Mūsu ģimenes mīļākais stūrītis - "mājas sirds"

Mūsu ģimenes mīļākais stūrītis - "mājas sirds"

19. Mar 2014, 16:22 Agnese A. Agnese A.

Patiesībā ļoooti garš stāsts, bet mēģināšu pēc iespējas īsi. Ņemot vērā mūsu ģimenes budžeta iespējas un vēlmes, abi ar vīru pieņēmām vienu no lielākajiem izaicinājumiem saistībā ar mūsu mājokli - izgatavot virtuvi pašu spēkiem. Protams, diezgan "gudri" ir pilnīgi bez pieredzes iemēģināt roku mēbeļu izgatavošanā tieši sākot ar virtuves iekārtu, bet pašiem par brīnumu viss izdevās ļoti veiksmīgi, nekas nebija jāpārtaisa un tās neskaitāmās sīkās kļūdiņas tika diezgan veiksmīgi izlabotas, jo tagad pat vairs neatceros, kādas tieši tās bija. Vispirms, protams, bija idejas, kaudzēm apskribelētas lapeles ar iespējamo plānojumu un neskaitāmas stundas internetā, pētot dažādas virtuves. Par laimi izgatavošana nesākās ar: "Tad mēs ar vīru, ar cirvi padusē, gājām uz mežu pēc kokmateriāla", jo, kā izrādījās, mūsdienās arī privātpersonas var pasūtīt lamināta u.c. materiālu plātņu detaļas pēc saviem izmēriem un iegādāties visu nepieciešamo furnitūru - skrūves, eņģes un visvisādus citus puļķīšus. Tad katrai uzskicētās virtuves detaļai bija jāizdomā tās izmērs līdz milimetra precizitātei, lai galarezultātā nebūtu jābrīnās, piemēram, kāpēc nevar atvērt skapīša durtiņas. Pēc detaļu saņemšanas mūsu dzīvojamā istaba diezgan ilgu laiku izskatījās pēc mēbeļu ražotnes un garie rudens vakari tika aizvadīti skrūvējot, zāģējot un tamlīdzīgi izklaidējoties.

20140319155617-39310.jpg

Kopumā viss process mums aizņēma aptuveni 4 mēnešus (tajā skaitā gan arī šādi tādi remontdarbi - sienu pārkrāsošana, sienas flīzēšana virtuvē u.c.), taču ļoti labi iekļāvāmies budžetā pat ņemot vērā to, ka materiālus izvēlējāmies pēc patikšanas nevis cenas. Lūk, arī ieskats rezutātā:

20140319155533-72736.jpg

Ja es sāktu pavisam smalki aprakstīt un pamatot, kāpēc iekārtots tieši šādi, nez vai kādam pietiktu pacietības to visu lasīt. Taču, ja ir interese uzzināt mazliet sīkāk, kā tas viss tapa, var ieskatīties šeit un šeit ;)

20140319155437-50537.jpg

Plānojot virtuvi, pēc iespējas centāmies apzināt un ņemt vērā visas mūsu vajadzības, t.sk. četrkājaino draugu - katrs tika pie sava skapīša, lai viņu gardumu maisiem ir sava vieta un tiem nav jāskumst istabu stūros.

20140319155757-18668.jpg

Tā kā kulinārās izvirtības mūsu mājās ir iecienīta lieta, ļoti priecājamies, ka pēc maģiskajām pārmaiņām virtuvē cepšana un šmorēšana ir ērtāka un patīkamāka. Tāpēc noteikti iedrošinu visus radošos un aktīvos arī savās mājās izpausties uz pilnu klapi un lai rezultāts Jūs priecē vēl ilgi!

Ar gardiem sveicieniem no "mājas sirds", A.A.

 

Konkurss: Parādi savu interjera stūrīti un laimē 30 EUR t/c Spice dāvanu karti!


helliite helliite 19. Mar 2014, 22:28

Super, rezultāts ļoti labs 👍

Agnese A. Agnese A. 19. Mar 2014, 21:24 aab

Līdz sīkumam gan neskaitījām, jo gandrīz katru nedēļu procesa laikā tika piepirktas visādas trūkstošās un aizmirstās skrūvītes un vēl sazin kas, bet aptuveni tie bija 900 līdz 1000 Ls, t.sk. daži instrumenti, ko nācās iegādāt, lai visu saliktu kopā (atļaušos jaunajā valūtā nepārrēķināt). Te gan jāņem vērā, ka iekārta ir salīdzinoši liela - "apbūvētas", vai kā lai to nosauc, 3 sienas. Visbiežāk virtuvēs redzēts, ka skapīši ir tikai gar 1 sienu, un otra lieta - kā jau teicu, uz pašdarbības rēķina atļāvos izvēlēties ne tos lētākos materiālus, piemēram, gaišais, glancētais materiāls durtiņām maksāja ~50Ls/kv.m, bet tikpat labi var izvēlēties pietiekami glaunu laminātu līdz 10Ls/kv.m un domāju, ka rezultāts būtu tikpat labs un daudz ekonomiskāks. Jebkurā gadījumā, uzzinot, ka virtuvju izgatavošanas uzņēmumi vismaz pirms gada prasīja ~500Ls par tekošo metru, rēķinam, ka ietaupījām ap 2000 Ls vai, pareizāk sakot, vēl šodien mēs nebūtu tikuši pie virtuves iekārtas.
P.S. Paldies visām par labajiem vārdiem, uzreiz rodas iedvesma un gribas saskrūvēt vēl kaut ko 😃

Agnese A. Agnese A. 19. Mar 2014, 20:56 latlati

Ha, varbūt arī sanāk gardāks 😀 Bet galvenais, ka vienkārši pēc tam visu savākt, jo iepriekš visam nebija vietas un trauki mums stāvēja dzīvojamās istabas skapīšos - diezgan neparocīgi.

aab aab 19. Mar 2014, 18:28

tas ir ko vērts!
ja nav noslēpums, cik šāda pašu taisīta virtuve izmaksāja? es visu laiku saku vīram, ka varam paši, bet viņš laikam mazliet baidās! 😃