Mangaļsalas mols –ideāla vieta pastaigām

Mangaļsalas mols –ideāla vieta pastaigām

09. May 2015, 14:18 lauvinja lauvinja

Mangaļsalas mols –ideāla vieta pastaigām

Zinu, zinu, ka laukā jau pavasaris un kokiem zaļas lapas, tomēr Mangaļsalas mols ir patiesi forša vieta pastaigām dažādos laika apstākļos.  Mūsu ģimene tur iegriežas vairāks reizes gadā un dažādos gada laikos.  Bildes ir no pastaigas šogad martā.

Viens no lielākajiem šīs vietas plusiem ir tā, ka piemērota kā skrējējiem, tā dažāda vecuma gājējiem, riteņotājiem un pat tiem, kuri vēl rātni dzīvojas pa ratiņiem. Ērti piebraucama ar auto. Tālāk uz molu ved asfaltēts celiņš, gana plats un ērts. Vietas pietiek visiem, jo ar auto pēdējo posmu veikt nedrīkst.

Attālums no autostāvvietas līdz bākai un atpakaļ, atkarīgs no līkumiem un līčločiem pludmalē, bet apmēram 5 km.

Ši vieta kādreiz ir bijis militārs objekts un šur tur vēl redzami bijušie nocietinājumi, tie īpaši patiks militārismu cienošiem vīriešiem un puikām.

Ejot pa molu, var vērot ienākošos un izbraucošos kuģus un pamāt ar roku tiem, kas ir ceļā. Toties vakarpusē var romantiski vērtot saulrietu.

Ja ar mola apciemojumu ir par maz – var doties pastaigā pa pludmali. Vēstures mīļotājiem iesaku aiziet apskatīt ne pārāk tālu esošās betona kuģa atliekas jūrā.  Avoti vēstī, ka kuģi sauca "Lady Cotlin" un tas kuģojis zem Zviedrijas karoga. 1951. gada novembrī stipras vētras laikā tas vedis uz Rīgu sāls kravu. Pēc aculiecinieku teiktā, visa komanda bijusi piedzērusies, tāpēc kuģis pagājis garām Rīgas jūras vārtiem gandrīz par kilometru un uzskrējis uz sēkļa ap 400 m no krasta. Kuģa korpuss pārlūzis uz pusēm. Kuģa komandu izglābuši padomju robežsargi, kravas atliekas savāktas, bet pats vraks atstāts. Ik gadus vētras pieskalo vraku tuvāk krastam un pamazām to iznīcina.

Rudenī piekrastes meži ir pilni ar sēnēm, tā ka var apvienot pastaigu ar sēņošanu! Bet līdz rudenim vēl jāpagaida!

Izmaksas – tik cik degvielu patērēs auto.

Vai esi šo vietu jau iepazinis?