Meiteņu sestdiena kopā ar "Patiešām maziņiem"

Meiteņu sestdiena kopā ar "Patiešām maziņiem"

25. Oct 2016, 16:37 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Laiks, kad esam visi kopā ārpus mājas,  mums ir ļoti svarīgs, taču visiem kopā būt nesanāk visai bieži - tad mamma strādā, tad tētis strādā, tad kāds slimo, tad kāds pie omēm. Pagājušā sestdiena mums bija meiteņu sestdiena, jo tētis un brālis mājas nebija, bet meitenes visu dienu veltīja sev - pagulēja ilgāk kā parasti, pastrādāja un atpūtās kopā ārpus mājas. Šoreiz mēs pirmo reiz devāmies uz Spīķeru koncertzāli.

Patīkamais un ne maz svarīgais

Pirmais, kas patīkami pārsteidza - auto bija iespējams novietot pavisam tuvu koncertzālei, protams, par maksu, bet man tas šķita ļoti ērti, kad Rīgas Centrā ir iespēja novietot automašīnu netālu no koncertzāles. Nākamais pozitīvais - pie ieejas iekšpusē bija jauks uzkodu galdiņš, arī, protams, par maksu, bet ļoti jauki, ka šāda iespēja bija. Trešais plusiņš - bija iespēja iegādāties dažādas grāmatiņas bērniem. Otrajā stāvā bērni varēja zīmēt un līmēt, gaidot izrādi, arī tas man šķita ļoti jauki, jo tur darbojās gan lielāki, gan pavisam maziņi bērniņi, gan mammas, gan tēti, gan arī vecmāmiņas. Jāteic, bijām atbraukušas laicīgi, bet man šķita, ka varējām būt vēl ātrāk, lai izbaudītu visu, ko piedāvāja. Laicīgi ieņēmām arī vietas. Mazajiem bija jauki spilventiņi uz grīdas. Spilventiņi ziņoja arī par atbalstu šai koncertzālei, vai arī konkrētai koncertu programmai, jo tie bija Airbaltic un Latvijas Koncerti spilventiņi. Airbaltic arī bija padomājuši par dāvaniņām, par krāsojamajām grāmatiņām bērniem, tās gan bija bez maksas. 

20161025161815-52873.jpg

Vienkāršība, nesamākslotība un vieglums gaisā

Atmosfēra zālē bija ļoti pozitīva, vienkārša un mīļa.Nesaspīlēta, ļaujot bērniem staigāt, skraidīt, smieties, spēlēties, kas, manuprāt, tik maziņiem ir ļoti svarīgi. Vēl lielajai meitai es varētu pateikt:"Ir jābūt klusu, neskraidi un sēdi, klausies, bet mazajai divgadnicei tas būtu visai sarežģīti." 

20161025161937-28611.jpg20161025161959-37953.jpg

Jauka pieeja stāstot par uzvedību

Pirms koncerta ļoti jauki tika pastāstīts bērniem par to, ko drīkst un, ko nedrīkst koncerta laikā. Ne tā, daram tā, noteikti nedrīkst tā, bet jautājumu veidā. Kā Jūs domājat, vai koncerta laikā ēst drīkst? Šādi bērni tika mudināt padomāt, kā vajadzētu uzvesties un, ko mēs dažreiz darām ne tā kā vajag konkrētās situācijās. Man ļoti patika šī pieeja, tā "atvēra" bērnus un lika tiem padomāt un aktīvi iesaistīties. Šādi bērni arī saprata, ka izrāde būs viņiem, nevis lellēm.

Šoreiz stāsts bija par Ezīti miglā

Šī koncertu programma būs 4 ciklu garumā, šis bija pirmais šajā sezonā un šoreiz stāsts bija par "Ezīti miglā". Manuprāt, ļoti jauks un skaists stāsts, par kuru varētu pastāstīt un, kuru varētu parādīt tik maziņiem caur tēliem, caur gaismām, zīmējumiem uz sienas, mūziku. Mazajai meitiņai ļoti patika ezītis un lācītis, kā viņi abi tēju dzēra. Arī lielajai meitai šī izrāde ļoti patika, vienīgais mīnuss, ko pamanījām mēs abas - kādēļ dzied krievu valodā. Protams, visu saprotu, skaļu mākslinieku mūzika, bet kādēļ krievu valodā, ja reiz izrāde ir latviski, man arī ļoti prasījās latviešu mūzika, bet pārējais bija ļoti skaisti, mīļi un silti. 

20161025162549-37671.jpg

Mazajai dāmai šī nepilnā stunda bija par daudz, viņa nespēja koncentrēt savu uzmanību un bieži vien skrēja pie manis, pie māsas, bet nebija tā, ka viņa niķotos, vai prasītos mājās, nē, viņai tur ļoti patika. Braucot mājās vēl pārrunājām, kas visvairāk patika, kas visspilgtāk ir palicis atmiņā un ar nepacietību gaidām nākamo izrādi decembrī.

 

lauvinja lauvinja 25. Oct 2016, 18:26

Savā laikā vedu savējo, kad bija atbilstošā vecumā un šie tiešām ir vieni no jaukākajiem pasākumiem mazajiem bērniem. Visiem rekomendēju.

Bet par valodu, kādreiz mēdza būt i vācu , i itāļu valodā pa dziesmai 😃