Mūzika mūsu dzīvi padara krāsaināku

Mūzika mūsu dzīvi padara krāsaināku

20. Mar 2014, 10:39 DaceT DaceT

Labrītiņ! :)

Šodien vēlos parunāt mūziku mūsu ikdienas dzīvē. Par tik dažādajām muzikālajām gaumēm un tās ietekmi uz mūsu garastāvokli.

1. Vai Jūs ikdienā mēdzat klausīties mūziku? Ne jau tā klusiņām, bet tā, lai kaimiņiem ir ko padomāt :D Vai tomēr Jums labāk tīkams klusums? Un kā uz to reaģē Jūsu mazuļi, kas patīk viņiem?

Ar mani ir tā, ka bez mūzikas nekur ne soli. Ja kāds saka, ka viņš bez telefona ir kā bez rokām, tad ar mani ir tāpat, ja nav mūzikas. Nē es neesmu gājusi mūzikas skolā, arī korī ne un nebūt neizceļos labu muzikālo dzirdi vai balsi. Bet dziedāt man patīk :D Mājās, kad esmu viena pati...Un tad jau ir vēl arī slotas kāts ar ko padancot slaukot grīdas :) Mūziku pārsvarā klausos skaļi, ja ir tad ir, ja nav tad nav, kas parasti kaitina vismaz vienu kaimiņieni, lai gan dzīvojam privātmājā un klusums man ir vajadzīgs tikai tad, kad dodos gulēt.

Reivens man arī tāds muzikāls čalis padevies. Patīk kaut ko patrallināt savā valodā, topa dziesma ir no vecā Vinnija Pūka - Pumpurumpurumpumpum :D To viņš var pat pa notīm notrāpīt. Arī dancot viņam patīk - gangnamstyle, piemēram, nu izcili sanāca. Tagad jau cita topa deja un dziesma - Ylvis - what the fox say...

Kad vēl mazulis nebija pat plānots, mēdzām šad tad aiziet uz bāru Rock'n'Riga. Tur bieži notikās koncerti un arī cilvēki daudz draudzīgāki un jautrāki kā citviet...Un ka reizi tajā dienā uzstājās kādas draudzenes puisis ar savu grupu. Skaļa mūzika, divtik skaļi fani ...Un skatos  - ierodas vīriņš ar sievu un dvīnīšiem. Roķīgs pāris :) Un neviens pats cilvēks acis nebolīja - sak, ko tie vecāki sadomājušies, divus mazus bērnus atvest uz tādu iestādi. Es pie sevis nodomāju, cik gan tas ir superīgi, ka vecāki var doties izklaidētis ar saviem mazuļiem un neuztraukties, ko kāds padomās. Mazie pierod pie mūzikas un arī tā kļust par viņu dzīves sastāvdaļu un beigās, kad mazie paaugsies, varēs doties uz kādu rokkoncertu kopā ar vecākiem un  kopīgi "papurināt matus"...Citi nosodītu šādu rīcību, bet man tas liekas superīgi un pat vairāk kā pieņemami :)

2. Muzikālā gaume...Tātad kāda mūzika ir tīkama Jūsu ausīm un dvēselei?

Par manējo vēl zinātnieki strīdas. Jo es klausos praktiski visu, lai gan latviešu mūzikas manā playlistē ir pavisam maz. Ir, piemēram, Labvēlīgais tips (tas nu pats par sevi saprotams, superīgas un pozitīvas dziesmas, lai cik nu muļķīgas neliktos) Vēl, nu nemaz, man neiet pie sirds mīlas balādes - nu nevaru sevi piespiest klausīties, piemēram, Enriki Iglesiasu :D Bet nav tā, ka nepatīk neviena šāda tipa dziesma.  Vislabāk man patīk rokmūzika, tas ir mans psihologs un antistresseris, divi vienā! Skolas gados, kad citiem bērniem jau bija mūzikas centri, maģi, pleijeri - man bija VEF radio :D No mūzikas nesapratu neko, cik pa LNT noskatījos Latvijas Mūzikas stundu un tādas dziesmas kā "Lielā zive" u.t.t. Bet nu pēc kāda laiciņa arī es tiku pie normāla maģīšā un tikai tad izveidojās un daudz maz nostabilizējās mana muzikālā gaume un pie viena arī ārprātīgais stiliņš :D Tas bija tas laiks, kad citi klausījas O-Zone  - Dragostea din tei, bet es klausījos Linkin Park vai Nightwish :) Mamma vēl līdz šai dienai šausminās par to, kādu mūziku es klausos. Atsakās saprast to, ka es nekad neklausīšos krievu šansonus vai Patricia Kaas. Un pie tā visa, krasai garāstāvokļa uzlabošanai un pat smiekliņam, patīk paklausīties ,arī pēc citu domām, satriecoši stulbu mūziku, piemēram, Harlemshake, to pašu Ylvis, PSY u.t.t. Jāpiebilst, lai ko es klausītos, dēlam pret to nav nekādu iebildumu, varam kopā palēkat, izpurināt matus...Te drīzāk iebildumi ir vīram :D

20140320102541-76021.jpg

3. Un visbeidzot - kā mūzika ietekmē Jūsu garastāvokli?

Esmu ļoti daudz lasījusi par mūzikas labo ietekmi uz cilvēka emocionālo stāvokli, tai piemīt pat dziedinošas īpašības. Kaut kad labu laciņu atpakaļ skatījos TV pārraidi kurā bērniņam bija veselības problēmas un nezinu, kas viņiem to bija ieteicis un kāpēc, bet viņi lika bērnam klausīties Vitasa dziesmas. Un pēc laika mazulim kļuva labāk. Es īsti neatceros visu to stāstu, bet tas ieķērās kaut kur manā atmiņu stūrīti. Un kā jau iepriekš teicu, man mūzika ir psihologs un antistresseris, divi vienā. Lai kāds garastāvoklis būtu, atliek ieslēgt mūziku un viss momentāli ir ok, man tā ir kā cita pasaule, tas palīdz atsēgties no visām negācijām un problēmām...Bet, ir arī tāda mūzika, kuru padzirdot, garastāvoklis tiek neglābjami sabojāts (tas nu atkarīgs no katra paša gaumes) - man tie ir tie paši mammas krievu šansoni, Inna, Kesha un Bībers :D

20140320103414-11940.jpg

Šodien, ka reizi nav laika nodoties depresīvām domām! Aiz loga spīd saulīte un solās būt superīga, silta dieniņa!

Un tieši tāpēc, novēlu Jums vairāk smaidīt un saņemt daudz labu emociju! Jauku dieniņu vēlot, pievienoju savu šodienas hītu (cerams, ka nepārkāpšu MK noteikumus :))

https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM