Negribēšana vai nevarēšana?

26. Jun 2015, 09:52 lauvinja lauvinja

Svētkos nācās paviesoties Vienības gatves Bērnu slimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības punktā. Lai arī šī nebūt nebija pirmā reize, tomēr sastapos ar lietām, kas man lika padomāt par šīs iestādes vadības attieksmi pret saviem klientiem.

Nē, šoreiz nebūs stāsts par medicīnisko personālu, lai arī par to varētu parunāt.

Kopš biju tur pēdējo reizi, ir ieviesta cita kārtība un proti, traumētie tiek iešķiroti atsevišķā uzgaidāmajā telpā, kur pie sienas smuki karājas uzraksts "gaidīt var nākties pat līdz 2 stundām". Mediķu ir tik cik ir, apmeklētāju daudz, gaidām.

Pēc kādas stundas meita sāk prasīt pēc ūdens, lūkojos apkārt, protams, vietā, kur var nākties gaidīt vairākas stundas bērniem, ūdens nav pieejams! Tiesa, pēc rūpīgas izpētes, klejojot pa koridoriem atrodu tomēr automātu, kurā var iegādāties ūdeni un vēl visādus štruntus, ko grūti būtu nosaukt par puslīdz veselīgiem našķiem. Nudien nesaprotu, kāpēc štruntus tirgot var, bet kaut kam veselīgākam slimnīcas telpās nav vietas.

Lieki laikam piebilst, ka pliks ūdens šajā automātā maksā tikpat cik lidostā, bet vismaz ir nopērkams. Tiesa, ja monētu nav - nav arī ūdens, jo kartes un banktnotes automāts neakceptē.

Nākamais pārsteigums mani sagaidīja tualetē. Vispirms gribu piebilst, ka šī telpa atrodas aiz pāris koridora līkumiem, ne tiešā uzgaidāmās telpas tuvumā, bet kas meklē tas atrod.

Tualetes papīrs tur nebija pieejams, bet kā mammai ar pieredzi, salvetes līdz ir vienmēr, jo nekad nezini kur tās vajadzēs. Tiesa, es nesbūtu iedomājusies salveti iespiest rokā savai pusaugu skuķei, ja pati pirms tam nebūtu bijusi šajā vietā.

Pretī izlietnei, pie sienas, gozējas uzraksts par rūpīgu roku mazgāšanas nepieciešamību, un jāpiekrīt, ka šis atgādinājums ir vietā. Lūkojos pēc ziepēm - bet, ak tavu iedomu, ziepju ta nav! Laikam jāpriecājas, ka ūdens tecēja pa krānu!

Lieki piebilst, ka papīra dvieļu vai žāvētāja, kur noslaucīt rokas, tuvumā ar nebij!

Vai tiešām tas ir līdzekļu trūkuma dēļ vai tomēr tas ir attieksmes jautājums?

lauvinja lauvinja 27. Jun 2015, 09:53 alexy

Ārsts jau pie tuelates diez vai dežūrēs un diez vai tam būtu jādežurē. Toties noteikti tas ir sanitāra pienākumos.

Bet ja reiz esi apņēmies pildīt noteiktus pienākumus par noteiktu naudas summu, tad tas ir jādara kvalitatīvi un pēc labākās sirdsapziņas. Ja nevari un negribi, tad neapņemies to izdarīt! NEDRĪKST slikti un nekvalitatīvi pildīt savus darba pienākumus!

lauvinja lauvinja 27. Jun 2015, 08:59 indrasniega

Tev pilnīgi piekrītu!

lauvinja lauvinja 26. Jun 2015, 14:27 eljusis(ElīnaS)

Tāpat nedomāju, ka ūdens prasīšana personālam, būtu racionāls personāla izlietojums - tam vajadzētu būt brīvi pieejamam, nevis personāls ir jārausta un jāatrauj no tiešajiem pienākumiem.

lauvinja lauvinja 26. Jun 2015, 14:25 eljusis(ElīnaS)

Vispār jau vārds "skuķis" latviešu valodā apzīmē jaunu, nepieredzējušu meiteni, kas nav nekas slikts. 😉

Par personāla attieksmi - negribēju izpausties blogā, bet teksts, ar ko tikām sagaidītas un intonācija "kas tad tāds ir noticies, ka tieši Jāņos ir jāierodas?" bez maz labdien vietā, nudien neliecināja par personāla labvēlīgo attieksmi un vēlmi sadarboties. Teksti ar kādiem tika apzīmēti daži citi pacienti, mūsu klātbūtnē, arī neko labu neliecināja.

Starp citu, nudien neticu, ka personāls nezin, ka nevienā no tualetes kabīnēm (kādām 4) nav tualetes papīra, par to, ka ziepju trauks ir noņemts no sienas un stāv tukšs. Tukšās picu kastes stūrī mētājas (diez vai pacienti picas uz neatliekamās palīdzības punktu sūtīja...). Normāli ir šo pārbaudīt pa laikam. Nez kāpēc pat degvielas uzpildes stacijā ir norma sekot līdzi kārtībai tueletē, bet slimnīcā (!) tā ir ekstra.

Tā kā man bija svarīgāk saņemt tomēr mediķu palīdzību, šoreiz izvēlējos klusēt, lai gan joprojām apsveru par šo situāciju informēt iestādes vadību un varbūt kādas citas iestādes.

Diemžēl nav jau alternatīvas, kur ar bērnu doties meklēt traumatologa konsultāciju brīvdienā.

eljusis(ElīnaS) eljusis(ElīnaS) 26. Jun 2015, 13:53

Pietam, vai Jūs piegājāt pie uzņemšanas kāda no cilvēkiem un pateicāt, ka tualetē trūkst papīra un ziepju? Kāds labums no tā, ka anonīms cilvēks nobļaujās kaut kur sazin kur, kur BKUS personālam nekādas darīšanas, ka kaut kas nav bijis labi? Kur ir jūsu pašu cilvēcīgums, lai nākamajam apmeklētājam tur viss būtu? Ūdeni arī var personālam palūgt padzerties, ja pietiek pieklājības, jo slimnīca tomēr nav ne restorāns, ne ēdnīca.
Personāls nav nekādi roboti, ar to var aprunāties, ticiet man, nevis tikai noriet visu un visus.

eljusis(ElīnaS) eljusis(ElīnaS) 26. Jun 2015, 13:35

Kādu attieksmi jūs gribat no svešiem cilvēkiem, ja pati savā postā izmantojiet pret bērnu vārdu ''skuķe''?

princesemince princesemince 26. Jun 2015, 13:23

Jā, šis mani slimnīcā (citā) reāli uzjautrina - virs izlietnes biedējošas bildes, uzraksti par roku mazgāšanu, bet nav ne ziepju, ne salvešu, kur tās rokas noslaucīt. Tualetes papīrs arī ir lieka greznība...

lauvinja lauvinja 26. Jun 2015, 12:38

Vai tiešām mūsdienās pat ziepes čiepj no sabiedriskām tualetēm?

26. Jun 2015, 11:53

Varbūt kāds aptīra regulāri wc?

Ūdeni vienmēr ņemu līdz.