Nēģu svētki Carnikavā

Nēģu svētki Carnikavā

23. Aug 2015, 13:57 laurlapa laurlapa

Katru gadu augusta beigās Carnikavā notiek nēģu svētki. 

Šogad Carnikavas nēģu svētki bija 22.augustā, un mūsu ģimene tos apmeklēja. Kā jau katru gadu arī šogad, svētku programma bija plaša un vērienīga un bija ko darīt gan bērniem, gan pieaugušajiem. 

Ieeja bija bez maksas, darbojās svētku tirdziņš, kurā varēja iegādāties dažādus lauku labumus, stādus, bižutēriju, apģērbus, rotaļlietas, utt., bērniem bija izvietotas dažādas atrakcijas, varēja nobaudīt tradicionālo nēģu zupu, kura tiek vārīta 400 litrīgā katlā, kā arī šašlikus (cena virs Eur 3,50) un, protams, nēģus. 

Nēģus šajos svētkos parasti ātri izpērk, bet mēs paguvām tos iegādāties - nēģi želejā visās pasākuma vietās maksāja Eur 23 par kg, viens uz oglēm cepts nēģis maksāja Eur 2,00. Nēģi bija patiešām gardi, tāpēc arī garās rindās pēc tiem stāvēt bija to vērts. 

Šogad svētkus apmeklēja ļoti daudz cilvēku, visapkārt bija cilvēku pūļi, garas rindas, bija grūti atrast brīvu vietiņu pie galdiņiem. 

Kopumā mūsu ģimene lieliski pavadīja laiku apmeklējot nēģu svētkus Carnikavā, un laiks arī bija vasarīgs, saulains un jauks.