Melleņu kūka

Melleņu kūka

25. Jul 2013, 16:37 veesma veesma

Tā kā ir melleņu laiks, tad iesaku pagatavot ļoti gardu melleņu kūku.

Kūkai nepieciešams:

- 360 g Selgas cepumu;

- 200 g sviesta;

- 0,5 l salda krējuma;

- 0,5 l mellenes;

- 4 ēdamkarotes cukura;

- 5 tējkarotes želantīna.

Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.

Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.

20130725161015-74147.jpg

Sablendē mellenes ar cukuru.

20130725161153-10575.jpg

Saputo saldo krējumu un iemaisa tajā sablendētās mellenes.

20130725161408-65219.jpg

Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu. Krēms gatavs.

20130725162024-13651.jpg

Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem. Liek ledusskapī sastingt.

20130725162518-76037.jpg

Sastingušu apberam ar ogām.

20130725162934-67949.jpg

Šoreiz man dekorēšanai bija tikai mellenes, bet iepriekšējā reizē bija dažādas ogas un rīvēta šokolāde.

20130725163426-56530.jpg

Labu apetīti!

Vēsma

veesma veesma 25. Jul 2013, 17:34

Var likt kādus cepumus vēlās, un arī ogas imantot kādas nu kuram garšo.
Es parasti šo kūku gatavoju no zemenēm, mellenēm un avenēm.