Nepazaudēt rokdarbus, atgriežoties darbā!

Nepazaudēt rokdarbus, atgriežoties darbā!

02. Jan 2018, 00:05 Co_ora Co_ora

Vispār man nepatīk neko apņemties, sagaidot Jauno gadu, jo tas liekas mazliet klišejiski un nepareizi pret sevi. Bet šogad tomēr viena apņemšanās tapa! 

Facebook grupiņā par adīšanu un tamborēšanu nejauši uzgāju brīnišķīgu ierakstu - aicinājumu pievienoties Latvijas 100gades laikapstākļu segas tapšanai! Ideja sekojoša - katrai temperatūras amplitūdai tiek piemērota konkrētas krāsas dzija un katru dienu jānoāda/jānotamborē viena rindiņa! Kārtīgas rokdarbnieces jau laikus sapirkušas dziju pietiekamā daudzumā un lai tā būtu viena biezuma un konkrētas "šķirnes", lai varētu atrast arī tad, ja kāda krāsa negaidīti beidzas! 

Mans izpildījums - krāsiņas meklēju pamazām un dzijas ir dažāda biezuma un "šķirnes"! Izdevās "savaņģot" vēl divas rokdarbnieces, kas procesu padarīs tikai interesantāku - varēsim ik pa laikam salīdzināt laikapstākļus dažādās Latvijas vietās - Rīgā, Kokmuižā un Jumpravā! Esmu pārliecināta, ka segas būs ļoti dažādas! Kopīgi izveidojām krāsu un temperatūras tabulu, kāda patiktu tieši mums!

vismaz 30 grādi - tumši sarkans,

25 - 29 grādi - sarkans,

20-24 grādi - gaiši sarkans,

15-19 grādi - oranžs,

10 - 14 grādi - dzeltens,

5-9 grādi - zaļš,

0 - 4 grādi - gaiši zaļš,

-1 - -4 grādi - gaiši zils,

-5 - -9 grādi - zils,

-10 - -14 grādi - tumši zils,

-15 - -19 grādi  - violets,

-20 - -24 grādi - tumši violets,

vismaz -25 grādi - melns.

Es nolēmu adīt sedziņu Miķelim, kas nozīmē, ka tā nebūs ļoti apjomīga, bet būs ļoti īpaša! Perinu nelielu plāniņu katru dienu pirms vai pēc rindiņas notamborēšanas uzrakstīt kādu nelielu, bet būtisku teikumu, kas paliktu par piemiņu kopā ar sedziņu! 

Cerams, ka mums izdosies!

https://www.facebook.com/groups/364092940707589/?fref=gc&dti=115974715704452&hc_location=ufi

Facebook izveidota atsevišķa grupa laikapstākļu deķa censonēm!

Ceru, ka iedrošināju un motivēju vēl kādu ķerties klāt brīnišķīgam rokdarbiņam un nepazaudēt vēlmi darboties ar dziju arī laikā, kad jāatgriežas darbā un pienākumu un laika sadale būtiski mainīsies!

Lai pēc iespējas vairāk sarkanās rindiņas mūsu darbiņos! 

P.S. Foto ņemts no google dzīlēm, jo man pašai sava deķa, ko atrādīt, vēl nav!