Sastāvdaļas kārtainai siera mīklai:
50g siers
60ml ūdens
1/2 tēj.k etiķis
1 tēj.k sāls
provansas gršvielas,ja vēlas
1/2 ola (ja nav kur likt otru pusi olu,tad nekas traks,ja mīklā tiks ielikta vesela,nedaudz palielināsies miltu daudzums)
100g sviests
ap 170g milti
Sastāvdaļas krēmam:
1 paciņa svaigais siers ar tomātiem un papriku-Rasas mans mīļākais
1 paciņa biezpiens,es izmantoju Rasas vājpiena-mans mīļākais
200g kūpināts lasis
Dekorēju ar to,kas pagadījās pa rokai:
50g rīvēts siers
svaigs gurķis
melnās olīvas
svaigas dilles
mandeļu skaidiņas,ļoti labi iet kopā ar lasi
Gatavojam kārtaino mīklu:
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.
Sviestu,kas paturēts saldētavā 10 minūtes arī sarīvējam uz rīves tur pat pie siera.
Ieberam 1 glāzi miltus un visu saberžam drupačās.
Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni,sāli un etiķi.Lejam šo šķidrumu klāt drupačām,izmaisam,pievienoajm garšvielas kādas vēlamies.
Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu mīklu.
Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.
Gatavo mīklu izrullējam plānu,uzliekam šķīvi tāda izmēra kāda lieluma vēlamies torti.
Izgriežam ripas.Man sanāca 4 mazas ripas.
Sadurstam ar dakšiņu un liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15 minūtēm līdz ripas sausas,viegli brūnas.
Diemžēl aizmirsu nobildēt gatavās ripas.
Kamēr ripas dziest gatavojam krēmu:
Biezpienu kopā ar svaigo sieru sablenderējam.
Pievienojam lasi un pavisam vegli sablenderējam,lai nav pilnīgi viendabīga massa,bet lai arī nav izteikti lieli laša gabaliņi.
Smērējam vienu ripu ar krēmu,pāri liekam nākamo ripu un atkal krēmu,šādi apsmērējam visu torti.
Krēma daudzums tieši laikā.
Visu torti apbēru ar rīvētu sieru.
Izdekorēsju ar gurķiem,dillēm,olīvām,mandeļu skaidiņām....
Tāds ašais variants...
Tā kā šis ir pirmais sāļās tortes mēģinājums,tad tortes izmērs nav liels-sver 1kg.
Būtībā torti vajadzētu paturēt ledusskapī pāris stundas,piemēram uz nakti,bet tā kā es tik nepacietīga,tad pēc stundas jau griezu,lai novērtētu...
Mmmm,kas par garšu......
Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!
fantastiski! 😀 Man tieši arī jāiet taisīt Napoleons, tikai saldais 😀
Superīgas bildes 😀