Mans šī pavasara izaicinājums Sieviešu skrējiens un EMS treniņi!

Mans šī pavasara izaicinājums Sieviešu skrējiens un EMS treniņi!

23. Mar 2017, 11:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: 2017.gada Sieviešu skrējiena spēka simboli vienuviet ;)

Sākot manu stāstu par sportu šajā pavasarī, jāsaka,ka vienmēr esmu bijusi aktīva un gribētos teikt un domāt, ar sportu uz TU. Protams, pēdējos gados ar bērniem dzīvojoties, tās nav trenažieru zāles vai grupu nodarbības, bet pastaigas, skriešana ar bērniem, slidošanas, peldēšana, ikdienas aktivitātes, stiepšanās un vingrošana mājās arī ir pieskaitāmas pie aktivitātēm :)

Kad baroju Edvardu ar krūti, našķējos uz nebēdu, bet zināju, ka vienā dienā pienāks brīdis, kad pati nebarošu un nāksies atkal atgriezties beznašķēšanās uzturu. Beidzot barot, vēl kādu laiku turējos uz vecajiem lauriem, kad apkārtējie turpināja izteikt komplimentus par slaido izskatu, bet diemžēl pāris nedēļu laikā uzēdu 3 kilogramus. Nieks. Varbūt, bet iepriekš jūtoties lieliskā formā, sapratu, ka tas ir jānomet un jāatbrīvojas! Un tā arī notiek pašreiz, jo šajā pavasarī man ir veseli divi izaicinājumi!

EMS treniņi jeb pagrieziet lielāku strāvu!

20170322154817-15601.jpg

Arī treniņiem ir sava mode, kā izrādās. Esmu uzsākusi EMS treniņus, kuriem divas reizes nedēļā veltu pa stundai, ieskaitot iesildīšanos, atsildīšanos un treniņu. Kāds var domāt, ka ļoti maz,lai justu un pamanītu rezultātus, bet šī ir mūsdiena metode- muskuļu miostimulācijas treniņi, kas turklāt atbild uz cilvēkiem tik svarīgo jautājumu kur iegūt papildus laiku. Pats treniņš ilgst 20 minūtes+ 10- 15 minūtes pirms treniņa un 10 minūtes masāža pēc treniņa, bet tas ir līdzvērtīgs 2-4 stundām trenažieru zālē.Atgriežoties pie manas motivācijas, kāpēc vispār apsvēru domu par treniņu apmeklēšanu, pirmkārt, pēc trešā bērniņa dzemdībām man ir diastāze, kad muskuļi it kā ir sadalījušies uz vēdera, otrkārt, tvirts ķermenis un pāris kilogramu zaudēšana.

Esmu iegādājusies 10 reižu abonementu un nu šis kurss jau ir pusē, pēc kura mans ķermenis kļuvis tvirtāks un šķiet, arī sprauga starp vēdera sieniņām kļuvusi šaurāka. 

20170322155314-29029.jpg

Tad, kad esmu ārpus EMS studijas, šķiet- kas tad tur! Īss treniņš un viss, bet jau pati pieslēgšanās pie elektrības, jo viss notiek ar elektrības impulsiem, ir elpu aizraujošs notikums un pirmajās reizēs man bija jāpiedomā, lai neaizturētu elpu un pareizi elpotu. Ieelpa, izelpa. Ieelpa, izelpa. 

20170322155343-57853.jpg

Pa dzīvi esmu stingra un to manas sajūtas šajos treniņos. Smieklīgi jau izskatās- ietērpta vestē ar vadiņiem, stāvu un kratos. Pirmajā reizē vispār šķita, ka rokas man ir tik vārgas, cik vārgas vien var būt, lai gan vienmēr licies, ka tās ar bērnu nēsāšanu un ikdienas aktivitātēm uzkačājušās. 

Man nepatīk vienmuļi treniņi, patīk,ja var izdomāt ko arvien jaunu! Un personīgais treneris, kas katram klientam tiek piešķirts (iedomājieties paši, cik nedroša būtu darbošanās ar elektrību), mani izaicina! Esmu ar elektrības impulsu vesti izmēģinājusi gan standarta treniņus, gan skriešanu uz skrejceliņa, gan stiepšanās kā treniņu, gan TRX! Ar nepacietību gaidu nākamos treniņus, lai uzzinātu, ko treneris būs atkal jaunu izdomājis!

Tagad jau esmu atklājusi savus knifiņus, kā labāk izturēt šo strāvu- kusēties, jo kustoties elektrības impulsus ķermenis sajūt citādākā veidā. Patiesībā šie treniņi ir cieši saistīti ar manu otru pavasara izaicinājumu- Sieviešu skrējienu, kurā esmu izvēlēta par vienu no spēka simboliem, jo šie EMS treniņi palīdz arī trenēt izturību un nu uz skrejceliņa pirms treniņiem jūtos daudz stabilāk un mans mērķis- Sieviešu skrējiens būs pavisam reāls!

20170322160032-49364.jpg

Sieviešu skrējiems

Jau pagājušajā gadā ar savām mammām piedalījāmies Sieviešu skrējienā kopā ar mazulīšiem, ejot kopīgi trasē, kas bija kā lielisks piedzīvojums! Liels prieks, ka šajā gadā Sieviešu Skrējiens sadarbībā ar Māmiņu Klubā būs izveidojis atsevišķu arku, kurā dosies māmiņas ar mazulīšiem.

20170322160302-43058.jpg 

Sieviešu skrējiens ir demokrātisks veids, kā maija pirmajā nedēļas nogalē vienā pasākumā izjust sieviešu spēku kopīgā pasākumā- skrien, nūjo, ej. Izvēle ir katras sievietes rokās! Pats pirmais ir piereģistrēties un piecelties no dīvāna! Ej un dari! Tik elementāri. Jo tas arī ir tik vienkārši. Un pat tad, ja neesi skrējusi vai iepriekš nūjosi, ja vien Tev ir divas kājas un vēlme pavadīt burvīgas pāris stundas svaigā gaisā pastaigājoties, šī būs īstā diena! Iespējams, 7.maijs kļūs par pagrieziena punktu un gūsi iedvesmu uzsākt sportot!

Edvards jau ir pietiekami liels un visticamāk, ka trasē došos viena bez viņa, lai izbaudītu sieviešu kopības sajūtu un skrējienu!

Es to varu! Lai sportisks pavasaris arī jums!

Kristīne

20170322160927-60703.jpg

www.fit20ems.lv

20170322161127-50397.jpg

Reģistrēties sieviešu skrējienam ir iespējams www.sieviesuskrejiens.lv!