Nepieciešams:
1,5 l pašvārīta buljona (man bija vistas)
1 sīpols vai 15 cm purava
2 burkāni
2 kartupeļi
200 g maltās gaļas (man bija mājās samalta cūkgaļas kakla kabonādes gabalas samalts)
1 ola
50 g cieta siera
5-6 saulē kaltēti tomāti
Pagatavošana bez gala vienkārša. Traukā sajauc malto gaļu ar olu, sīki sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiņiem un sarīvēto sieru. Noliek malā. Uzvāra dzidro buljonu, liek iekšā sasmalcinātu puravu un ripiņās sagrieztu burkānu. Pavāra minūtes 5, liek klāt sagrieztus kubiciņos kartupeļus. Ja vajag, pievieno sāli. Kad kartupeļi pavārijušies kādu minūti, ar mitrām rokām veido mazas mazītiņas frikadelītes un laiž iekšā zupā. Uz lēnas uguns visu vāra gatavu.
Pasniedz ar zaļumu sviestu, ko pats pagatavo, sviestam piejaucot smalki, smalki sagrieztus lociņus, pētersīļus, dilles.
Pateicoties saulē kaltētajam tomātam un asajam sieram, frikadelītēm ir izteiktāka, interesantāka garša kā pierasts.