Maxima "Meistara marka" - ļoti patīkams atklājums

Maxima "Meistara marka" - ļoti patīkams atklājums

03. Jul 2018, 13:16 lienegrivna lienegrivna

Lai kā man patiktu gatavot mājās un zināt, kas ir tas, ko ceļu galdā un piedāvāju ģimenei, ne vienmēr šāda iespēja ir, jo savienot mājas darbus, došanos uz darbu un bērnu pieskatīšanu "brīvajā" laikā.... Galu galā, kurš tad ir tas mirklis, kad atrast laiku sev? Paldies Māmiņu klubam un Maximai - šāds mirklis atradās!

Šad tad atļaujoties nelielas, bet tajā pat laikā veselīgas vaļības, kuru pārsteidzošais izskats un garša neliek vilties, drīkst? Protams - pat VAJAG.

20180703032901-19948.jpg

Jā, ticiet man - es patiesi neesmu lielveikalu gatavo ēdienu produkcijas cienītāja, līdz šim, bet tagad zinu, ja vajadzība būs, ātrās uzkodas var atstāt tam brīdim, kad tētis dodas izbraukumā ar bērniem, kā viņš nereti mēdz darīt, bet rupmāk viņam ietekšu - ja netiek līdz mājām un vēderi tukši, droši var atrast kaut ko no Maxima "Meistara markas" jaunā gatavo ēdienu līnijas. Tā ne tikai izskatās labi, bet tā arī garšo!! PĀRBAUDĪTS! 

Protams, es melotu, ja teiktu, ka absolūti viss, no fotogrāfijā redzētā ir manas ģimenes mīļāko garšu apvienojums, tomēr - ir pāris izcilas lietas, ko noteikti iesaku citām mammām, bet pāris lietas, dažu ēdienu receptūrā pamainītu. 

Sāksim ar brokastīm piemērotajiem ēdieniem un uzkodām! 

20180703033212-81933.jpg

Ņemot vērā to, ka ikdienā ģimenē tiek dota priekšroka veselīgam un sabalansētam uzturam, HUMUSS, lai gan ģimenes ēdienkartē ir ienācis vien sākot ar gada sākumu, tomēr tas ir iekarojis stabilu vietu! Atceros pirmo reizi, kad mēģināju Humusu pagatavot pati - izdevās, bet briesmīgs, tad pāris reizes pirku gatavu, kurš loti negaršoja, bet šobrīd nogaršojot šo, sapratu, ka ir alternatīva līdz šim lietotajiem, kura der kā lielisks papildinājums brokastu galetēm. Rīsu vai citu graudu(gaumes lieta) galetes, uz tām Maxima "Meistara marka" HUMUSS, svaigs gurķis, nedaudz pipari un čia sēklas. Šis ir tiešām gards garšu apvienojums un varu droši teikt - HUMUSU var izvēlēties, tā garša nav nomācoša, bet gana maiga un patīkama. 

20180703033829-69596.jpg

Nākamā lieta, ko izmēģinājām - vienu man, vienu vīram, bija sviestmaizes ar laša tartaru un anšovu mērci.

Nu te domas dalās - ja vīrs to apēda un teicās, ka esot laba, "kreptīga", man garšu savienojums, likās pārāk spēcīgs un kā negatīvo aspektu uzskatu arī to, ka sviestmaize ir pagatavota no baltmaizes. Es, labprāt, šādu sviestmaizi gatavotu no pilngraudu maizes. Tomēr, jāatzīst, ka laša tartars bija tiešām labs, zivs bija bagātīgā daudzumā, tomēr, īsti līdz galam nesapratu - kāpēc anšovu mērce, kopā ar lasi. Es dotu priekšroku mērcei, piemēram - zaļumu pesto. 

20180703034358-94258.jpg

Garneļu salāti ar avokado. 

Laba alternatīva steidzīgiem rītiem, pietiekošs daudzums un garšu savienojums. Ņemot vērā to, ka parasti, gatavie ēdieni, kuriem tiek pievienotas garneles, garneļu klātbūtne ir vien nojaušama - šajā gadījumā garneļu bija nu tiešām ļooti daudz, kas šos salātus padara par iekārojamiem un kā labu izvēli!  Man avokado un garneļu salātu nosaukums, noteikti asociējas ar maigām garšām un dažādo struktūru, ko piešķir gan mango, gan pārējās salātu sastāvdaļas. Lai gan šos salātus noteikti iesaku, es no to sastāva izņemtu čili. Man nedaudz traucēja un nomāca kopējo salātu garšu, tomēr, ir ļoti daudz cilvēku, kuriem tieši neliels asumiņš būs tieši laikā. 

Laiks pusdienām!

20180703034942-60930.jpg

Turku zirņi ar pākšu pupiņām, kokosriekstu piena mērcē. 

