Miežu plācenīši ar bietēm un sieru

Miežu plācenīši ar bietēm un sieru

12. Oct 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens raža salikta jau pagrabos, un gaida savu kārtu izmantošanai gardu ēdienu pagatavošanā! Šajā reizē ķeramies pie bietēm!

Miežu plācenīši ar bietēm un sieru

Sastāvdaļas

250 vārīti mieži
150g pikants siers
100g vārītas bietes
1 ola
1/2gl rīvmaize
1 ķiploka daiviņa
2 ēd.k. olīveļļa
sāls, pipari

Pagatavošana

  • Bietes un sieru sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Miežus sajauc ar bietēm un sieru, pievieno smalki sakapātu ķiploku un olu. Kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
  • No miežu masas ar karoti izviedo plācenīšus un apviļā tos rīvmaizē. Cep uzkarsētā eļļā 3-4 min. no katras puses.
  • Pasniedz ar salātiem un drupinātu Fetaki sieru vai krējumu.

Lai labi garšo!

Māmiņu Klubs

Recepti piedāvā www.bonappetit.lv

20160729223108-85673.jpg