Neaizstājamas dabas veltes tavas ģimenes aptieciņā pavasarī

Neaizstājamas dabas veltes tavas ģimenes aptieciņā pavasarī

05. Jun 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dienas kļuvušas garākas un saulīte spožāka, un tas nozīmē, ka teju, teju varēsim ļauties siltajam gadalaikam raksturīgajiem priekiem. Līdz ar pārējo dabu mostas arī kukaiņi un plānāka apģērba valkāšana nozīmē iespēju krītot vieglāk tikt pie nobrāzumiem vai gūt vieglus apdegumus uz ādas viltīgajā pavasara saulē. Ar to visu tikt galā palīdzēs dabas veltes, kas sakopotas vienā krēma tūbiņā Calmiderm.

Kuram gan no mums nav gadījies tā ilgāk pasildīties saulītē vai uz savas ādas izbaudīt, ko nozīmē, kad iekož kāds kukainis, brienot pa ziedošu pļavu?! Siltajam gadalaikam raksturīgi arī lielāki vai mazāki nobrāzumi, skrāpējumi, nezināmas izcelsmes vai alerģijas radīta ādas nieze… Tas viss vienā mirklī var sabojāt iecerētos plānus, kā skaisti pavadīt dienu. Mums par laimi dabā viss ir līdzsvarā, un – ko viens pabojā, to otrs spēj salabot

Aplūkosim dažas dabas veltes, kas pavasarī būs neaizstājamas mūsu mājas aptieciņā.

*Kumelīte. Šis augs nudien ir cilvēka lielākā orgāna – ādas draugs, jo kumelīte to dezinficē, mīkstina, nomierina, mazina alerģiskas reakcijas un pastiprina ādas atjaunojošos procesus. Ne velti kumelītes novārījumu izmanto sejas mazgāšanai problemātiskas ādas gadījumos. Citiem vārdiem sakot, šis plaši pieejamais augs palīdz visām ādas kaitēm – tūkumiem, saspiedumiem, izsitumiem, rētām un iekaisumiem. Pateicoties aktīvai vielai azulēnam, kumelīte nodrošina pretiekaisuma, dziedējošu un pretalerģisku iedarbību. Tās sastāvā ir arī bisabols, kam piemīt antibakteriālas īpašības, tāpēc novērš kairinājumu un iekaisumu. Interesanti, ka kumelīte spēj pat lokāli mazināt sāpes.

*Kliņģerīte. Jau mūsu senči šo augu izmantojuši kā pretiekaisuma, dezinficējošu un nomierinošu līdzekli. Kliņģerītes lieto dažādu ādas iekaisumu, brūču, apdegumu, apsaldējuma čūlu un kukaiņu kodumu apstrādei, bet tinktūru un uzlējumus izmanto arī grūti dzīstošu čūlu, ēdes, furunkulozes un citu ādas slimību ārstēšanai. Ne velti kliņģerītes plaši izmanto ne tikai medicīnā, bet arī ārstnieciskajā kosmētikā un parfimērijā.

*Nātres. Tām piemīt antiseptiska, pretiekaisuma, sāpes remdinoša un viegli nomierinoša iedarbība, tāpēc ārstnieciskajos krēmos, kā, piemēram, Calmiderm, nātrei uzticēts svarīgs uzdevums – pretindes darbība.

*Mentols. Arī piparmētru ēteriskās eļļas galvenā sastāvdaļa mentols krēmos tiek izmantota bieži. Kāpēc? Jo tas kairina ādas un gļotādas aukstuma receptorus, kas veicina asinsvadu sašaurināšanos, bet tas mazina iekaisumu, sāpes un niezi.

*Lavandas ēteriskā eļļa. Tā ir antiseptiska un saudzējoša, mazina iekaisumus, atvieglo sāpes. Lavandas eļļa arī paātrina ādas šūnu atjaunošanos, tāpēc to plaši lieto ādas kopšanā. Tāpat augs ir lielisks palīgs saulē apdegušas ādas, ievainojumu un izsitumu dziedēšanā.

Viss labais vienkopus

Katrs minētais augs ir patiesi unikāla dabas dāvana mums, ko izmantot brīžos, kad ādu piemeklējusi kāda lielāka vai mazāka, bet tomēr traucējoša ķibele. Tikai – kā visus šos augus izmantot vienlaikus, lai sasniegtu maksimālu un ātru efektu? Arī par to ir padomāts. Smaržīgā kumelīte, skaistā kliņģerīte, aromātiskais mentols, vērtīgā nātre, reibinošā lavanda un vēl arī dažādu antiseptisku ēterisko eļļu emulsija apvienoti vienā krēmā Calmiderm, aizsargājot, mitrinot, sniedzot atvieglojumu un dziedinot ādu gan tad, ja tā kairināta, apsārtusi, ir niezoša vai sausa, gan arī tad, ja gadījies gūt vieglus saules apdegumus, iekodis kāds kukainis vai sadzēlis augs, uzradusies alerģija vai uzdarbojas atopiskais dermatīts.

Tas ir patiesi neaizstājams krēms ģimenes aptieciņā, kas nesatur parabēnus un, jā, arī arniku. Šis augs, lai arī atsevišķos gadījumos ļoti vērtīgs, tomēr itin bieži izraisa alerģiskas reakcijas. Radot īpašo, ādas veselībai un kopšanai paredzēto Calmiderm, speciālisti padomājuši arī par šo svarīgo faktu. 

20160511232005-62084.jpg