Mūsu ģimenes iepirkšanās paradumi

Mūsu ģimenes iepirkšanās paradumi

10. Jan 2018, 10:12 Mar&Co Mar&Co

Iepirkšanās lielveikalā

1-2 x nedēļā visa ģimene braucam uz hyper Maximu, kur iepērkam pārtiku visai nedēļai. Pirms tam izpētam akcijas avīzes un mūsu īpašos piedāvājumus, ko saņemam e-pastā. Sīkākus pirkumus parasti veicu kopā ar dēliņu piemājas Mego vai Rimi. Šad tad, protams, nostrādā TV reklāma, jo vienmēr taču gribas ietaupīt. Pirms došanās uz veikalu arī izdomājam aptuveno ēdienkarti vairākām dienām uz priekšu, lai atvieglotu iepirkšanās procesu, un neko neaizmirstu. Pārsvarā iepērkamies vienā un tajā pašā lielveikalā, jo preču izvietojums jau iepazīts. Liels pluss šajā iepirkšanās procesā ir Marko līdzdalība, jo tad nav jāstāv garajās rindās, bet bērnu kasē. Te gan būtu jāsaka fuij tiem "nepiederīgajiem", kas mēdz šajās kasēs ielīst un pārdevējām, kas izliekas to nemanām.

Kopš Marko pastāvīgi sēž un staigā, arī iepirkšanās dažādos tirdzniecības centros ir patīkamāka, jo nav jāuztraucas par ratu līdzņemšanu. Marko ērti ievietojam iepirkumu ratiņos vai automobilī. Ja apnīk tur sēdēt, tad labprāt iet ar kājiņām. Šāda veida iepirkšanās noteikti bērnam rada jaunus iespaidus, pieradina pie cilvēkiem. Nereti iepriekšanās tirdzniecības centros var izvērsties piedzīvojumiem pilna, kā piemēram, pēc Ziemassvētkiem t/c Spice sastapām dakterus klaunus un mūziķi Donu. Marko bija sajūsmā par koncertu.

20180110100510-89634.jpg

Iepirkšanās internetā

Kad mazulis ieradās mūsu ģimenē, jau laikus sāku domāt, kā savu ikdienu saplānot. Tā kā mūsu dzīvesvietai tuvumā nebija lielveikals, līdz kuram varētu aizbraukt ar ratiņiem, bija nepieciešams risinājums, kā varam sagādāt galvenokārt pārtiku, pamperus. Tētis no darba pārradās vakaros un ne vienmēr bija laiks aizbraukt līdz veikalam. Tad nu es sāku iepirkties internetā.

Atklāju, ka pārtiku un ne tikai ļoti ērti pasūtīt e-maxima. Preču klāsts ir pietiekoši liels, ērti pārredzami akcijas produkti. Atsevišķos laikos piegāde ir par īpaši izdevīgu cenu. Piegādātie produkti vienmēr bijuši svaigi, turklāt bieži pirkumam tiek pievienotas arī dāvaniņas. Sīkums, bet tomēr patīkami (tas bija pirms pārvākšanās). Liels pluss, ka piereģistrējot savu lojalitātes karti programmai "Augošai Latvijai", iegādājoties preces mazuļiem, tiek saņemts 5% ukrājums Paldies kartiņā. Vienīgais mīnuss, ko līdz šim esmu pamanījusi, iepērkoties e-maxima, ka kāda prece var tikt nepiegādāta, jo nav pieejama, bet par to tu uzzini tikai piegādes brīdī. Tad nu var gadīties, ka vakariņās jāiztiek bez ieplānotajām kotletēm.

Jau grūtniecības laikā, kad sāku interesēties par ekoloģiskajiem mazgāšanas līdzekļiem veļai, traukiem, grīdai utt., atklāju sev ļoti ērtu un parocīgu interneta veikalu nuko.lv Salīdzinot cenas, nonācu pie secinājuma, ka tieši šeit cenas ir visizdevīgākās salīdzinājumā ar lielveikaliem. Vēlāk sāku te iegādāties arī mūsu iecienītos Huggies pamperus un Aptamil. Ļoti liels pluss ir fantastiskās akcijas cenas, kas ļauj ietaupīt, kā arī bezmaksas piegāde pie pašām dzīvokļa durvīm. Nu jau tas kļuvis kā ieradums, ka tieši te pērku pamperus un mūsu iecienītos Tri Bio līdzekļus.

Šo to esmu sūtījusi arī no Ķīnas Aliexpress, taču lielākoties sīkumus, materiālus rotaļlietu izgatavošanai un dekorācijas telpu rotāšanai. Apģērbu gan neiesaku te pirkt, jo tas nav labas kvalitātes, turklāt izmēri visdrīzāk neatbildīs. Ja ir pacietība gaidīt, tad dažas pērles gan te var atrast.

Bērnu drēbes viszbiežāk pasūtu H&M.com, sagaidot akciju laiku. Iepērku drēbītes uz priekšu, piemēram, man jau tagad ir pāris drēbes Marko vasarai, jo zinu, ka vasarā šādas drēbītes par tik labu cenu nedabūt. Šonedēļ pirmo reizi pasūtīju bērnu apavus no Vācijas mirapodo.de. Ļoti labas cenas Ecco, Geox, Crocs u.c. Es pat teiktu ka 2x lētāk, kā Latvijas veikalos. Ļoti esmu iecienījusi arī Vācijas internetveikalu Windeln.de, kur galvenokārt pasūtu bērnu pārtiku, našķus, aprūpes piederumus. Esmu sūtījusi arī autokrēsliņus, bet tagad gaidu ratus. Lai būtu vēl izdevīgāk, tad parasti veicu kopsūtījumu ar draudzenēm, jo cenas tiešām ir ļoti draudzīgas.

Kādos interneta veikalos jūs iepērkaties? Vai mēdzat šos pienākumus ģimenē sadalīt? Mūsu ģimenē par pārtiku galvenokārt atbildīgs ir tētis, bet es- par pameru un apģērba sagādāšanu. Es esmu diezgan azartiska ar iepirkšanos internetā, īpaši, ja tas ir bērnu apģērbs un apavi. Tas vienkārši ļauj man ietaupīt dārgo laiko, turklāt ir ļoti ērti. P.S. Ja kādreiz ir vēlme pievienoties kopsūtījumiem, tad uzraksti privāti.