Nē, tu nedrīksti ēst to pašu, ko vīrietis!

Nē, tu nedrīksti ēst to pašu, ko vīrietis!

08. May 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādēļ, tu jautāsi? Reproduktīvās un endokrīnās sistēmas darbības dēļ! Stāsta Rita Pedāne, Labo sajūtu laboratorijas ājūrvēdas speciāliste, fizikālās medicīnas ārste.

Ājūrvēda māca: sievietēm ir jāēd tieši sievietēm paredzēta pārtika. Jo tad būs daudz mierīgākas menstruācijas, hormoni darbosies tā, kā vajag, un galvenais – tev brieduma gados nedraudēs menopauzes simptomi.

Tie nav tikai tuši vārdi. Indijā zinātnieki daudz pētījuši vietējās sievietes. Izrādās, viņas, kas gadu tūkstošiem pievērsušās tikai sieviešu ēdienkartei, nemaz neatpazīst simptomus, kas raksturīgi menopauzes laikā. Tas tādēļ, ka viņām nav menopauzes!

Indieši uzskata, ka lielākā daļa no rietumu sieviešu slimībām saistītas ar to, ka viņas nepievērš pietiekamu uzmanību ikdienā lietojamajai pārtikai. 60 % fizisku traucējumu, bet 80 % mentālu rodas tikai tādēļ, ka lietojam nepareizu pārtiku.

Un zini, ar ko vēl mēs atšķiramies no indietēm? Ar savu uzvedību! Rietumu sievietes to pārņēmušas no vīriešiem. Esam daudz agresīvākas, lēmumos kategoriskākas, mēdzam skandalēties... Austrumu gudrie uzskata, ka bez šīm īpašībām sievietes mierīgi var iztikt. Tad viņu dzīve būtu daudz harmoniskāka.

Atgriežoties pie atšķirīgās pārtikas, par laimi ājūrvēdas ēdieni ir viegli un ātri pagatavojami. Pievēršoties ājūrvēdai, nodrošināsi sev nepieciešamās uztura vielas, lai nervu sistēma būtu spēcīga un tu stresa situācijās vienmēr rīkotos adekvāti.

Ko tu par to domā? Vai esi gatava mainīt savu ēdienkarti un ēst veselīgāk?

 20140424093446-71191.jpg