Sastāvdaļas maizes kukulītim ar svaru 550g:
1/2 glāze mannā
iesākumā 1 glāze kviešu milti un tālāk manīs cik mīkla paņems
1 ola
1 bagātīga ēd.k krēmsiers ,var aizstāt arī ar skābo krējumu vai bezpiedevu jogurtu,kā arī ar kausēto sieru vai viendabīgu biezpienu
1 tēj.k sals
1 tēj.k cukurs
1 tēj.k šķīstošais raugs
1 ēd.k piens apsmērēšanai
1 ēd.k mannā apbēršanai
150ml ūdens
Gatavojam:
Bļodā beram mannā,tad 1 glāzi kviešu miltus un raugu.Visu izmaisam.
Citā traukā samaisam olu,sāli,cukuru,krēmsieru un ūdeni.
Lejam škidro masījumu pie sausā,izmaisam un ļaujam 20 minūtes atpūsties,lai mannā nedaudz uzbriest.
Pēc tam pakāpeniski beram klāt miltus,mīcam maigu,ellastīgu mīklu.Tai nav jalīp pie rokām un nav arī jābūt stingrai,miltainai.
Liekam mīklu iesmērētā ar eļļu bļodā.Apsedzam ar pārtikas plēci vai iesaiņojam maisiņā bez caurumiem.
Raudzējam silta vietā stundu,vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
Lūk,uzrūgusi.
No maizes izveidojam skaistu kukulīti.
Ar assu nazi iegriežam rieviņas,var bez.
Apsedzam ar dvieli,oliekam siltā vietā vēl uz 20 minūtēm.
Re,kā uzrūga.
Apsmērējam ar siltu pienu un apkaisam ar mannā.
Cepam jau iepriekšs uzsildīta cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 25 minūtēm,vai līdz kukulītis skaisti brūns.
Gatavu kukulīti ietinam dvielī,ļaujam atdzist.
Kas par skaistuli un aromāts......
Maiga,svaiga,aromātiska maizīte....
Kas var būt labāks par pašceptu maizīti......
Vēl pluss maizītei kas tiek cepta majās,to var papildinat ar viss ko,ar dažādu veidu miltiem,ar riekstiem,sēkliņām,žavētiem augļiem,dažādiem dārzeņiem.Isāk sakot padarīt to visu gan veselīgak,gan citādak,lai būtu gardāk.
Ja neskaita gāzi,tad ir daudz lētāk ka veikala maize,bet domāju,ka arī kopā ar gāzi būs lētāk.Jo šis kukulīis ir 550g.lai būtu vēl lētāk tieši saistība ar gāzi var cept uzreiz vairākus kukulīšus.Uz cepamās plāts noteikt vieta atradīsies vel šādiem 2.
Izskatās vienreizēji un domāju ka garšo arī tāpat!