Sastāvdaļas krēmam:
2 avokado
1/2 citrons
130g mandeles
100g cukurs
50g pūdercukurs
60ml ūdens
mandeļu esence pāris piles
100g baltā šokolāde
Sastāvdaļas biskvītam:
150g sviests
150g mandeles
2 olas
2 olu dzeltenumi
1/2 tēj.k cepamais pulveris
100g milti
150g cukurs
Mandeles aplejam ar vārošu ūdeni un ļaujam nostāvēties 10 minūtes.
Nolejam ūdeni un nomizojam mandeles.
Liekam uz cepamās plāts apgrauzdējam ar 20 minūtēm ap 180 grādiem.
Atdzesējam mandeles un sablenderējam miltos.
Sviestu putojam ar cukuru,pa vienam ieputojam olas dzeltenumu un olas.
Ieputojam cepamo pulveri,mandeļu miltus.beigās ieputojam miltus.
Liekam mīklu formā,kas iesmērēta ar sviestu un vēl apakšā ieklāju cepama papīra gabalu,lai vieglāk izņemt gatavu.
Apsedzam ar foliju un cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.Tad foliju noņemam un cepam līdz apbrūninās biskvīta virsma.
Biskvīts gatavs,kad iedurot sausu nazi vai kociņu,tas iznāk sauss.
Gatavu biskvītu atdzesējam.
Krēms:
Avokado kopā ar citrona sulu sablenderējam.
Neceptas mandeles aplejam ar karstu-vārošu ūdeni.Ļaujam pastavēt 15 minūtes.
Ūdeni nolejam un attīram mandeles no miziņām.Tas notiek ļoti viegli.
Liekam cepeškrāsnī ap 180 grādiem un apžāvējam,apgrauzdējam kadas 10-15 minūtes.
Atdzesējam.
Pilnīgi atdzisušas mandeles sablenderējam,pievienojam 50g pūdercukuru un vēl visu kopā sablenderējam.Pēc iespējas smalkāk.
Gatavojam sīrupu.
Katliņā liekam cukuru un ūdeni,vāram uz nelielas uguns kādas 7 minūtes,tad pievienojam citronskābi.Sīrups gatavs,kad to iepilinot aukstā ūdenī,tas neizšķīst,bet saglabājas kamolā.Ar pirkstiem saveļam,ja izšķīst,tad vāram vēl,ja sanāk savelt bumbiņu tad gatavs.
Šajā sīrpā beram iekšā mandeļu miltus un intensīvi maisam līdz viendabīgai massai.Noņemam no uguns un maisam līdz padziest, tad rūpīgi ieaisam avokado biezeni.Ja krēms nav sanācis viendabīgs,tad to sablenderējam un liekam ledusskapī uz stundu.
Biskvītu pārgriežam un apsmērējam ar pusi krēma,tad liekam otru biskvīta ripu un visu kūku apsmērējam ar atlikušo krēmu.
Būtībā kūku var ēst uzreiz,bet var arī paturēt līdz vajadzīgajam brīdim.
Krēms ir lipīgs,bet biezs,labi tur formu.
Ļoti interesanta recepte, paldies! 😀