Nost ar ātrajām uzkodām, vārītam ēļļā un vienādi garšojošām. Man ļoti patīk sajūst ēdienu garšu, un ja nu Jūs neesat tikai un vienīgi absolūti kotlešu un frī kartupeļu fani, tad šis ēdiens, lai gan lielveikalā iegādāts, var sagādāt patiesi kolosālu garšu sprādzienu mutē. Es arī kādreiz šķobījos par turku zirņiem un ticamākais, pirms gada veikalā, nekam šādam pat virsū neskatītos, jo viss, kas uz iepakojuma rakstīts, manā iztēlē nerada iespējamu garsu savienojumu. Ak, kā kļūdījos. Maxima pārtikas fabrikā ir tapis kaut kas patiesi lielisks! Šo noteikti iesaku! un arī pati - ticamākais, ka izvēlēšos, ja nu pienāks tā reize, kad patiesi mājās gatavot negribēsies. 

20180703035426-92043.jpg

MANS vismīļākais, no visiem - Lasis ar dārzeņiem, kuskusu un “Bazilika pesto” mērci

Labi, būšu godīga, es izpakoju lasi no "mētelīša" (Lasis, šajā ēdienā ir cepts panējumā, nu līdzīgs mūsu ierastajam miltos-olā) un papildināju ēdienu ar zaļumiem un servēju to, bez biezās mērces. Tajā mirklī šis ēdiens kļuva par manu mīļāko, jo ieguvu tās tīrās garšas, ko tik ļoti ikdienā mēs visi vēlamies! Nevajag to panējumu un biezo mērces kārtu - ēdiens ir izcils savā vienkāršībā un kopš iespējas iepazīties ar šo ēdienu, to esmu paspējusi iegādāties arī atkārtoti! 

Labākais ir tas, ka pasniedzot to ģimenei vakariņās, jo paldies Dievam, bērni manā mājā ēd zivis, es vēlējos pārbaudīt - vai kādam radīsies aizdomas par to, ka ēdiens NAV gatavots mājās! Nevienam! Visi ēda un slavēja! Parasti, šāda veida ēdienos, kur tiek pasniegti termiski apstrādāti dārzeņi, tie ir palikuši pelēcīgi un bezgaršīgi, saplakuši un pārāk mīksti - šis nav tas stāsts. Tie garšoja, kā mājās - tvaicēti vai nedaudz vārīti, ārā nejuka un tiem piemita visas garšu īpašības. 

Un Pats labākais ir tas, ka tā vietā, lai gatavotu vakariņas, man bija iespēja iemesties ķiršu kokos un zemeņu dobēs un pagatavot krājumus ziemai.

Saldais ēdiens

20180703040359-82408.jpg

Upeņu sambuks ar vaniļas mērci - to testēja tikai omīte! 

Kas visā šajā stāstā ir pats labākais, domajot, kā tad pāŗbaudīt saldo ēdienu garšas īpatnības un patikšanu, man bija plāns to pa mazam gabaliņam piedāvāt visiem, bet iedodot to omītei, viņa to vienkārši izēda tukšu. Viena pati. Uzreiz. Te noteikti komentāri ir lieki, jo domājams, ka līdz pašai apakšai iztukšotais trauciņš un pēc tam vēlme ar pirkstu no tā izķeksēt to, kas palicis liecina tikai par tā atbilstītu gardēžu garšas kārpiņām. Salds, bet ar patīkamu kontrastu, ko sniedz upenes. Jautājo omītei, kā patika, vienīgā viņas atbilde bija - vai ir vēl. 

20180703040834-46979.jpg

Nobeigumā - Panna Cotta ar zemeņu un aveņu mērci

Pie šī ēdiena par laimi tika vairāki ģimenes locekļi. Es, vecākā meita, omīte un tētis. Jaunākais vēl pārāk mazs un šobrīd ir piebarojuma uzsakšanas vecumā, lai gan nešaubos, ka šis saldais ēdiens viņam ietu pie sirds. Un tik pārliecināta esmu, jo Panna Cotta bija ļoti laba, patika tās konsistence un tik ļoti svaigā garša. Visiem bija par maz, tāpēc, iegādājoties lasi ar kuskusu un dārzeņiem, sarūpēju arī šo Panna Cotta, lai visiem lielie prieki. Un tadi tie arī bija. Zemeņu un aveņu mērce - svaiga un kā tikko pagatavota. Pati Panna Cotta - maiga un krēmīga, mutē kūstoša. Noteikti iesaku šo saldo ēdienu arī citām mammām, savukārt otru, kura galvenā sastāvdaļa ir UPEŅU SUMBUKS, noteikti iesaka mūsu mīļā omīte! 

Ja godīgi, tad esmu patiesi patīkami pārsteigta par šo ēdienu kvalitāti. Ar dažiem izņēmumiem gan, bet tie vairāk saistīti ar gaumes lietām - vienam patīk meita, otram kleita! 

Tas, ko es gribētu novēlēt - lai izdodas noturēt esošo "latiņu" tik augstu kā šobrīt un turpināt iesākto, jo ja ikdienā, brīžos, kad nav iespējas baudīt maltīti mājās, ir nepieciešams arvien vairāk veselīgas alternatīvas, tāpēc, es saku lielu paldies Maximai par to, ka šāda iespēja ir! Ātri un veselīgi! Un vēl - man patiesi patīk jaunās "Meistara markas" iepakojums! Gaumīgs un tas, ko tiešam gribas paņemt. Neuzbāzīgs un "garsīgs". Ar acīm noteikti.