Mazliet citādāku frikadeļu zupa

Mazliet citādāku frikadeļu zupa

10. Feb 2016, 13:44 IlvaV IlvaV

Nepieciešams:

1,5 l pašvārīta buljona (man bija vistas)

1 sīpols vai 15 cm purava

2 burkāni

2 kartupeļi

200 g maltās gaļas (man bija mājās samalta cūkgaļas kakla kabonādes gabalas samalts)

1 ola

50 g cieta siera

5-6 saulē kaltēti tomāti

20160210133619-43157.jpg

Pagatavošana bez gala vienkārša. Traukā sajauc malto gaļu ar olu, sīki sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiņiem un sarīvēto sieru. Noliek malā. Uzvāra dzidro buljonu, liek iekšā sasmalcinātu puravu un ripiņās sagrieztu burkānu. Pavāra minūtes 5, liek klāt sagrieztus kubiciņos kartupeļus. Ja vajag, pievieno sāli. Kad kartupeļi pavārijušies kādu minūti, ar mitrām rokām veido mazas mazītiņas frikadelītes un laiž iekšā zupā. Uz lēnas uguns visu vāra gatavu.

 

20160210134025-42850.jpg20160210134120-15036.jpg

Pasniedz ar zaļumu sviestu, ko pats pagatavo, sviestam piejaucot smalki, smalki sagrieztus lociņus, pētersīļus, dilles.

Pateicoties saulē kaltētajam tomātam un asajam sieram, frikadelītēm ir izteiktāka, interesantāka garša kā pierasts.