klubā tiek publicēts vismaz viens raksts par precēšanos tēmu. Pavisam svaigā atmiņā ir jautājums, kas gan ir tā īstā laulība- teikts jāvārds baznīcā vai dzimtsarakstu nodaļā, tad vēl un vēl.

Atzīšos, ka, protams, arī es savā prātā ik pa laikam iedomājos par to, kāda gan varētu būt mana skaistā diena, taču jāatzīst, ka līdz šim sevi baltā kleitā neesmu varējusi iedomāties, jo dzīvesbiedrs nav devis mājienu, ka plāno man vaicāt to liktenīgo jautājumu. Protams, vienmēr ir bijis kaut kas cits, kas ir svarīgāks- te mājokļa iegāde, te vēl  kaut kas, bet, protams, nenoliedzami, ka katros svētkos gaidu pārsteigumu. Kādēļ tieši svētkos? Tādēļ, ka mans dzīvesbiedrs ir samērā prātīgas dabas, kurš neizceļas ar īpaši lielu ķērienu uz pārsteigumu organizēšanu, tādēļ domāju, ka viņš, ja spertu šādu soli, to izvēlētos darīt kādos svētkos. Taču ne tas šodien ir galvenais jautājums.

Iztrūkstošais gredzens pirkstā, protams, aizķer sirsniņā kādu sāpīgu stīgu ik reiz, kad redzu kādus laulājamies vai svinam savu kāzu gadadienu, jo apzinos, ka mums patlaban šādu svētku nav (viens no maniem sapņiem gan bija kādreiz ar savu vīru kopīgi sagaidīt Zelta kāzas, taču, redzot, ka gadi iet uz priekšu, bet nekas nenotiek, šaubos, vai līdz tādai jubilejai maz vairs nodzīvošu (ak, es, optimiste)). Kārtējo ērkšķi šodien sirsniņā iedūra saruna ar skolasbiedru, kurš  vaicāja, kādēļ es gan neesmu precējusies (pats drīz svinēs 5 gadu kāzu jubileju), jo būt sievai ir tik forši. Tajā brīdī nodomāju: „Un ko man tagad darīt? Es taču pati sevi nevaru apprecēt!” Atbildēju pavisam ierasto atbildi, ka katrs pats izvēlas savu dzīves modeli un mums pašreizējais variants pilnībā apmierina (ak, kā meloju, ak, kā meloju). Manuprāt, ir pavisam netaktiski sievietei vaicāt, kādēļ vēl neesi ar gredzenu pirkstā, kaut gan dzīvo ar vīrieti kopā jau neskaitāmus gadus. Loģiski, vairums atbildēs, ka viņas jau nemaz negrib precēties, jo ir labi tā, kā tagad ir. Protams, ka tā atbildēs vairākums, jo kura gan otra acīs (piedevām vēl skolasbiedra) gribēs sevi padarīt par nelaimes čupiņu, ar kuru vīrietis negrib noformēt attiecības.

Kā Tu atbildi uz šādiem jautājumiem: „Kāpēc neesi precējusies, kaut gan dzīvo tik ilgi kopā ar savu vīrieti?”

 

P.S. Prātā uzreiz atausa jociņš par to, ka tantiņas kāzās man pārstāja norādīt, ka es būšu nākamā, kas precēsies, brīdī, kad katrās bērēs sāku viņām bakstīt sānos, ļauni sakot „Tu būsi nākamā, Tu būsi nākamā!”

LvMomi LvMomi 14. Aug 2014, 21:06

Zin kā... ja negribās abiem precēties tad skaidrs, bet iesaku parunāt ar draugu... jo Tev tas ir svarīgi. Un man domāt,ka mīļotais sapratīs ... iespējams viņš vnk nevar iedomāties,ka Tev tas pēc tik ilgas kopdzīves kā ir... tomēr ir aktuāli.

Man bija divas kāzas... vienas pa kluso... otras ar glanci.. mūsu izsapņotās. Un nenoliegšu... bija laiks kad bija labi tāpat, bet pienāca brīdis -gribu precēties. Sakrita viss... pārliecība... bebītis .. vecums... līdzekļi un mīļotais mani uzklausīja..saprata un te nu mēs esam. 4tajā kopdzīves gadā.. precēti 😀 Runā un Tevi sadzirdēs 😉

FejuFeja FejuFeja 14. Aug 2014, 15:58 lauvinja

Nodzīvots kopā virs statistiski vidējā 👍

lauvinja lauvinja 14. Aug 2014, 15:44

Man vairs sen neviens nejautā (kopā 14,5 gadus, 2 kopīgi bērni). Ja kādreiz kāds atļāvās pajautāt, kāpēc neprecos, atbildēju ar pretjautājumu - kāpēc precēties? Vidējais laulības ilgums LV ir nupat pieaudzis līdz 14 gadiem, man vairs nav par ko uztraukties 😃

ziemelbriedis ziemelbriedis 14. Aug 2014, 15:38

iepazīstinot citus cilvēkus ar savu bērnu tēvu, jeb draugu - stādiju priekšā, kā mans POTENCIĀLAIS LĪGAVAINIS (ātri vien mani bildināja)

ziemelbriedis ziemelbriedis 14. Aug 2014, 15:35

mana atbilde tuvākajiem: "Neprecamies, jo nav brīvas liekas naudiņas." Negribas arī vnk darba pusdienlaiku pārtraukumā sarakstīties un doties tālāk strādāt (nav romantiski, lai gan paziņai tā bija).
Gribas nelielu pasēdēšanu pirtiņā ar draugiem, dažiem, bet tam ar vaig brīvus līdzekļus.
bet jūtos neērti, tā kā attaisnojoties, kāpēc mums ir divi bērni, man cits uzvārds un kādēļ neesam precējušies.

pandulaacis pandulaacis 14. Aug 2014, 15:22

*vai ilgāk

pandulaacis pandulaacis 14. Aug 2014, 15:22 Salamandraa

Nez, man draudzenes ir 6 - 8 gadus ilgāk kopā ar savējiem, ne precas, ne šķiras 😉

14. Aug 2014, 15:07

Man nav n'acies uz sadu jaut. atbildet, jo esmu precejusies. bet butiba man skiet, ka paris apprecas pirmo 3-5 gadu laika vai izskiras, un apprecas katrs ar citu cilv.

pandulaacis pandulaacis 14. Aug 2014, 14:46

*gribas

pandulaacis pandulaacis 14. Aug 2014, 14:46

Kāzām iztērējām ap 200 Ls un apprecējāmies pa kluso no visiem - mēs, mūsu meita un liecinieki. Protams, ja grias grandiozu baļļuku, cita runa.

pandulaacis pandulaacis 14. Aug 2014, 14:06 FejuFeja

Nu, tātad Tavs liktenis izlemts... 😃

FejuFeja FejuFeja 14. Aug 2014, 13:59 pandulaacis

Esmu mēģinājusi. Pēc ozola prognozēm jāgaida vēl 10+gadi 😃

pandulaacis pandulaacis 14. Aug 2014, 13:57

Nākamajos Jāņos met vainagu ozolā, tad arī uzzināsi, cik ilgi jāgaida! 😉

Nopietni! Man piepildījās, draudzenēm arī! 😀