Mazgājam traukus ar līdzekļiem “Zilgme”

Mazgājam traukus ar līdzekļiem “Zilgme”

02. Sep 2014, 17:54 Druxis Druxis

Trauku mazgāšana, šķiet, nevienai sievietei nav nekas sveša lieta. Turklāt nav svarīgi, vai mazgājam traukus ar rokam, vai izmantojam tehnoloģijas un lietojam trauku mazgājamo mašīnu – abos variantos ir nepieciešami palīglīdzekļi, lai trauki būtu nevainojami tīri un spodri!

Mums mājās ir neliels palīgs trauku mazgāšanā - mazā trauku mazgājamā mašīna, kura tiek galā ar parastajiem brokastu / pusdienu / vakariņu traukiem, taču lielākas lietas (katli, bļodas…), kā arī trauki, kas nav piemēroti trauku mazgājamām mašīnām, tāpat ir jāmazgā ar rokām.

Mazgāšanai ar rokām šobrīd izmantoju Fairy, ar ko, godīgi sakot, esmu ļoti apmierināta. Tomēr lieliski apzinos Fairy ķīmisko sastāvu… jā, bet ir taču tik jauki, ja aktīvās putas ar visu tiek galā un nav pusi vakara jāmērcē un jāberž pannas! Pilnīgi ekoloģiski ikdienā tāpat nedzīvojam, līdz ar to “zaļo” mazgāšanas līdzekli varu nemeklēt, tomēr kaut nedaudz videi draudzīgāku gan gribējās izmēģināt, tāpēc notestēju Spodrības ražoto Zilgmi ar alvejas ekstraktu. Kā norādīts uz iepakojuma, tas ir koncentrēts trauku un dažādu virsmu mazgāšanas līdzeklis, kas, pateicoties tā lieliskajam sastāvam, labi puto un palīdz nomazgāt traukus pat vēsā ūdenī. Tas ir ekonomisks lietošanā, mazgājošās vielas bioloģiski sadalās, nesatur fosfātus un ir pH neitrāls. Alvejas ekstrakts satur ādu mitrinošas īpašības.

Kā pirmais uzdevums Zilgmei bija tikt galā ar taukainām rokām pēc maltās gaļas gatavošanas. Pēc pieraduma uzpilināju nelielu pilīti līdzekļa, tomēr ar to bija par maz – tas īsti neuzputojās. Uzlēju lielāku daudzumu Zilgmes, un ar to bija gana – nedaudz paberzējot, tauki izšķīda un nomazgājās. Pēcāk mazgāju arī traukus – protams, līdzeklis ar visiem netīrumiem tika galā, lai gan, salīdzinoši ar Fairy (gadiem neesmu lietojusi neko citu, līdz ar to varu salīdzināt tikai ar šo):

  • tas ir jālieto vairāk;
  • putas ātrāk pazūd, švammīte biežāk atkārtoti jāaplej ar līdzekli;
  • smarža ir neitrāla, kas ir pat patīkami.

 

Ik vakaru ieslēdzu savu palīgu trauku mazgāšanā, tikai šoreiz ierasto Finish tablešu trauku mazgājamai mašīnai vietā izmantoju Spodrības jaunumu - Zilgmes Gēlu. Pēc apraksta, tas efektīvi nomazgā, likvidē traipus, aizsargā traukus, nodrošina nevainojamu, mirdzošu spīdumu, aizsargā mašīnu pret kaļķakmens nogulsnēm un pietiek vairāk kā 24 lietošanas reizēm.

Lietojot tabletes (esmu izmēģinājusi Finish un Somat), dažreiz tās līdz galam neizšķīda, atstājot uz traukiem neglītus pulvera nosēdumus un liekot man darīt dubultu darbu, visus traukus pārmazgājot. Ar Zilgmes Gēlu, kā jau ar šķidro līdzekli trauku mazgājamām mašīnām, tā negadīsies!

Pirmais, ar ko saskāros, bija lietošanas instrukcijas trūkums, proti, nebija īsti norādīts, kur un cik daudz gēls ir jālej. Tiesa gan iespējams, ka katrai mašīnai tas tomēr atšķiras, tā ka nācās vien ņemt talkā loģisko domāšanu :)

Protams, trauki bija tīri un spodri, lai gan mikrobus ar mikroskopu nemeklēju. Nemāku gan teikt par mašīnas aizsargāšanu pret kaļķakmens nogulsnēm, bet ir jauki apzināties, ka es it kā cenšos aizsargāt savu mazo tehnisko palīgu. :) Pagaidām esmu lietojusi Zilgmes Gēlu 3 reizes, tā ka pēc vēl 21 mazgāšanas varēšu pateikt, cik ilgam laikam pietiek.

Kopumā varu teikt, ka Fairy vietā Zilgmes līdzekli diez vai izvēlēšos, savukārt Zilgmes Gēlu trauku mazgājamai mašīnai gan veikalā uzmeklēšu, lai salīdzinātu cenas – ļoti iespējams, tas turpmāk pievienosies manam tīrīšanas līdzekļu pulciņam! :)