Mūsmājas īpašais kāpostu pīrāgs

Mūsmājas īpašais kāpostu pīrāgs

30. Dec 2015, 11:23 nosiguldas nosiguldas

Šo recepti man izstāstīja kāda jauka kundze gados, jo kad pirmo reizi pagaršoju šo pīrāgu man likās , ka garšīgāku kāpostu pīrāgu neesmu ēdusi.

Tad nu tā vispirms gatavojam rauga mīklu.

20151230111238-12763.jpg

Kad mīkla gatava izrullējam plānu pamatu pīrāgam. Es to daru uz cepamā papīra, tā vieglāk pēctam to uzcelt uz pannas. Šeit man nepieciešams palīgs un bez Katrīnes pīrāgs noteikti neizdotos. Tad pildījumam liekam sautētus svaigos kāpostus un otru pīrāga pusi tāpat izrullējam uz cepamā papīra un uzceļam uz pīrāga. Kad mīklas cepure ir uzvelta uz pīrāga aizspiežam malas un sadurstam pīrāgu ar dakšiņu. Tad apsmērējam ar olu un liekam 200-201 grādos uz 15-20 minūtēm. Pīrāgam jābūt skaisti brūnam.

BET TAGAD PATS GALVENAIS 

Svaigo kāpostu ( vidēju galviņu) sagriežam strēmelītēs, pievienojam 1.tējkaroti cukura un nedaudz sāls, kārtojam pīlē, vai citā sautējamā traukā un aplejam ar PIENU, un ļaujam kāpostiem sautēties kamēr gatavi. Īsi pirms gatavības pievienojam 1. paciņu sviesta. Kad kāposti ir mīksti, laujam tiem atdzist.

1. variants

var pievienot sakapātu vārītu olu

2. variants

apcept sīpolus un pievienot kāpostiem.

Rezultātu  atrādīt gan nevaru, jo tikko tas bija gatavs degustātori to uzreiz sagrieza un par fotogrāfiju pavisam piemirsām. Bet neskatoties uz to, pamēģiniet, pīrāgs iznāk maigs, kāposti patīkami un kūst mutē.