Napaleons no Četrām sezonām!

Napaleons no Četrām sezonām!

14. Mar 2016, 09:16 mamma27 mamma27

Kad gatavojāmies pirkt cepeškrāsni,teicu,ka noteikti uzcepšu Napaliona kūku! Ir pagājis gads,kopš man ir cepeškrāsns un beidzot es to izdarīju!

Tātad: recepte!

20160314085508-58752.jpg

Es jau pēc izlasīšanas sapratu- ja taisīšu ar šo daudzumu ,pabarošu visu māju:D tad nu dalīju visu uz pusēm,un arī sanāca ļoti liela.

20160314085604-61531.jpg

20160314085629-75104.jpg

Tad nu gatavojam mīklu!

20160314090916-61144.jpg

Viss izdevās ļoti labi!Kā pēc receptes.

Liekam cepties!

20160314091007-46959.jpg

Sešas kārtas gatavas!

Gatavojam krēmu!

20160314091035-24403.jpg

Stingri turējos pie receptes,tomēr karsējot krēmu ,secināju,ka viņš tāds šķidrs. Norādījums bija karsēt 5-7 minūtes. Karsēju 10 un sāka biezēt. DOmāju,ka varbūt atdzisīs un būs labi! Tomēr nekā. Krēms bija diezgan pašķidrs. Receptē bija raksstīts - salīdzinoši biezs!!! Neizpratu ko tas nozīmē- vajag biezu vai ne visai!

Tad nu sanāca tā,kā sanāca.

Atdzesēju ,kas bija ļoti ilgi. Un biedzot tiku pie smērēšanas. Krēms bija ļoti gards,bet diezgan šķidrs.

20160314091350-39953.jpg

Rezultāts! Nu iznāca varen skaista ,tomēr pēc garšas man prasījās saldāku, un krēmu biezāku! Tomēr jāsaka ,ka pirmajai reizei ir ok! Un jā, kūka sanāca ļoti liela,tāpēc priecājos ,ka dalīju uz pusēm visu ,varēju pat uz trim daļām dalīt,jo mums būs par daudz un būs jāaicina ciemos kaimiņi vai jāved kolēģiem arī nobaudīt manu veikumu! 

Jerins Jerins 29. Mar 2016, 04:58

Super! Es arī ilgi domāju, ka Napoleons nav mājās gatavojama kūka, bet, kad pamēģināju, izrādās nekā traka tur nav 😀
Runājot par krēmu, man ir ieteikums - vaniļas vārīto krēmu, kā nu kurš to sauc, vienmēr gatavoja mana mamma. Tad pienāca tā reizi, kad man arī bija jāpamēģina (apmēram, pirms 10 gadiem) - pirmajā reizē man arī sanāca šķidrs, un vēl trakāk, vispār izmetu ārā, jo nesabiezēja atdziestot, kā biju domājusi. Bet otrajā reizē sanāca ideāli - pagaršoju un nesapratu, priekš kam jau tā garšīgo saldo krēmu treknināt ar sviestu, un to nepieliku. Tā arī es nekad neesmu likusi sviestu, un no manis to pārņēma arī mamma, un tiešām, man pat labāk garšo bez sviesta, un visiem parasti ļoti garšo. Es gatavoju mazliet savādāk - 1 glāze piena, 2 veselas olas, 2 ēdk. cukura, 1 ēdk. miltu bez kaudzītes. Olas, cukuru un miltus samaisu, uzvāru pienu, to pieleju klāt olām, maisot, tad visu atpakaļ katliņā un sākumā stipri maisot vēl palieku lielāku uguni, līdz sāk savilkties krēms (bet ļoti stipri visu laiku jāmaisa, labāk ar putotāju kā ar karoti). Kad jūtu, ka pie apakšas jau sāk sabiezēt, nogriežu mazāku uguni. Ilgumu nezinu, atkarīgs no krēma daudzuma, cik milti pielikušies, kāda uguntiņa, ir bijis no kādām 10 min ātrākais līdz pat kādām 40 min - tas nav svarīgi, galvenais lai beigās ir biezs krēms - tāda konsistence, kādu vēlas smērēt. Jā, atdziestot tad arī paliks vēl mazliet biezāks, bet tikai nedaudz. Tad noņem no uguns un es tad pielieku vēl vaniļu vai vaniļas cukuru, bet sviestu tiešām neprasās.