Mīļie deputāti- kurš piesakās par aukli 23.novembrī?

05. Jun 2013, 09:36 lauvinja lauvinja

Sakarā ar dziesmu svētkiem ir plānā noteikt 8.jūliju kā brīvdienu un to pārcelt atstrādāšanai uz 23.novembri.

Likumprojektā paredzēts darba dienu pārcelt uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša laikā. Taču iecerēts paredzēt izņēmumu attiecībā uz 2013.gada dziesmu un deju svētkiem, papildinot likumu ar pārejas noteikumiem, lai šogad darba dienu pēc dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta – 8.jūliju – noteiktu par atpūtas dienu un, ņemot vērā šā gada jūlija kultūras, atpūtas un sporta pasākumu intensitāti, to pārceltu uz 23.novembri.

Ideja ir skaista un pirmajā brīdī šķiet forša un atbalstāma. Varēs dziesmu un deju svētku dalībnieki atpūsties pirms atsākt darba gaitas un skatītājiem pirmdienā darba vietā nebūs jāmēģina sērkociņus acīs iestutēt, lai neaizmigtu. Bet tas viss attiecas vien uz pāris procentiem Latvijas iedzīvotāju, kuru ērtībām pakārtosim atlikušo 98% dzīvesritmu.

Lai vai kā man grabētos dziesmu un deju svētkus uzskatītu par Latvijas lielajiem nacionālajiem svētkiem, diemžēl nedomāju, ka visi, kuri vēlējās varēja atļauties iegādāties biļetes uz koncertiem gan ierobežoto vietu dēļ, gan arī tīri materiālu apsvērumu dēļ. Es tikai priecātos, ja ikvienai ģimenei izdalītu brīvbiļetes, līdzīgi kā Saeimas deputātiem uz šo svētku lielkoncertiem!

Atdzīstos, ka man riebjas izčakarētas brīvdienas pārcelto svētku dēļ un tikai pēc vienas brīvas dienas ,man ir grūti nākamajā nedēļā. Vēl jo vairāk, ja tas attiecas uz tumšo, drēgno rudens periodu!

Bet arī tas ir salīdzinoši sīkums. Ir vēl citi aspekti – 8.jūlijā lielākā daļa b/d nestrādā, tāpēc tiem nebūs pienākums strādāt arī 23.novembrī. Līdzīgi tas pats attiecas uz skolām. Tāpēc es jau šobrīd, pirms tiek pieņemts šis lēmums no deputātu puses, vēlos, lai man pasaka, kurš no viņiem būs mana pirmsskolas vecuma bērna bezmaksas aukle 23. novembrī, kad mūsu ģimenes pieaugušajiem būs darba diena, bet kā zināms likums neļauj pirmsskolnieku atstāt mājās vienu pašu, un es to arī nedarītu!

Varbūt laiks Saeimas deputātiem pieņemt atbildīgus un pārdomātus lēmumus nevis steigā mēģināt pucēt savas spalvas?

lauvinja lauvinja 10. Jun 2013, 09:49

Vēl viens aspekts:
Ja nu es vēl māku rēķināt. tad man rādās, ka 24. novembris ir Svecīšu vakars luterāņiem un vai tikai arī ne karoļiem. Tad nu noteikti dienu pirms tam ir korekti ielikt to kredītā paņemto brīvdienu. Jo ļoti daudzi tomēr brauc uz savām senču kapu vietām un daudzi to dara sestdienā. Un tie, kas brauc svētdienā, to sestdienu grib izmantot gatavojoties.

Varbūt vari deputātei nodot vēl vienu aspektu:
Interesanti, un kad tiks oficiāli izziņota tā pārceļamā brīvdiena, lai cilvēki, kuriem ir plānveida operācijas vai ārsta pieraksti, varētu oficiāli masveidā bombardēt medicīnas iestādes. Un ko medicīnas iestādes šajā sakarā darīs? Plātīs rokas un sūtīs uz Saeimu pretenzijas pieteikt?

lauvinja lauvinja 05. Jun 2013, 18:54 letia

Tāpēc, ka jūlijā esot daudz kultūras pasākumu pa nedēļas nogalēm....

lauvinja lauvinja 05. Jun 2013, 15:22 nicola

Ir b/d, kuri strādās 8.jūlijā, bet daļā no b/d pedagogiem ir atvaļinājums šajā dienā un tāpēc viņiem brīvs pienāksies arī 23.novembris.

mamma27 mamma27 05. Jun 2013, 13:25

es nemaz nezināju kā šitā! fui, es nebūtu ar mieru strādāt novembrī lieku dienu,jo jūlijā esmu vēl mājās ar bērnu.un uzskatu ka tiešām šo svētku dēļ nevajag visiem tā čakarēt dzīvi.
Lai ir brīvs tiem dalībniekiem nevis visiem.

Saulite21 Saulite21 05. Jun 2013, 12:20

Tieši tā ir labāk ka vasarā,jo tad ir ko darīt, var ar ģimeni laukā pavadīt vairāk laika, a 23 novembrī tak ārā ir auksts un laukā nemaz tā īpaši neprasās! 13jūlijā ir labāk.
Un deputāti pa TAUTU jau sen nedomā!

lauvinja lauvinja 05. Jun 2013, 11:14 iceiceice

Ak jā, TAUTA šajā gadījumā ir tie pārdesmit tūkstoši un pārējie ir kas?

Katrā ziņā man tas liktos pieņemamāk.

Vēl kā ierosinājums varētu būt piešķirt apmaksātu brīvdienu (līdzīgi kā donoriem) dziesmu svētku dalībniekiem un nečakarēt pārējos.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 05. Jun 2013, 11:06

Twitterī Saeimas deputāte Inga Bite par šo MK tvītu un Tavu blogu jautā,vai būtu ok dienu pārcelt uz 13.jūliju?