17.05 10:00-16:00
Nodarbības citā laikā
Izpārdots
Tā kā ir melleņu laiks, tad iesaku pagatavot ļoti gardu melleņu kūku.
Kūkai nepieciešams:
- 360 g Selgas cepumu;
- 200 g sviesta;
- 0,5 l salda krējuma;
- 0,5 l mellenes;
- 4 ēdamkarotes cukura;
- 5 tējkarotes želantīna.
Sablendē cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu.
Cepumu masu iepilda kūkas formā un rūpīgi izlīdzina. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.
Sablendē mellenes ar cukuru.
Saputo saldo krējumu un iemaisa tajā sablendētās mellenes.
Maisot, strūkliņā ielej klāt uzbriedinātu un izšķīdinātu želantīnu. Krēms gatavs.
Krēma masu uzlej virsū tortes formā uz cepumiem. Liek ledusskapī sastingt.
Sastingušu apberam ar ogām.
Šoreiz man dekorēšanai bija tikai mellenes, bet iepriekšējā reizē bija dažādas ogas un rīvēta šokolāde.
Labu apetīti!
Vēsma
Var likt kādus cepumus vēlās, un arī ogas imantot kādas nu kuram garšo.
Es parasti šo kūku gatavoju no zemenēm, mellenēm un avenēm.