Neauglības ārstēšanai saziedoti jau vairāk nekā 15 000 eiro

Neauglības ārstēšanai saziedoti jau vairāk nekā 15 000 eiro

29. Sep 2016, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neauglības ārstēšanas kampaņai kopš šī gada janvāra ir pieteikušies 96 pāri. „Interese par kampaņu pieaug ar katru gadu. Visaktīvāk piesakās pāri no Rīgas rajona – esam saņēmuši 49 pieteikumus. Vēlmi tikt pie ilgi gaidītā bērniņa izrādīja arī 15 pāri no Vidzemes, 13 pāri no Zemgales un 10 pāri no Kurzemes. Viszemākā aktivitāte pagaidām ir Latgales iedzīvotājiem – ir saņemti 9 pieteikumi,” informē Klīnikas EGV direktore, ginekoloģe Zane Vītiņa. Neauglības ārstēšanas kampaņai kopš šī gada sākuma saziedoti jau 15 017 eiro.

Neauglības ārstēšanas kampaņai var pieteikties Latvijā atzītā laulībā esošas ģimenes, ar nosacījumu, ka vismaz viena laulātā pastāvīgā dzīves vieta ir Latvija un sievietes vecums ir līdz 40 gadiem. „Šogad mums ir rekordliels pieteikumu daudzums! Kampaņa tiek rīkota jau trešo gadu, un mums patiesi ir, ar ko lepoties – ir piedzimuši 6 bērniņi un vēl 2 sievietes ir bērna gaidībās,” informē Z. Vītiņa.

„Man ir liels prieks par to, ka spējam dāvāt cerības pāriem, kas nevar sagaidīt bērniņa ienākšanu ģimenē. Katrs, kas piedalās kampaņā, palīdz gan sabiedrībai kopumā, gan katrai ģimenei individuāli,” atzīst Jānis Priedītis, AS “VIRŠI-A” izpilddirektors.

Par iespējām ziedot var uzzināt projekta mājaslapā www.labudarot.lv.

Kampaņas rīkotāji aicina ikvienu Latvijas ģimeni, kura vēlas pretendēt uz bezmaksas medicīniskās apaugļošanas procedūru, pieteikties kampaņai, aizpildot veidlapu Klīnikas EGV mājaslapā: http://www.egv.lv/lv/about/campaign.php. Ģimeņu pieteikšanās atbalstam, lai pretendētu uz 2016. gada izlozi, norisinās līdz 31. oktobrim.

Atbalstīt Latvijas ģimenes aicina biedrība „Taureņa efekts” sadarbībā ar mazumtirgotāju ELVI, Klīniku EGV, AS "Veselības centru apvienību", mājsaimniecības lielveikalu „DOMO”, ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi „Hesburger”, veikalu - noliktavu “ALKOUTLET DZĒRIENI&VĪNI”, AS “VIRŠI-A”, lietotu preču mazumtirgotāju „KRISTĪNE-RR” un SIA "A & H ALIANSE" (Gaļas Nams)