Mani iepirkšanās paradumi

Mani iepirkšanās paradumi

24. Jan 2018, 16:19 Klintasmamma Klintasmamma

Mani iepirkšanās paradumi ļoti bieži mainās, esam izmēģinājuši gan nedēļas ēdienkartes plānošanu un nepieciešamo produktu pirkšanu sestdienās, gan arī spontānu iepirkšanos, kad kaut ko vajag, atrodot līdzsvaru kaut kur pa vidu un sestdienās iegādājoties pamatlietas, kuras noteikti vajadzēs, bet nebaidoties aizskriet līdz datoram vai veikalam, ja kaut kas trūkst vai kārojas.

 

Ko un kur tad es pērku?

Apģērbu un apavus – tikai ārzemju internetveikalā, jo katra māmiņa noteikti ir pamanījusi plašo izvēli, labo kvalitāti un zemo cenu UK vai DE veikalos. Ja neder, sūtu atpakaļ vai pārdodu. Gadās, protams, arī šausmās saķert galvu, mēģinot saprast, kāpēc kaut ko TĀDU vispār esmu pirkusi, bet tad saprotu, ka nav vainojams internetveikals, jo man arī čamāmveikalā ir gadījies nopirkt lietas, kas tajā brīdī patīk, bet vēlāk šķiet kā no sveša skapja atnākušas. Piemēram, šodien kārtoju meitas skapi un biju pārsteigta par to, ka viņai ir rozā kaķcepure ar spīdumiņiem...brrr...skaista jau ir, bet nu galīgi nav skaidrs, kur es ar tādu gribēju bērnu sūtīt.

 

Našķus bērnam – internetā (pirkumins.lv) un Šarlotes 6 Eko veikaliņā klātienē, jo iepirkšanās tur mums ir tradīcija pēc baseina apmeklējuma. Jāatzīst, ka agrāk daudz biežāk izvēlējos pirkumins.lv, jo preci varēja pasūtīt internetā un aizsūtīt vīru pa ceļam no darba tai pakaļ, negaidot kurjeru un bankas pārskaitījumu. Tagad, kad šī iespēja vairs netiek piedāvāta, pirkumins tiek izmantots retāk.

 

Autiņbiksītes un biksītes peldēšanai, kā arī griķus, rīsus un ūdeni – nuko.lv, jo patīk ne tikai cenas, bet arī ātrā BEZMAKSAS piegāde.

 

E-maxima internetveikalā reizi mēnesī pasūtu kaut ko no sadzīves ķīmijas, mazgāšanas lupatiņām, u.c. sīkumiem. Kad veikals tikko uzsāka darboties internetā, sūtīju daudz un bieži, citiem stāstot, cik forši, ka Maxima ko tādu piedāvā, taču itin bieži nācās saņemt nepareizu preci vai tādu, kurai erīguma termiņš beidzas nākošajā dienā. Ja produktam nav akcijas, es tomēr rēķinos, ka tas kādu brīdi būs derīgs, bet nē, man tika sūtīts gan krējums ar pēdējās dienas termiņu, gan konfektes, gan zivs un tītara gaļas vietā vienmēr kāds ielika cāli, nemaz nerunājot par nepareiza izmēra autiņbiksītēm bērnam. Protams, to visu var apmainīt atdot atpakaļ, bet tas aizņem laiku un man vienā brīdī apnika pētīt 3 kuļu saturam derīguma termiņus un nosaukumus. Var jau būt, ka šobrīd kas mainījies, taču paldies, man nevajag!

 

Veggo.ee – paradīze cilvēkiem,  kas nevar lietot ierastos un iemīļotos piena produktus. Sūtu Violife sieru, kas nu ir kļuvis par lielu gardumu arī bērnam, arī parmezānu, krējumu, lēcas. Ar piegādi no internetveikala sanāk daudz lētāk nekā Rīgā esošajos veikalos, kā arī internetā ir izvēles iespējas no 10 un vairāk, ne 2-3 produktiem.

 

Žāvēti augļi, rieksti, garšvielas – Gemosā. Vienmēr tur pērku ciedru riekstus bērnam, vīģes un dateles, kā arī turku zirņus, kvinoju, rīsu un mandeļu pienu, ābolu sulu, rīsu nūdeles un kaut ko jaunu, lai paskatītos, vai tas mūsmājās gūs atzinību (piemēram, zīdkoka ogas, kas tika izmēģinātas pēc pēdējās iepirkšanās reizes. Lai arī cik ļoti daudz laba pirms tam izlasīju, tā arī nepatika ne man, ne vīram, ne meitai. Nepirksim, bet meklēsim kādu citu interesantu garšu