Mīli sevi un iedvesmojies! Līdz 27.maijam tk Spice skatāma fotoizstāde "Mans ķermenis pēc dzemdībām"

18. May 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs vienmēr priecājamies par jaunas dzīvības ienākšanu pasaulē. Bet kāpēc pēc tam, kad sievietes ķermenis 9 mēnešus zem sirds ir nēsājis jaunu dzīvību, mēs sākam noniecināt ķermeni, slēpt strijas, kardinālām metodēm cīnāmies ar liekajiem kilogramiem un pārstājam sevi mīlēt?

Šodien lielajās Māmiņdienas svinībās T/k Spice notika foto projekta “Mans ķermenis pēc dzemdībām” atklāšana, kurā ikvienam Māmiņdienas svinību viesim un Spices apmeklētājam ir iespēja pārliecināties par to, ka sievietes ķermenis, arī tad, ja neatbilst kāda uzliktiem standartiem, ir skaits.

20180512225224-87751.jpg

Visvairāk jau šāda izstāde ir nepieciešama tām māmiņām, kuru ķermeņi pēc dzemdībām ir mainījušies.. Jo, lai cik brīnumaini tas nebūtu, tieši jaunajām māmiņām šķiet, ka ar viņām kaut kas nav kārtībā. Bet lieki.

Mūsu ķermenis pēc dzemdībām ir kā visskaistākā rota, kas ik dienas var atgādināt par to brīnumu, kas ar mums ir noticis. Ka esam iznēsājušas jaunu dzīvību.

20180512225204-12314.jpg

Projekta ietvaros 9 drosmīgas mammas lauž stereotipus par sievietes ķermeni. Sabiedrībā, kurā valda skaistuma kults, māmiņas nereti jūtas neveikli, jo sievietes ķermenis pēc bērna laišanas pasaulē mainās. Māmiņu Klubs izveidojis foto projektu sadarbībā ar fotogrāfi Ilze Kalniņa (Studija Skate.lv), kas lauž šos stereotipus un parāda - sieviete kā māte ir ļoti skaista un apbrīnojama! Viņas ķermenis ir dzīvību dodošs, dzīvs un vibrējošs savā mīlestībā pret bērnu.

Paula Roze, blogere, divu bērnu mamma un foto projekta “Mans ķermenis pēc dzemdībām” vēstnese, dalās savā pieredzē:

“Šodien manas attiecības ar manu ķermeni ir tik labas, kā, iespējams, nekad iepriekš. Esmu pamatīgi īstā komfortā un pārliecībā par to, kāda es esmu un kāda vēlos būt - apzinos savas stiprās puses, kā arī apzinos, kuras ir tās lietas, pie kā vēlos vairāk piestrādāt, lai justos patiešām teicami savā ādā. Pāri visam man ir milzīgs prieks, ka pateicoties sievietes ķermeņa unikalitātei, man ir bijusi iespēja kļūt par divu fantastisku bērnu mammu. Tas noteikti ir lielākais un varenākais darbs, kādu līdz šim mans ķermenis ir paveicis un par to es nespēju nebūt pateicīga, pat ja tas nozīmē kādu neizdzēšamu striju rētu uz manas miesas vai citu zīmogu, kas iespējams nav iekļaujams klasiskos skaistuma etalonos. 

Es, kā šī projekta vēstnese, vēlos iedrošināt visas mammas nekautrēties no sava ķermeņa, bet gan svinēt to, lai arī mūsu bērni aug sabiedrībā, kurā ir veselīga izpratne par to, kas ir skaists un īsts ķermenis. Vēlos jūs visas iedrošināt ļaut sev dzīvot tādu dzīvi, kādu jūs vēlaties, radīt ap sevi aktīvu, veselu un pozitīvu vidi, jo bērni ir mūsu spogulis un viņi aug ieklausoties mūsu – vecāku darbos, nevis vārdos. Nesīsim pašpārliecinātības un aktīva, ģimeniska dzīvesveida vēsti katru dienu sevī un savās ģimenēs!”

Izstāde norisināsies TK “Spice” pirmajā stāvā no 13.maija līdz 27. maijam.

Projekts tapis sadarbībā ar modes zīmolu “LINDEX”.

Māmiņu klubs, 2018