Napoleons ar lasi.

Napoleons ar lasi.

28. Mar 2013, 18:24 taschinka taschinka

Sastāvdaļas kārtainai siera mīklai:

50g siers

60ml ūdens

1/2 tēj.k etiķis

1 tēj.k sāls

provansas gršvielas,ja vēlas

1/2 ola (ja nav kur likt otru pusi olu,tad nekas traks,ja mīklā tiks ielikta vesela,nedaudz palielināsies miltu daudzums)

100g sviests

ap 170g milti



Sastāvdaļas krēmam:

1 paciņa svaigais siers ar tomātiem un papriku-Rasas mans mīļākais

1 paciņa biezpiens,es izmantoju Rasas vājpiena-mans mīļākais

200g kūpināts lasis


Dekorēju ar to,kas pagadījās pa rokai:

50g rīvēts siers

svaigs gurķis

melnās olīvas

svaigas dilles

mandeļu skaidiņas,ļoti labi iet kopā ar lasi

 

Gatavojam kārtaino mīklu:

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Sviestu,kas paturēts saldētavā 10 minūtes arī sarīvējam uz rīves tur pat pie siera.

Ieberam 1 glāzi miltus un visu saberžam drupačās.

Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni,sāli un etiķi.Lejam šo šķidrumu klāt drupačām,izmaisam,pievienoajm garšvielas kādas vēlamies.

20130328181918-19189.jpg



Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu mīklu.

Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.

20130328181933-23869.jpg

 

Gatavo mīklu izrullējam plānu,uzliekam šķīvi tāda izmēra kāda lieluma vēlamies torti.



Izgriežam ripas.Man sanāca 4 mazas ripas.

20130328181947-53161.jpg

 

Sadurstam ar dakšiņu un liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15 minūtēm līdz ripas sausas,viegli brūnas.


Diemžēl aizmirsu nobildēt gatavās ripas.

20130328182003-14078.jpg

 

Kamēr ripas dziest gatavojam krēmu:

Biezpienu kopā ar svaigo sieru sablenderējam.

20130328182015-10040.jpg

 

Pievienojam lasi un pavisam vegli sablenderējam,lai nav pilnīgi viendabīga massa,bet lai arī nav izteikti lieli laša gabaliņi.

20130328182031-43973.jpg

 

Smērējam vienu ripu ar krēmu,pāri liekam nākamo ripu un atkal krēmu,šādi apsmērējam visu torti.

20130328182045-35524.jpg

 

Krēma daudzums tieši laikā.

20130328182056-50590.jpg

 

Visu torti apbēru ar rīvētu sieru.

20130328182112-18517.jpg

 

Izdekorēsju ar gurķiem,dillēm,olīvām,mandeļu skaidiņām....


Tāds ašais variants...

20130328182126-80978.jpg

 

Tā kā šis ir pirmais sāļās tortes mēģinājums,tad tortes izmērs nav liels-sver 1kg.

20130328182139-31413.jpg

20130328182156-30120.jpg

 

20130328182206-20418.jpg

 

Būtībā torti vajadzētu paturēt ledusskapī pāris stundas,piemēram uz nakti,bet tā kā es tik nepacietīga,tad pēc stundas jau griezu,lai novērtētu...

20130328182220-36151.jpg

 

Mmmm,kas par garšu......

20130328182233-48633.jpg

20130328182240-83461.jpg

Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!

 

20130325100059-74515.jpg

 

28. Mar 2013, 18:35

fantastiski! 😀 Man tieši arī jāiet taisīt Napoleons, tikai saldais 😀
Superīgas bildes 😀