Mūsu ģimenes iepirkšanās paradumi!

Mūsu ģimenes iepirkšanās paradumi!

12. Jan 2018, 18:33 DreamComeTrue DreamComeTrue

Sākšu ar to, ka esam izmēģinājuši daudzus veidus, kā veikt pirkumus, gan pērkot nedēļai, gan pērkot katrai dienai atsevišķi, gan šķirojot preces pa veikaliem, gan internetā. 

Tomēr izmēģinot visu, esam šobrīd palikuši pie viena konkrēta veida, respektīvi - taisam ēdienkarti nedēļai, un pērkam preces tikai tai dienā, kad konkrētā maltīte ir jāgatavo. Kādēļ? Tādēļ, ka bieži vien iepērkoties kvantumos - ievērojām, ka nepaspējam apēst visu, kas ticis nopirkts, un metot ārā pārtiku, kas ir sabojājusies - mēs vienkārši metām ārā naudu. 

Mūsu nedēļas pirkumi parasti sastāv no trīs daļām. Brokastis - sakarā ar to, ka es esmu mājās ar mazāko dēlu, bet mans mīļotais vīrietis - apgādā ģimeni, respektīvi mājās ir tikai vakarpusē, tad brokastu daļa tiek pielāgota tikai mums abiem. Kamēr esmu stāvoklī, manas brokastu vēlmes ir diez gan ierastas - tēja, graudaugu maizīte ar ievārījumu, kāds jogurts un auglis. Ar Ralfu - tas bieži mainās, jo ne vienmēr viņš vēlas ēst putras, un ne vienmēr viņam ir kārs zobs uz sviestmaizēm, tādēļ - cenšamies improvizēt - uzvarai varu teikt, ka krēmsieri ar garšām - ir viena no iemīļotākajām lietām. 
Pusdienas. Arī pusdienās mēs mājās esam vieni paši, bet sakarā ar to, ka iepriekšējās dienas vakarā ēdiens tika pagatavots tā, lai pietiek arī nākamajai, tad pusdienas parasti mums jau ir gatavas - atliek tikai sasildīt. 
Vakariņas. Lūk šeit ir bieži vien jāiespringst. Mani vīrieši abi mīl gan zivis, gan gaļu - es toties, pagaidām šos produktus iedabūt iekšā - nespēju. Tādēļ, mums ģimenē ir vienošanās - pamatēdienu pagatavoju es, un piedeva - respektīvi gaļa vai zivs - no mīļotā puses. Tādejādi es parūpējos par vārīšanu, cepšanu, sautēšanu, kamēr vīrs pagatavo gaļas produktus sev un Ralfam. 

Kārumi, un lietas, kas ātri bojājas - ziemai ir savas priekšrocības, jo ja ir tāda lieta, kā pagrabs vai pieliekamais, tad tirgū pirktie augļi un dārzeņi, saglabājas ilgāk. Bet kas attiecas uz kārumiem, tos mēs iepērkam tikai uz atlaidēm, jo ir lietas, kas garšo tikai man - kā zemesriekstu sviests, un ir lietas, kas garšo tikai vīram - lakrica. Tādā ziņā ar Ralfu mums ir paveicies - viņam nav nekas, kas negaršo. Mazs VISĒDĀJS. 


Saimniecības preces. Tās mēs pērkam reizi mēnesī. Visi tīrāmie līdzekļi, higiēnas preces, pulveri un viss kas saistās par un ap tīrību mājās. Vienmēr meklējam izdevīgākos piedāvājumus, jo kā pieredze rāda - tieši saimniecības preces ir tās, ka sastāda lielos ciparus iepirkumu čekos.

Klāt šiem iepirkumiem, katru mēnesi tiek atlikta konkrēta summa - ārkārtas vai ģimenes vajadzību izdevumiem. Tātad - svētku dienām, ģimenes izbraukumiem, maltītēm ārpus mājas, apģērbam, medikamentiem (gadījumā, ja kāds saslimst), vai kādam sīkumam, ko sirds ir kārojusi. 

Ja man būtu jāsalīdzina, kā man patīk iepirkties vairāk - uz vietas veikalā vai mājās - es agrāk noteikti būtu teikusi, ka uz vietas veikalā, bet šobrīd, arvien biežāk tiek izmantota funkcija iepirkties internetā, jo man kā grūtniecei visus tos iepirkumus ir salīdzinoši grūti atnest līdz mājām, jo neskaitot maisus, man vēl ir 3gadnieks, kas mēdz padoties pusceļā uz mājām. Tādēļ piegāde uz mājām - šobrīd ir ļoti parocīga. 

Līdz šim, pieturoties mūsu plānam sanāk ne tikai ieekonomēt, bet arī netiek nopirkts nekas lieks. Kas ir liels pluss, jo tad var atlikt maliņā nedaudz vairāk kā iepriekšējā mēnesī. 

Jauku vakaru un gardu maltīti ekonomējot ģimenē vēlot, Kristiāna. :)